andrzej K. 29.05.2003 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Witam,Moje elewatory zużywają straszne ilosci klejów, siatki itd. tłumacząc to tym, że "będzie mocne". Ile wam wyszło kleju do styropianu, do siatki, samej siatki i tynku? W całości i na metr kwadratowy.Elewator mówi, że do tego, co pisza na workach - 4-5 kg/mkw, trzeba dodac z 50%. Prawda-li to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 29.05.2003 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Kleju,nie więcej jak piszą na workach.Chyba,że ściana b. nierówna.A dlaczego siatki więcej?Przecież się nie kurczy,najwyżej kilka % na zakład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin 29.05.2003 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 U mnie przesadziłem jedynie z klejem do siatki (radzę kupić mniej niż wyjdzie z wyliczeń), podobnie z kołkami - sporo zostało. Zaś styropianu i siatki trzeba kupić ok. 10% więcej niż wynosi powierzchnia ścian.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 30.05.2003 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 U mnie wyszło na 200m2 elewacji 30x25kg kleju do styropianu, tyle samo kleju do siatki, styropianu 175 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 30.05.2003 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 Witam. Ja robiłem z Rockwoola i na 200m2 wełny (ścian) zamówiłem chemii na 180m2. Jeszcze zostało. Tak też wczesniej mowił mi wykonawca oraz kilku przedstawicieli Rockwoola, że zawsze zostaje. Płyty przyklejali prawidłowo, po obwodzie i na środku, tak jak w instrukcji. Ściana niezbyt równa. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 30.05.2003 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 No to u mnie ponad 40 worków kleju do styropianu i tyle samo do siatki. Styropian w normie. Aż się boję, ile tynku. Zamówiłem 18 wiader a' 25 kg akrylu 1,5mm.Czy jest jakieś uzasadnienie takiego zużycia klejów - będzie mocniej, równiej? Równo wcale nie jest.Czy siatka może trochę "przebijać" przez klej? No ja myślę, że przy takim zużyciu nie ma prawa. Wszyscy mówią, że mój elewator jest najlepszy. Śmiem wątpić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts