Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Geniusze z USA

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ostatnio pani na poczcie do poana przy okienku powiedziala - Pan napisze, Japonie, Europa, on sie zmieszal i mowi -ale Japonia to nie Europa, pani, niezrazona - To pan napisze, co tam pan sobie chce; z innej beczki - robotnicy stawiajacy mi dom - A pan do tych stanow to samochodem jezdzi?

Potem pod wplywem tego filmiku musialem w pracy bronic naszych sojusznikow i poprosilem ludzi skad innad wyksztalconych, zeby mi wskazali palcem na mapie gibraltar (1 trafienie na trzy osoby) i zapytalem co to mikronezja - (0 odpowiedzi na 3) - nie potrafili powiedziec czym sie rozni ONZ od NATO. Tak z ciekowosci jeszcze zapytalem 4 ochroniarzy (tylu bylo na zmianie) gdzie lezy Zjednoczone Krolestwo - najinteligentniejsza odpowiedz, jaka dostalem to... za siedmiomna gorami:))))

Szkoda, ze wlasne braki maskujemy wysmiewaniem sie z inncyh - a material jest tendencyjny, ot co.

pzdr

sad ripper

Szkoda, ze wlasne braki maskujemy wysmiewaniem sie z inncyh - a material jest tendencyjny, ot co.

pzdr

sad ripper

Qurcze ni pojmuję :o Przeciez smiejemy się zaróno z siebie jak i z innych Znam o wile więcej kawałów z PKP i innych naszych przywar niż z amerykanów, japońców i murzynów razem wziętych! Z Amerykanów po prostu nie wolno? A jak znam Babę, to nie bywa tendencyjna i ma poczucie humoru :lol:

No i nie wiem co to jest mikronezja. Ale wiem co to soliflukcja :wink:

no coz, znam ich glownie z pracy... sa w pierwszych kontaktach zdecydowanie inni od europejczykow.

bardziej kontaktowi ale tylko na poczatku... pozniej... ostrozni...

to wynika moim zdaniem z ich stylu zycia, ktory bardzo jest ukierunkowany na efektywnosc w kazdym wydaniu - ekonomiczna przede wszystkim.

w starej firmie pracowalem na codzien z kilkoma osobami przez kilka ladnych lat. moge o nich powiedziec wiele dobrego. w stosunku do mnie byli zawsze ok. zawsze starali sie grac w otwarte karty - bez zbednego upolitycznienia tak strasznie widocznego u naszych europejskich kolegow. ich styl pracy jest zdecydowanie blizszy mojemu.

sa troszke egocentryczni, wlasciwie nie wiem z czego to wynika... i sa duzo bardziej wyczuleni na stosunki miedzyludzkie.

w tej ostatniej kwestji jestesmy daleko w tyle.

wszyscy generalnie maja jakies wady... jedni sa arogantcy, inni wyniesli... moim zdaniem amerykanie maja obsesje na punkcie $$$

w nowej pracy wszystkie dotychczasowe obserwacje sie potwierdzaja.

• 2 weeks później...

No i nie wiem co to jest mikronezja. Ale wiem co to soliflukcja :wink:

Mikronezja, Sfederowane Stany Mikronezji (Micronesia) – państwo na Oceanie Spokojnym obejmujące większą część wysp Mikronezji, często używana jest dla tego kraju nazwa Federacja Mikronezji, lecz jest ona błędna.

Mikronezja była w przeszłości Powierniczymi Wyspami Pacyfiku - obszarem powierzonym przez ONZ administracji Stanów Zjednoczonych. W roku 1979 Mikronezja przyjęła konstytucję, a w 1986 na mocy Porozumienia o Wolnym Stowarzyszeniu uzyskała niepodległość.

ciąg dalszy nastąpił http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3958057.html

:)

Nie mam pojęcia kiedy obchodzi się dzień Kolumba.

Bo nie jesteś Amerykanką i go nie obchodzisz ?

A tak nawiasem mówiąc. Przynajmniej potrafią się z siebie śmiać :)

Powiem więcej - on mnie nie bardzo obchodzi :wink: :wink: :wink:

Za to sprawdziłam co to soliflukcja

Soliflukcja - jeden z procesów morfologicznych modelujących stoki w obszarach o klimacie zimnym, w warunkach peryglacjalnych (obszary polarne, wysokie góry). Zjawisko to polega na powolnym (do kilku cm na rok) pełzaniu wierzchniej warstwy gruntu.

no coz, znam ich glownie z pracy... sa w pierwszych kontaktach zdecydowanie inni od europejczykow.

bardziej kontaktowi ale tylko na poczatku... pozniej... ostrozni...

to wynika moim zdaniem z ich stylu zycia, ktory bardzo jest ukierunkowany na efektywnosc w kazdym wydaniu - ekonomiczna przede wszystkim.

w starej firmie pracowalem na codzien z kilkoma osobami przez kilka ladnych lat. moge o nich powiedziec wiele dobrego. w stosunku do mnie byli zawsze ok. zawsze starali sie grac w otwarte karty - bez zbednego upolitycznienia tak strasznie widocznego u naszych europejskich kolegow. ich styl pracy jest zdecydowanie blizszy mojemu.

sa troszke egocentryczni, wlasciwie nie wiem z czego to wynika... i sa duzo bardziej wyczuleni na stosunki miedzyludzkie.

w tej ostatniej kwestji jestesmy daleko w tyle.

wszyscy generalnie maja jakies wady... jedni sa arogantcy, inni wyniesli... moim zdaniem amerykanie maja obsesje na punkcie $$$

w nowej pracy wszystkie dotychczasowe obserwacje sie potwierdzaja.

...Americano i Izraelo to najwięksi materialiści tego świata.

Nic ich kompletnie nie interesuje tak jak MAMONAAAAAAAA.

Pozdrawiam