jm2000 29.05.2003 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 jest na etapie wybierania szamba(ekologiczne) ale nie jestem pewien co zrobic( jest tylu "specjalistow":wink:Zwiazane z tym mam pytanie Czy jesli uzytkuje sie szambo ekologiczne (bo takie musze miec) naprawde nie mozna uzywac detergentow np.Ajax, Domestos itp.Moj znajomy gdy mial zazuty do swojego szamba uslyszal wlasnie taka odpowiedz.Czy to jest prawda??z gory dziekuje za pomocPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 31.05.2003 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2003 Co masz na myśli pisząc "szambo ekologiczne"?Czy chodzi o zbiornik szczelny czy raczej uproszczona wersję domowej oczyszczalni ścieków?Jeśli o zbiornik to mam taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm2000 04.06.2003 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 chodzi mi o zbiornik (potocznie zwany szambem ekologicznym) nic wspolnego z oczyszczalnia. Jesli jestes uzytkownikiem takiego szamba jestem ciekaw czy prawda jest ze nie powinno uzywac sie detergentow pospolitych dostepnych w sklepach typu ajax,domestos itp. Musze juz niedlugo zakupic szambo, specjalistow jest mnostwo i kazdy mowi co innego. Niedawno znajomy musial robic "remont szamba" ponoc wlasnie z powodu uzywania w/w detergentow Ciekaw jestem czy to jest prawda czy tez nabijanie klienta w butelke i namawianie do kupna specjalnych srodkow czystosci po specjalnej cenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 04.06.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Pytanie do Maly - gdzie mogłabym znależć informacje nt. "uproszczonej" wersji oczyśczalni przydomowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 04.06.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Szambo to zbiornik zakopany w ziemi z którego co jakiś czas wywozi się nieczystości. Jeśli o to chodzi to zbiornik taki może być z betonu lub tworzyw sztucznych. Nie widzę zwiążku pomiędzy powszechnie stosowanymi detergentami a remontem szamba. Mam takie urządzenie z betonu od roku i nikt nie proponował zakupu po specjalnych cenech jakiś środków czyszczących. Dla mnie to poprostu "naciągacz". Co innego gdy ma się oczyszczalnię ścieków. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm2000 05.06.2003 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 ja tez tak mysle ze ten sprzedawca badz serwisant (trudno powiedziec) cos kreci. Ciekaw jestem czy ktos sie jeszcze spotkal z takim uzasadnieniem klopotow z szambem (ze to wina detergentow i ze bakterie nie mogly przez to pracowac) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts