Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Warunki zabudowy i co dalej

harlla

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Mamy w swojej gminie złożony już wniosek o WZ. Złożyliśmy go w styczniu. Myślę, że do końca lutego dostaniemy odpowiedź. Mam pytanie. Chcąc oszczędzić trochę czasu i przyśpieszyć pewne rzeczy co mogę już zacząć załatwiać. Na naszej działce nie ma wody, ale stoi słup energ. Czy mogę już złożyć wniosek o przyłączenie mediów?? A co z mapkami?? Geodetą?? Badaniem gruntu?

Mamy już parę projektów na oku. Do gminy dałam przykładowy: firmy Archon, Dom w koniczynce 3.

Pozdrawiam.

Na warunki zabudowy to jeszcze poczekasz ja składałem we wrześniu i jeszcze nie mam a co do tych załatwień to leć czym prędzej do geotety niech zrobi mapki 1:500 a potem z kserówkami do wodociągów i kanalizaji po warunki techniczne oraz do energetyki. To na początek. A jeszcze jedno musisz mieć wjazd na działkę jeśli w papierach tego nie ma musisz napisać wniosek o pozwolenie na wjazd na swoją działkę.

Jeśli chodzi o prąd na działce to wytarczy ci mapka 1:500 do warynków technicznych do wody jak i prądu jest taka sama. A o wjazd na działkę musisz zobaczyć czy jest zaznaczony na mapce i zapytaj w urzędzie miasta i gminy a jeśli nie ma to właśnie podanko na które się długo nie czeka. Pozdro.

Na warunki zabudowy to jeszcze poczekasz ja składałem we wrześniu i jeszcze nie mam a co do tych załatwień to leć czym prędzej do geotety niech zrobi mapki 1:500 a potem z kserówkami do wodociągów i kanalizaji po warunki techniczne oraz do energetyki. To na początek. A jeszcze jedno musisz mieć wjazd na działkę jeśli w papierach tego nie ma musisz napisać wniosek o pozwolenie na wjazd na swoją działkę.

oddzielny projekt (oddzielny dziennik budowy) na zjazd z drogi np.powiatowej,gminnej ,wojewódzkiej,itp.To tez zatwierdza Starostwo.