kiczaj 12.02.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 chciałbym by ktośz was doradził mi w srawie firmy. chciałbym założyc małą rodzinna firmę budowlaną. jast nas kilku: Ja, mój ojciec, brat i dwóch szwagrów. wszyscy jestesmy budowlancami niestety bez szkul ale znamy sie na robocie. rarazie klepiemy na czarno. chciałbym byście mi poradzili na jaki rodzaj prac mam sie nastawić. wykonujemy posadzki agregatem, tynkujemy, lejemy fundamęty...itd czyli wszystko aż pod dach w stanie surowym i wykończeniu. Czy lepiej robić wszystko czy sie konkretnie ukierunkować? Z góry dziękuje!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.02.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Mysle , ze powinienes zglosic do urzedu uslugi ogolnobudowlane. To co bedziecie robili i jak to bedzie sie oplacalo okaze sie pozniej. Nie musiscie brac przeciez wszystkich zlecen , a robic to co najlepiej Wam wychodzi lub to co bedzie najbardziej dla Was oplacalne. Z drugiej strony wierze w waska specjalizacje , ale to zalezy od wielu czynnikow Zycze powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 12.02.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 z tą pisownią to podpucha? taka mała prowokacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin976 12.02.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Poczytaj: http://www.postawnaswoim.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 12.02.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 ja bym radził sobie kupić 2 ha pola... i być rolnikiem... a w wolnych od prac polowych chwilach dalej klepać na czarno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 12.02.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Ja prowadze działalność gospodarczą od 2000roku ,w urzędzie ująłem wszystkie prac budowlane,w momencie składania wniosku o numer regon musisz to dokładnie okreslic. Dołączyłem do tatay który od 1989roku prowadzi firmę budowlaną. Wykonujemy tylko tynki, poza tym w okresach zimowych(powiedzmy w czsie takiej jak ta)od stycznia do połowy marca, zaczynamy jakis dom od podstaw i jedziemy z nim po sam dach. Ja mam osobną działalność ojciec też ,każdy ma pracowników, jeżeli zatrudnisz bodajże do pieciu pracowników to nie musisz jeszcze prowadzić pełnej ksiegowości co dla ciebie bedzie zabójcze, połowe zarobku tym h.. oddasz Bedą np.na ryczałcie nie wszystko musisz ując w książce powiedzmy wpisujesz na miesiąc 4 tys dochodu.U mnie to wygląda to tak że w miesiącu tynkujemy od 3 do 4 domów zależy od powierzchni.Z jednego rachunek wpisuje do książki, dwa pozostałe nie.Pracujesz legalnie, tylko troche oszukujesz ale oni też nas oszukują. Srednio na rok udokumentujesz 40-50tyś przychodu,wiec raczej sie ciebie nie uczepią. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 12.02.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Ja prowadze działalność gospodarczą od 2000roku ,w urzędzie ująłem wszystkie prac budowlane,w momencie składania wniosku o numer regon musisz to dokładnie okreslic. Dołączyłem do tatay który od 1989roku prowadzi firmę budowlaną. Wykonujemy tylko tynki, poza tym w okresach zimowych(powiedzmy w czsie takiej jak ta)od stycznia do połowy marca, zaczynamy jakis dom od podstaw i jedziemy z nim po sam dach. Ja mam osobną działalność ojciec też ,każdy ma pracowników, jeżeli zatrudnisz bodajże do pieciu pracowników to nie musisz jeszcze prowadzić pełnej ksiegowości co dla ciebie bedzie zabójcze, połowe zarobku tym h.. oddasz Bedą np.na ryczałcie nie wszystko musisz ując w książce powiedzmy wpisujesz na miesiąc 4 tys dochodu.U mnie to wygląda to tak że w miesiącu tynkujemy od 3 do 4 domów zależy od powierzchni.Z jednego rachunek wpisuje do książki, dwa pozostałe nie.Pracujesz legalnie, tylko troche oszukujesz ale oni też nas oszukują. Srednio na rok udokumentujesz 40-50tyś przychodu,wiec raczej sie ciebie nie uczepią. powodzenia mam nadzieje ,że wszystkie swoje posty pisałes z kafeji internetowej... żartowałem oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 12.02.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 ...mam nadzieje ,że wszystkie swoje posty pisałes z kafeji internetowej... Ja wcześniej chciałem wspomnieć o zmianie nicka . Kris2222 oczekuj właściwej reakcji inwęstorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 12.02.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Ja prowadze działalność gospodarczą od 2000roku ,w urzędzie ująłem wszystkie prac budowlane,w momencie składania wniosku o numer regon musisz to dokładnie okreslic. Dołączyłem do tatay który od 1989roku prowadzi firmę budowlaną. Wykonujemy tylko tynki, poza tym w okresach zimowych(powiedzmy w czsie takiej jak ta)od stycznia do połowy marca, zaczynamy jakis dom od podstaw i jedziemy z nim po sam dach. Ja mam osobną działalność ojciec też ,każdy ma pracowników, jeżeli zatrudnisz bodajże do pieciu pracowników to nie musisz jeszcze prowadzić pełnej ksiegowości co dla ciebie bedzie zabójcze, połowe zarobku tym h.. oddasz Bedą np.na ryczałcie nie wszystko musisz ując w książce powiedzmy wpisujesz na miesiąc 4 tys dochodu.U mnie to wygląda to tak że w miesiącu tynkujemy od 3 do 4 domów zależy od powierzchni.Z jednego rachunek wpisuje do książki, dwa pozostałe nie.Pracujesz legalnie, tylko troche oszukujesz ale oni też nas oszukują. Srednio na rok udokumentujesz 40-50tyś przychodu,wiec raczej sie ciebie nie uczepią. powodzenia hehe...tak 3 mać z jedną uwagą - co ma 5 pracownikow do pełnej księgowosci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.02.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 5 pracownikow do ksiegowosci to nic nie ma , ma do funduszu socjalnego, trzeba konto zalozyc i tam zbierac jakies pieniadze . Tak kiedys bylo , nie sadze zeby cos sie zmienilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 12.02.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Jeżeli liczba pracowników przekracza 5 osób trzeba zacząc korzystać z płatnika,co za tym idzie legalne oprogramowanie i inne wymogi oczywiście wiążące sie z wydatkami.Sam nie wiem o co w tym chodzi, żona księgowa to wie jak obejść luki Inwestor na tym zarabia pare groszy Tak na marginesie chcąc miec zlecenia trzeba być nie tylko dobrym fachowcem ale także konkurencyjnym.Ale niestety zeby być konkurencyjnym trzeba być tanim, a bedac tanim trza na czymś zarobić Dziś każy sie pyta ile spuścisz z ceny, to spuszczam pare setek ale rachunku niema. Proste,przeciesz takie praktyki spotyka sie wszedzie, tylko trzeba sie niebac zapytać.Bardzo powszechne w hurtowniach budowlanych,betoniarniach itd. Jesli naród bedzie stac na fachowców to i fachowców bedzie stać na podatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 12.02.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Hehehe, to chyba jakaś reklama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awodni 12.02.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Tak to wyglada mniej wiecej:)a co wlasnej firmy to... zakladaj ja jak najpozniej tj. jak juz naprawde bedziesz mial duze zlecenia... z tym sa same problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 12.02.2007 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Żeby było normalnie, nie powinno być lewizny ale żeby nie było lewizny musi być w kraju normalnie.Jednym słowem każdy orze jak może (i jak mu państwo pozwala).Na czarno nie wejdziesz w przetargi i nie wystawisz faktury.Tak że zostaną tylko prywatne zlecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 12.02.2007 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 chciałbym by ktośz was doradził mi w srawie firmy. chciałbym założyc małą rodzinna firmę budowlaną. jast nas kilku: Ja, mój ojciec, brat i dwóch szwagrów. wszyscy jestesmy budowlancami niestety bez szkul ale znamy sie na robocie. rarazie klepiemy na czarno. chciałbym byście mi poradzili na jaki rodzaj prac mam sie nastawić. wykonujemy posadzki agregatem, tynkujemy, lejemy fundamęty...itd czyli wszystko aż pod dach w stanie surowym i wykończeniu. Czy lepiej robić wszystko czy sie konkretnie ukierunkować? Z góry dziękuje!!!!!! z rodziną to się najlepiej ukierunkowywać w stronę aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts