Harry81 13.02.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 W moim projekcie nie ma fundamentu pod scianki dzialowe. Jest tylko pod zewnetrzne, nosne, kominy, słupy i tarasy na zewnatrz. Znajomy podpowiada mi ze musze robic fundament pod dzialowki... Nie wiem co robic, skoro w projekcie nie ma to moze nie trzeba? Działówki beda z BK 12cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 13.02.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Nie trzeba robić fundamentu pod działówkę. Ścianki stawiasz na chudym betonie - w miejscu ścianek warto by go zazbroić takimi kratownicami jak do wylewek - ja o tym zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 13.02.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 zaraz zaraz, jak sobie postawię ścianki z silki na chudziaku, to będą zimne. Zawsze myślałłm, że najpierw robię ocieplenie podłogi, izolację, wylewam wylewki a dopiero potem stawiam ściany działowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 13.02.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 zaraz zaraz, jak sobie postawię ścianki z silki na chudziaku, to będą zimne. Zawsze myślałłm, że najpierw robię ocieplenie podłogi, izolację, wylewam wylewki a dopiero potem stawiam ściany działowe... no to Ci się chyba nie uda. ścianki działowe to tylko na chudziaku na warstwie izolacji np. z papy lub grubej folii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 13.02.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 zaraz zaraz, jak sobie postawię ścianki z silki na chudziaku, to będą zimne. Na wylewce działówek nie można stawiać - muszą być na chudziaku. No i jest kolejny mostek cieplny, fakt. Pociesz się, że okna są jeszcze większym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedzio 13.02.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ja mam problem z osiadającym chudziakiem. Jakbym robił jeszcze raz to zdecydowanie zrobiłbym fundament pod docelowymi ściankami działowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 13.02.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ja mam problem z osiadającym chudziakiem. Jakbym robił jeszcze raz to zdecydowanie zrobiłbym fundament pod docelowymi ściankami działowymi. to raczej nie wina chudziaka tylko źle zagęszczonego gruntu pod nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ja mam problem z osiadającym chudziakiem. Jakbym robił jeszcze raz to zdecydowanie zrobiłbym fundament pod docelowymi ściankami działowymi. Ja polecam zdjąć humusa. Zależy jaki grunt masz pod humusem, ale w przypadku konieczności nawiezienia dodatkowej ziemi wokół domu (na zewnątrz) będziesz sobie dziękował, że zdjąłeś humus ... http://forum.muratordom.pl/posting.php?mode=quote&p=1312469 Niedzio dziwne rzeczy piszesz ... nie pomogło samo zdjęcie "humusa" i wymiana gruntu ? oprócz tego zalecasz fundamenty pod scianki działowe bo "chudziak" sie zapada ? dobrze rozumiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Sza. 13.02.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 u mnie pod działówki zrobili rowek tak ze 15 cm i wto dali trochę drutu 10 tki.Zalane to było razem z chudziakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 13.02.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 U mnie nie ma fundamentu pod działówkę i nic nie pęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 14.02.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Ja mam działówki (z kratówki K3) na chudziaku. Z tym że chudziak to B15, a pod działówkami jest zazbrojony - pręty fi 12 poprzecznie do sciany, połączone .w kratkę prętami fi 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts