Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POSADZKA NA GRUNCIE - JAK NAJSZYBCIEJ ZROBIC SAMEMU

Recommended Posts

TO FAKT: TANIA SIŁA ROBOCZA JEST! ZAGESZCZARKE PŁYTOWĄ MAMY WŁASNĄ! A ZA TRANSPORT NIE PŁACE TYLKO ZA SAM BETON! DLATEGO WŁASNIE PLANUJĘ TAKIE ROZWIĄZANIE. CHCIAŁAM TYLKO DOWIEDZIEĆ SIE OD WAS FORUMOWICZE CZY TAK DA SIE TO ZROBIĆ TAK , A JESLI NIE TAK TO JAKIE INNE PROPOZYCJE SĄ.

DLATEGO DZIEKUJĘ WSZYSTKIM ZA RADY I POMOC, BO MY KOBIETKI POTRZEBUJEMY CZASEM WSPARCIA :)

Dodatkowo, jesli ma byc szybko, to zwykly chudziak, jak wyczytalem na orum schnie 1cm na tydzien ?!? czy to prawda? i czy to oznacza, ze od wylania 10cm chudziaka trzeba czekac 10 tygdni?!?

a jest jakis sposob, zeby uniknac takiego czekania? mieszkam w domu, w ktorym bede wylewal chudziak na podlogi (bede mieszkal na pietrze) wiec baaaaardzo zalezy mi na czasie - a przeciez chudziak to dopiero poczatek:(

pzdr

schnie 1cm na tydzien ?!? czy to prawda? i czy to oznacza, ze od wylania 10cm chudziaka trzeba czekac 10 tygdni?!?

hihihihihi

To jak mam ławę 50 cm to 50 tygodni :D :D wylewasz 1 stycznia a wyschnie 17 grudnia :D :D

Śmiem wątpić. Na pewno wiąże przez jakiś czas nawet jak już się stawia mury, bo w głębi nikt nie wie co się dzieje ale sąsiad już po 4 dniach biegał z bloczkami po ławie.

Dodatkowo, jesli ma byc szybko, to zwykly chudziak, jak wyczytalem na orum schnie 1cm na tydzien ?!? czy to prawda? i czy to oznacza, ze od wylania 10cm chudziaka trzeba czekac 10 tygdni?!?

a jest jakis sposob, zeby uniknac takiego czekania? mieszkam w domu, w ktorym bede wylewal chudziak na podlogi (bede mieszkal na pietrze) wiec baaaaardzo zalezy mi na czasie - a przeciez chudziak to dopiero poczatek:(

pzdr

1 cm na tydzień to przyjmuje się do pełnego wyschniecia wylewki a nie chudziaka , wylewki ostatecznej na styropianie jako np. podkład pod parkiet czy panele

TO FAKT: TANIA SIŁA ROBOCZA JEST! ZAGESZCZARKE PŁYTOWĄ MAMY WŁASNĄ! A ZA TRANSPORT NIE PŁACE TYLKO ZA SAM BETON! DLATEGO WŁASNIE PLANUJĘ TAKIE ROZWIĄZANIE. CHCIAŁAM TYLKO DOWIEDZIEĆ SIE OD WAS FORUMOWICZE CZY TAK DA SIE TO ZROBIĆ TAK , A JESLI NIE TAK TO JAKIE INNE PROPOZYCJE SĄ.

DLATEGO DZIEKUJĘ WSZYSTKIM ZA RADY I POMOC, BO MY KOBIETKI POTRZEBUJEMY CZASEM WSPARCIA :)

Dobra metoda przy stosowaniu mieszanki pół suchej. Bez zagęszczania z pół suchego to B7,5 nie zrobimy.