harlla 12.02.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam wszystkich.Mamy w swojej gminie złożony już wniosek o WZ. Złożyliśmy go w styczniu. Myślę, że do końca lutego dostaniemy odpowiedź. Mam pytanie. Chcąc oszczędzić trochę czasu i przyśpieszyć pewne rzeczy co mogę już zacząć załatwiać. Na naszej działce nie ma wody, ale stoi słup energ. Czy mogę już złożyć wniosek o przyłączenie mediów?? A co z mapkami?? Geodetą?? Badaniem gruntu? Mamy już parę projektów na oku. Do gminy dałam przykładowy: firmy Archon, Dom w koniczynce 3. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 12.02.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 możesz już zrobić mapki a po mapkach złożyć wnioski o warunki do elektrowni i wodociągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 12.02.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 poczytaj tutaj , może troszkę to ci wyjaśni http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=92892&highlight= Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fato 12.02.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Na warunki zabudowy to jeszcze poczekasz ja składałem we wrześniu i jeszcze nie mam a co do tych załatwień to leć czym prędzej do geotety niech zrobi mapki 1:500 a potem z kserówkami do wodociągów i kanalizaji po warunki techniczne oraz do energetyki. To na początek. A jeszcze jedno musisz mieć wjazd na działkę jeśli w papierach tego nie ma musisz napisać wniosek o pozwolenie na wjazd na swoją działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harlla 12.02.2007 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Czy dla elektrowni wystarcza mapki z wydziału geodezji 1:500 czy już muszę mieć geodetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harlla 12.02.2007 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 A działka jest położona przy drodze tylko nie ma utwardzonego wjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harlla 12.02.2007 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 fato: dzięki za tamtą stronę. Dużo wyjaśnia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fato 12.02.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Jeśli chodzi o prąd na działce to wytarczy ci mapka 1:500 do warynków technicznych do wody jak i prądu jest taka sama. A o wjazd na działkę musisz zobaczyć czy jest zaznaczony na mapce i zapytaj w urzędzie miasta i gminy a jeśli nie ma to właśnie podanko na które się długo nie czeka. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Na warunki zabudowy to jeszcze poczekasz ja składałem we wrześniu i jeszcze nie mam a co do tych załatwień to leć czym prędzej do geotety niech zrobi mapki 1:500 a potem z kserówkami do wodociągów i kanalizaji po warunki techniczne oraz do energetyki. To na początek. A jeszcze jedno musisz mieć wjazd na działkę jeśli w papierach tego nie ma musisz napisać wniosek o pozwolenie na wjazd na swoją działkę. oddzielny projekt (oddzielny dziennik budowy) na zjazd z drogi np.powiatowej,gminnej ,wojewódzkiej,itp.To tez zatwierdza Starostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts