d5620s 08.04.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 moim zdaniem nie oddzielaj.... docenisz otwartą przestrzeń i luzne dojscie do stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 08.04.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 ...a czy nie dałoby się postawić w któryms miejścu ściany i dać np drzwi przesuwne? Tak zrobiłem i jest OK. Ścianka lekka z GK, drzwi na prowadnicach chowane w ściankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 09.04.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 kapitanie a mógłbys zamieścic zdjęcia jak to teraz wygląda?Mi chodzi o to żeby kuchnia z jadalnia były razem, ale oddzielnie od salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 09.04.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Jeśli koniecznie chcesz oddzielić, to ja widzę taki kształt, żeby zachować kształt wykuszu... http://img248.imageshack.us/img248/6489/73204782ox4.png Drzwi na dluższej scianie, 2 skrzydłowe. Pytanie tylko, czy część salonu za tą dłuższą ścianą nie będzie straszną klitką... Ewentualnie może tak... http://img258.imageshack.us/img258/3776/16124699rk5.png z jakimiś drzwiami na tej scianie... W jadalni pod drzwiami tarasowymi możesz postawić jakieś duże kwiaty, wtedy siedząc przy stole bedzie sie miało ładny widok Oczywiście zmniejszysz wtedy salon, ale może taki w kwadrat będzie lepszy, niż ten z klitką z mojego pierwszego obrazka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allanah 09.04.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Ja dałabym scianke tak jak jest na pierwszym rzucie, do tego dwa skrzydła drzwi przesuwanych chowanych w ścianie ale nie na wprost drzwi balkonowych tylko w narożniku, tzn jedno skrzydło w jednej ścianie, drugie w drugiej, skrzydła najlepiej od podłogi do sufitu. Jak rozsuniesz uzyskasz szerokie przejście w narożniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 09.04.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Dzięki. Podoba mi sie ten 1 pomysł.Też o tym mysłałam.A w tym wąskim miejscu w salonie myślałam żeby postawić taki większy stół na jakies większe imprezy (tylko ciekawe czy się zmieści).I jeśli zrobić duże drzwi z jadalni do salonu to na co dzień mogłyby byc zamknięte a w razie jakiejś imprezy drzwi otwieramy i mamy dużo miejsca i blisko z kuchni do salonu.Co o tym myslicie? Uda tam się "wepchnąć" jakiś prostokątny stół?I jak to wogóle będzie wyglądało? Nie za dużo tych stołów będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna-1997 09.04.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Nie palnuj drugiego stolu i nie zamykaj tej przestrzeni. Salon nie jest na wprost kuchni, wiec nie masz problemu, ze cos widac, albo nie widac... A jesli juz cos zaslaniac to raczej kuchnie od jadalni i salonu. Jesli serwujesz obiad dla gosci i nie chcesz, zeby widzieli balagan w kuchni, przymykasz drzwi. Ale ja osobiscie zostawilabym wszystko otwarte. Taka wspaniala przestrzen. Zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma2008 09.04.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Zgadzam się z tym co napisała Anna1997 , wersja oryginalna jest najlepsza.Drzwiami suwanymi mozna ewentualnie zamykać kuchnie. Jeśli wstawisz drugi stół do salonu (wersja ze ścianką) to zrobi się ciasno i może być problem z wychodzeniem na taras.A jakie są wymiary salonu i jadalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 09.04.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 mnie sie uklad taki podoba tylko te wymiary kuchni sa tragiczne - ona ma nieco ponad 6 m2 nasza ma prawie 15 m2 i wydaje mi sie ze nie jest za duza my do kuchni mielismy tylko 1 wejscie z zamykanymi drzwiami z klatki schodowe - podestu parteru. Zrobilismy te drzwi nieco wieksze i otwarte oraz zrobilismy duuuze przejscie do salonu czy mamy to z czego Ty chceszz zrezygnowac jednym slowem nie pomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 09.04.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Z wyjściem n taras nie będzie problemu bo tego wyjścia wogóle nie będzie.Zamienilismy te drzwi na okno, poniewaz jestesmy odsunieci od sasiadow tylko 4 metry i nie bylo po co robic tych drzwi.A duzy stol musze gdzies wstawic bo gdzie bede robic jakies wieksze rodzinne imprezy?Planowalam sobie ze w wykuszu wstawie okragly stol na 5-6 osob tak do codziennego uzytku,a tam w salonie taki wiekszy prostokatny dla gosci.Teraz juz sama nie wiem...Moze jeszcze jakies ciekawe pomysly?Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 09.04.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Dołączam się do tego co pisała Anna-1997, jest to najlepsze wyjście jeżeli chcesz koniecznie coś przysłonić. Przemyśl to dobrze. PozdrawiamDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chulada 09.04.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 To niesamowite... mam bardzo podobny plan dołu. My robimy drzwi przesuwne chowane w ściankę z g-k. W wykuszu stanie u nas owalny stół, który po rozłożeniu ma 2,2 m (ale można kupić i większe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 09.04.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Dzięki Dziewczynki za odpowiedzi.Już sama nie wiem co zrobimy, ale mam jeszcze trochę czasu na przemyslenia...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 09.04.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 ja bym wywaliła zupełnie drzwi i zrobiła jedną wielką przestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 09.04.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 To niesamowite... mam bardzo podobny plan dołu... cary jakie, cy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 06.11.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 a co wy na to, by mieć w tym stylu ziółka i inne: http://images41.fotosik.pl/27/da0bb4a35caab260.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 07.11.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Bardzo interesujący mnie temat i właśnie na czasie podczas wieczornych dyskusji z mężem.............. Bardzo proszę o inspiracje, ja również nie wiem jak zak0ończyć kuchni. Proszę o zdjęcia waszych rozwiązań. Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 07.11.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 I ja też prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 22.11.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 właśnie coś takiego wymyslił dzisiaj mój mąz aby mozna było taka jezdzącą scianka zakryć kuchnie która byłaby "otwarta" na salon - coś jak drzwi przesuwane w szafach, tylko jedna duza płyta umieszczona na prowadnicy chyba ( z racji wielkości u nas byłoby około 2,5 metra szerokości). Gdy kuchnia byłaby "otwarta" płyta znajdowałaby sie "na" 2,5 metrowej ścianie łazienki/pokoju, gdy byłaby zamknieta ścianę cała byłoby widać Tylko czy da to sie inaczej niż na solidnej proadnicy zamontować ??mogłby to być jakis "obraz"/grafika nawet przyklejana na dośc grubej pleksie - widziałam takie małe drzi grafikę w jednym z odcinków Dekoratornihttp://img291.imageshack.us/img291/196/przesuwanascianaoddzielnz5.jpg[/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 16.12.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Nasz salon jest oddzielony od kuchni ścianką/barkiem z cegły ręcznie formowanej: http://images30.fotosik.pl/301/2e5e2c277b90dfa0med.jpg Docelowo będzie jeszcze drewniany blat (stolarz już robi) i jakieś stołki barowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts