Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Beaty

Recommended Posts

Karolinko naroża domu zrobione są z kawałków steropianu (podobno nazywa się je "bonie") Bardzo łatwe w wykonaniu.

am, rozumiem że mamy domki wg tego samego projektu. Czy Twój dom wykonany jest ściśle wg założeń? U mnie wprowadzonych zostalo kilka zmian i ciekawa jestem jakby wyglądało wnętrze bez tych zmian. Może masz jakiś zdjęcia ?

paj^ zazdroszczę Ci scenerii. A z tą "stodołowatością" to chyba przesadzasz.

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo ładny - podobają mi się proporcje. U mnie od strony północnej domek wyszedł "stodołowato" - tu jest super!

am, rozumiem że mamy domki wg tego samego projektu. Czy Twój dom wykonany jest ściśle wg założeń? U mnie wprowadzonych zostalo kilka zmian i ciekawa jestem jakby wyglądało wnętrze bez tych zmian. Może masz jakiś zdjęcia ?

Chyba nie wyraziłem się precyzyjnie. Mam inny projekt. Podoba mi się Twój domek - ma ładne proporcje wysokości do szerokości itp.

Moje zdjęcia są w dzienniku budowy - (nie ma tam zdjęć od północy :lol: )

Bardzo mi się podoba domek. Mam pytanko dot. boni - ja też je mam w projekcie ale nie wiem jak to technicznie się wykonuje.

Projektant mówił coś o naklejeniu na warstwę ocieplającą styropianu jeszcze jednej warstwy o grub. 2 cm z odstępami dającymi w efekcie te wyżłobienia. Jak to wykonano w Twoim domu?

Jakie masz odstępy (na szerokość i wysokość)? Jak się to sprawdza w praktyce?

księgowa, bonie zostały wykonane dokładnie tak jak powiedział Twój projektant . Jesli chodzi o szerokość i odleglości to muszę wymierzyć bo nie pamiętam. Jak na razie niec złego się z tym nie dzieje (nie odpada tynk, nie odklejają się ). W naszym projekcie nie było takiego wykończenia - ale uważam, że jest to element elewacji dodający uroku.

Grzegorz63

Dachowka firmy Brass jeśli dobrze pamiętam model "S".

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
http://www.murator.com.pl/domy_forum/dom1300.jpg

Dom przeznaczony dla czteroosobowej rodziny.

Powierzchnia 250 m2. Salon, kuchnia połączona z jadalnią, gabinet, trzy sypialnie, garderoba, dwie łazienki, garaż i pomieszczenie gospodarcze. Dom wybudowany (z małymi zmianami) wg gotowego projektu.

Beata

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Redakcja dnia 2003-05-29 12:34 ]

dobre proporcje, super dobrane kolory, orginalny dach z "oczkiem".

Jest w moim stylu...

• 2 weeks później...

Mnie też się bardzo podoba. :D

Jestem na etapie wyboru projektu i bardzo poważnie biorę ten pod uwagę.Czy maż też zdjęcia z innych stron domu i czy możesz je ewntualnie udostępnić.Pisałaś też o zmianach w projekcie które wprowadziłaś proszę o kilka informacji.

Przyłączam się również do prośby o podanie orientacyjnych kosztów poszczególnych etapów robót.

Dzięki i pozdrawiam.

• 3 months później...
  • 5 weeks później...
Piękny kolor dachówki, też mam taki

No właśnie, jaki to kolor ( ceglasty, ciemnoczerwony czy klasyczny czerwony)? Ja się kompletnie nie orientuję, a bardzo mi się podoba. Właścicielka napisała tylko tyle, że to Brass prawdopodobnie model S.

Ktoś może rozpoznaje ten kolor?

Pozdrawiam.