piona 12.02.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam!Jestem zainteresowany zakupem projektu APS 163 pracowni Archi-projekt z Lublina. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia związane z tym projektem? Chodzi mi o to czy jest w miarę funkcjonalny? Jakie są koszty budowy? Dom ma tylko 139 m^2 powierzchni użytkowej ale patrząc na układ pomieszczeń wydawać się może że są rozmieszczone w miarę dobrze. Proszę o opinie na temat tego projektu. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piona 18.03.2007 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 no nic, będę prekursorem. W czerwcu START!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piona 08.08.2007 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 hmmm, nikt??? A u mnie już piwnica przykryta. Na razie jestem zadowolony. Piwnica jest wieeeeelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonet 13.08.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam,Jestem w bardzo początkowej fazie realizacji naszego marzenia. Na razie wybieramy działkę i próbujemy znaleźć odpowiadający nam projekt domu.Jstem ojcem wielodzietnej ( 3 córki ) rodzinki i myślę, że taki właśnie dom - wg APS 163 byłby dl nas odpowiedni.Właściwie jestem ciekawy każdej opinii nt tego projektu. Jakie są wstępnie kalkulowane koszty budowy i jak w rzeczywistości wygląda realizacja takiego projektu. Możesz być pewien, że będę tu zaglądał, żeby sprawdzić jak idzie postęp prac.Także masz na pewno jednego kibica.Ja jestem z Lublina i chciałbym wybudować ten dom ok. 7 km od granic mojego miasta na działce 18a (takie wymogi gminy).Pozdrawiam i życzę sukcesów na każdym etapie budowy.Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piona 17.08.2007 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Witaj bonet! Nareszcie jest ktoś oprócz mnie z APS 163. No więc tak, ja buduję ten projetk w wersji lustrzane odbicie z doprojkeotwaną piwnicą. Jakie są koszty? Dziś jest to bardzo ciężko powiedzieć. Mając na uwadze że rok temu pustaki kosztowały 6 zł a w czerwcu w Chełmie były po 16!!! ciężko jest oszacować. ja kupiłem pustaki po 10,5. Mieszkałem przez kilka lat w podobnym domku i był bardzo wygodny. poza tym ja szukałem domku małego wygodnego nie jakoś mocno wycudowanego - taki po prostu domek. Jak go pokazałem żonie to usłyszałem "śliczny" Ja dokonałem (nie sam tylko mój architekt) pewnych zmian w projekcie, kotłownia do piwnicy - duża łazienka na dole, rezygnacja ze spiżarki w Kuchni, powiększenie komina żeby w kuchni była kratka wentylacyjna na kominie i przewód z nad kuchenki, powiększenie wiatrołapu, na poddaszu wejście do garderoby z hallu zamiast z sypialni. Na dole jedno większe okno zamiast dwóch małych w łazience, w kuchni przesuwam okno na środek pomieszczenia bo w projekcie jest chyba 60 cm od ściany, likwiduję jedno okno w dachu na strychu. To chyba tyle zmian. Poza tym projekt moim zdaniem jest rewelacyjny. Aha, robię sobie przejście z garażu na klatkę schodową i będę miał połączenie piwnicy z garażem i domem. Realizacja idzie bez komplikacji, mam dobrych fachowców, którzy przede wszystkim MYŚLĄ i to wystarcza żeby nie było kłopotów. Ja na razie mam piwnicę i za tydzień przykrywam parter.Jeżeli chciałbyś przyjechać obejrzeć realizację to zapraszam. Życzę powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts