Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak wybrac szambo??

Recommended Posts

jest na etapie wybierania szamba(ekologiczne) ale nie jestem pewien co zrobic( jest tylu "specjalistow&quot:wink:

Zwiazane z tym mam pytanie

Czy jesli uzytkuje sie szambo ekologiczne (bo takie musze miec) naprawde nie mozna uzywac detergentow np.Ajax, Domestos itp.

Moj znajomy gdy mial zazuty do swojego szamba uslyszal wlasnie taka odpowiedz.

Czy to jest prawda??

z gory dziekuje za pomoc

Pozdrawiam

chodzi mi o zbiornik (potocznie zwany szambem ekologicznym) nic wspolnego z oczyszczalnia.

Jesli jestes uzytkownikiem takiego szamba jestem ciekaw czy prawda jest ze nie powinno uzywac sie detergentow pospolitych dostepnych w sklepach

typu ajax,domestos itp.

Musze juz niedlugo zakupic szambo, specjalistow jest mnostwo i kazdy mowi co innego. Niedawno znajomy musial robic "remont szamba" ponoc wlasnie z powodu uzywania w/w detergentow :o

Ciekaw jestem czy to jest prawda czy tez nabijanie klienta w butelke i namawianie do kupna specjalnych srodkow czystosci po specjalnej cenie.

Pozdrawiam

Szambo to zbiornik zakopany w ziemi z którego co jakiś czas wywozi się nieczystości. Jeśli o to chodzi to zbiornik taki może być z betonu lub tworzyw sztucznych. Nie widzę zwiążku pomiędzy powszechnie stosowanymi detergentami a remontem szamba. Mam takie urządzenie z betonu od roku i nikt nie proponował zakupu po specjalnych cenech jakiś środków czyszczących. Dla mnie to poprostu "naciągacz".

Co innego gdy ma się oczyszczalnię ścieków.

pozdr :D