poldek82 12.02.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam. Mam pytanie ??? Czy warto kupować działkę budowlaną bez kanalizacji i inwestować w dzisiejszych czasach w szambo ??? Ile to kosztuje ??? Jakie są koszta wywozu nieczystości ??? A może zainwestować w przydomową oczyszczalnię(jakie koszta) ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszczak 12.02.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 najpierw dokładnie się zorientuj jakie masz szanse na kanalizację, ja mam działkę bez kanalizacji, w planie zagospodarowania nie jest przewidziana oczyszczalnia tylko szambo, choć działka duża, ale będę walczył o kanalizację, jeśli gmina mi jej nie zapewni to za jej zgodą będę chciał sam zrobić plany i na własną rękę doprowadzić rurę do najbliższej studzienki, szambo na działce nic przyjemnego nie mówiąc o kosztach wywozu nieczystości, na temat oczyszczalni różne są opinie, więc kanalizacja jest najlepszym rozwiązaniem, nawet jeżeli będzie to kosztowało na początku dosyć dużo, to w jakimś tam czasie jest to najbardziej opłacalna inwestycja, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 16.02.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ja niestety musiałam zrobić szambo bo kanalizacji nie ma, a na oczyszczalnię działka za mała. Ale gdybym miała wybór, to kolejność byłaby następująca: kanalizacja, oczyszczalnia (znajomy ma i chwali), szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 16.02.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Cytat jeśli gmina mi jej nie zapewni to za jej zgodą będę chciał sam zrobić plany i na własną rękę doprowadzić rurę do najbliższej studzienki Kanalizacja jest dobrym rozwiązaniem jak jest. Jak jej nie ma to trzeba zrobić szambo albo oczyszczalnię. Jak sobie wyobrazasz ciągnięcie prywatynej rury kanalizacyjnej przez np. 5 km pod ziemią ? Trzeba czekać aż gmina się weźmie do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.02.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 tydzień temu za zainstalowanie szamba zapłaciłam ok 4 tys PLN za samo szambo betonowe bez przyłączenia (tzn za to płaciłam dodatkowo)w moich okolicach wywiezienie 10 m3 kosztuje ok 100 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 18.02.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witam! Przy drobnym wkładzie własnej pracy będę miał oczyszczalnię za około 6000- 6500żł i nikomu nie będę płacił za cokolwiek.Tylko do tego rozwiązaniania trzeba mieć dłuższą działkę. I to co było przy zakupie "przekleństwem" (duża działka) teraz mnie uratowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebi gosc 19.02.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Witam Ja również musziałem kupić działkę bez kanalizacji i po rozmowach z Wod-kanem otrzymałem informacje,że na mojej ulicy nie przewiduja takiej inwestycji, ale jak chce to moge na własny koszt podłączyć się do rury, która jest w głównej drodze.Koszt takiej inwestycji to około 50 tyś z czego Wod-kan wykupuje ten odcinek za 20 tyś.( PARODJA ) Po rozmowach z znajomym dał mi namiar na firmę z Grodziska Mazowieckiego, która produkuje zbiorniki .Koszt takiego zbiornieka około 10m3 z transportem to 5 tyś, a koszt miesięczny wywozu to około 160 zł. Obecnie zrobie szambo i poczekam na Wod-kan Pozdrawiam Sebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaja76 23.02.2007 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 A jakie polecalibyście rozwiązanie na taką sytuację: budynek będzie oddany do użytku za powiedzmy rok, a pod kanalizację będzie mozna się podłączyć za 2-3 lata. Szambo??? Ale jakie? Z kregów betonowych? Gotowe betonowe? - które tańsze? Zgodniejsze z prawem? Moze jakieś namiary w okolicy Bielska-Białej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 25.02.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 też najprawdopodobniej zrobimy szambo- betonowy zbiornik,oczekując na kanalizację, a potem bedzie używany jako zbiornik na wode do podlewania ogródka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts