kbab 13.02.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 W sprzedaży są programatory bezprzewodowe. Różnica temperatur jest mniejsza, można jeszcze doświadczalnie dopasować regulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 13.02.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Czy sie to opłaca to powinieneś wiedzieć ty.Wiec jak opłaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 13.02.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Gdyby kociołki schodziły z mocą do 1,5 KW to by się opłacało wywalić 200 zł na pomieszczenie. A tak 10 KW grzeje grzejnik 1 KW Dlatego pozostałem na tym że grzejąc góre wszystkie grzejniki działaja co daje 8,5 kw grzejników a i tak kocioł po załączeniu przcuje minutę i wyłącza sie potem pracuje 20 s i wyłacza sie potem 10 s bo woda osiąga zadaną temperaturę. W tej chwili po takich 4-5 cyklach wyłącza sie kocioł bo już jest nagrzana góra. Następnr takie załączeni po ok godzinie chociaż dzisiej od 14 do 18 nie załączał się bo cieplutko na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 13.02.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam, Mam nastepujący układ - 1. Dół 115 m2 - ogrzewanie podłogowe ( ok 50m + grzejniki) 1. Góra to co na dole minus skosy - ogrzewanie tylko grzejniki moc zgodnie z projektem . Ocieplenie 20 cm wełny Megarock na nabitych dodatkowych łatach. W każdym z 3 pokoi po 3 okna dachowe. Problem : Na górze ok 2 stopnie zminiej niż na dole Czy to tak ma być? jakie mogą być tego przyczyny ? Może podłogówka na dole jak się rozgrzeje to dłużej oddaje ciepło - podaczs gdy grzejniki na górze są już zimne ? Trochę dziwne przeciesz u góry masz mniejszą kubaturę do ogrzania.Mam podobny układ jak u ciebie,z tym że jest jednakowa temperatura, bywa że na poddaszu jest cieplej. Mogę dodać do komentarzy forumowiczów, że u Ciebie może być nie dokładnie ocieplone poddasze(mostki),albo masz we wszystkich oknach dachowych otwarte wywietrzniki na maxa, to na pewno będziesz miał chłodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts