mbz 29.05.2003 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Jejku, ale masz fajnie! Nic sie nie martw, na pewno bedzie dobrze, bede trzymac kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 29.05.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 witaj na forum dziennikowym!!!życze wytrwałości i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.05.2003 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Ludzie! Dzięki za tak szybką odpowiedż! Serdecznie dziękuję za wsparcie, nawet nie wiecie jakie to dla mnie ważne! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 29.05.2003 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Ivette zapraszam do naszej wesołej gromadki... Klub budujący -> Grupa Szczecińskazawsze w grupie raźniejpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 29.05.2003 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 jeszcze parenaście miesięcy temu ja również cieszylem się jak glupi jak zostal poczyniony ten pierwszy krok, ściągnięcie humusu. Wiem jakie to uczucie powodzenia, trzymam kciuki Acha jeszcze parę lużnych uwag, piszesz że budujecie się na terenie jakiegoś osiedla, podejrzewam że jeszcze parę budów jest na podobnym co wasza etapie ? Może wypadaloby juz teraz zapoznać sie z przyszlymi sąsiadami ? Taka znajomość na tym etapie może przynieść spoooore oszczędności.... Ja np skrzyknąlem się z dwoma sąsiadami i: 1. trzy budowy robil jeden wykonawca a to oznacza niższa cena robocizny 2. transport materialu - mozna to tak skoordynować, ze zamiast 3 samochodów przjedzie tylko jeden - placicie wówczas za jeden kurs 3. Zakup materialów, jeżeli bedziecie budować z tego samego materialu to można zamówić wówczas "hurtem" na wszystkie budowy, chyba nie musze mówić że ceny na material jadą w dól ? oczywiście potrzeba trochę czasu i wysilku aby to skoordynować no i trzeba mieć szczęście do sąsiadów, ja mialem Gra w każdym razie warta jest świeczki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.05.2003 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Dzięki wszystkim za pozdrowionka i cenne rady.Ivette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.05.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 Teska! Dzięki za wsparcie. Mamy znajomych, którym Maras zbudował 2 domy i są zadowoleni. Myślę, że tą cenę można go trochę popilnować. Odważ się wreszcie na swój dziennik, bo Twoje rady są bardzo cenne. Pozdrawiam! Ivette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.05.2003 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 Ja chyba coś pokręciłam, bo się wyświetlił nowy wątek, a kliknęłam na "odpowiedz". Czy coś robię nie tak? Poradźcie! Dzięki! Ivette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.05.2003 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 ivette- wszystko zrobiłaś dobrze, nic się nie martw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 02.06.2003 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 i geodeta wytyczyl ci również brzegi law ?! musieliście ją zdrowo nastraszyć standardowo wytycza się jedynie osie law fundamentowych, grubość samych law i fundamentów często jest dopiero uzgadniana na budowie z wykonawcą. grubość jest zależna od materialu z jekiego budujesz sciany nośne a to inwestor dość często zmienia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.06.2003 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Cześć Dobrzykowice! Ale my budujemy z silki 18 i nasz wykonawca już 100 razy namawiał nas na niemiecki Poroton, ale my się nie dajemy. Powiedzieliśmy mu, że silka jest naniesiona w projekcie i nic nas od niej nie odwiedzie! Więc dał nam z tym spokój. Materiał wybieraliśmy chyba ze 3 miesiące i ustaliliśmy, że już go nie zmienimy, żeby nie wiem co. Wnioskuję, że wszystko jest w najlepszym porządku. Zobaczymy dzisiaj, zo powie kierownik budowy. Pozdrowionka! Ivette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 17.06.2003 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 Hej Ivette! Fajnie, ze tak wam sprawnie roboty ida, oby tak dalej Czy to, co napisalas oznacza, ze twoja Joasia nie chce jezdzic na budowe? A ile ona ma lat? Moze potrzebuje troche wiecej czasu niz mlodsza na to, zeby przyzwyczaic sie do mysli o przeprowadzce, o zmianie szkoly, kolezanek? Mlodsze dzieci zazwyczaj szybciej sie adaptuja do nowych warunkow. Troche cierpliwosci i wyrozumialosci i zobaczysz, jeszcze bedzie chciala jezdzic tam ciagle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.06.2003 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 Ivette - u mnie było to samo - młodsze dziecię po prostu wkłada się do samochodu - starsze tzreba było długo namawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 18.06.2003 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 radość w Twoich postach wprost bije po oczach Życzę Ci aby tak bylo do samego końca, czyli przeprowadzki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.06.2003 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 Witam wszystkich! Moja Joasia - czyli starsza córka ma prawie 15 lat a młodsza Julia - 4 latka. Joasia od dzisiaj ma wakacje, więc mamy nadzieję, że wkrótce zaszczyci nasz nowy dom swoją inspekcją. Jest OK, zdaję sobie sprawę, że Joasia jest w bardzo trudnym wieku. Ale muszę się wszystkim pochwalić, że ma średnią 5,23 - drugą wśród czterech klas drugich w jej gimnazjum (Gimnazjum przy XIII Liceum - straszny mają zasuw, czsem mi jej naprawdę szkoda). Jestem z niej bardzo dumna i w ogóle jest fajnie. Pozdrowionka! Ivette! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 20.06.2003 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 Ivette, gratuluje super zdolnej cory Na pewno w wakacje bedzie tak, jak napisalas i obie beda szalec na dzialce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.06.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 Dzięki mbz! Z pewnością będziemy szaleć razem na budowie! Możesz się ujawnić z jakimś kobiecym imieniem? Bo domyślam się, że jesteś babką? Pozdrawiam serdecznie! Ivette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 25.06.2003 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 z pierwszym problemikiem (betoniarka) poradziłaś sobie koncertowo - gratuluję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.07.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 hmm...2 lata od oststniego komentarza....a rok od wpisu w dzienniku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts