martynka1 13.02.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Moja córeczka porysowała kanapę długopisem... Kanapa jest skórzana (brąz) i...nie wiem jak to wywabić... Próbowałam chusteczkami nawilżanymi, troszkę rozjaśnił ślady po długopisie, ale nie do końca. Jak myślicie, co można więcej zrobić, tak by zmyć plamę z długompisa, a nie zniszczyć skóry ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 13.02.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Spróbuj ciepłym mlekiem, ale ostrożnie, żebym ja nie miała plamy na sumieniu albo na honorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.02.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 witam. spray'em do plam firmy Amwaya juz go nie mam ale był rewelacyjny. ,albo jak nie masz to zwykła pasta do zebów.Posmarować na mokro i poczekać aż wyschnie.Zczyscic szczoteczka. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 13.02.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 sprobuj octem lub spirytusem salicylowym(wykonaj najpierw probe w malo widocznym miejscu , prosze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Każda porada inna. Jeśli uda Ci się wyczyścić, podziel się wiadomością. Też myślę o skórzanym wypoczynku, ale boję się właśnie długopisów w dziecięcych łapkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 13.02.2007 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Dziękuję za wszystkie rady . Wypróbowalm już chyba prawie wszystkie metody... Niestety pozostał nie tylko ślad krechy ale i skóra zaczęła się odbarwiać w miejscu czyszczenia.... chyba pozostawie wypoczynek w takim stanie jak jest. Ania Wegrzyn napisała: Każda porada inna. Jeśli uda Ci się wyczyścić, podziel się wiadomością. Też myślę o skórzanym wypoczynku, ale boję się właśnie długopisów w dziecięcych łapkach. Aniu zastanów się nad zakupem wypoczynku skórzanego ..... lepiej kupić tańszy .... np skóropodobny, przynajmniej nie jest żal, jeśli dziecko .... porysuje ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.02.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 bardzo mi sie podobaja wypoczynki ze skóre ekologicznej w jasnych kolorach, ale też starsznie się boję tego, że mała potraktuje go jako tablicę do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 14.02.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Długopis z mojej kanapy z eko skóry w kolorze ecru zmyłam delikatnie cifem. Nie ma śladu, ale trzeba naprawdę delikatnie, szczególnie na ciemnym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 14.02.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Długopis z mojej kanapy z eko skóry w kolorze ecru zmyłam delikatnie cifem. Nie ma śladu, ale trzeba naprawdę delikatnie, szczególnie na ciemnym kolorze. Ja tez tak zrobilam.... bardzo delikatenie. Udalo sie zeszlo malowidlo mojej corci z jasnej eskoskóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.02.2007 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Długopis z mojej kanapy z eko skóry w kolorze ecru zmyłam delikatnie cifem. Nie ma śladu, ale trzeba naprawdę delikatnie, szczególnie na ciemnym kolorze. Ja tez tak zrobilam.... bardzo delikatenie. Udalo sie zeszlo malowidlo mojej corci z jasnej eskoskóry Wy tu nie opowiadajcie bajek o długopisie. Długopis czyści się bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 16.02.2007 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Retrofood to podaj jakis skuteczny sposób, na usunięcie plamy z długopisa ..... i przy okazji, żeby nie odbarwiło skóry naturalnej barwionej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luksusowy.yacht 16.02.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Lepsza plama na honorze?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Lepsza plama na honorze?! działy ci sie pomyliły. o honorze jest na psycho24.Tu o długopisie rozmawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuszka 16.02.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Można kupić specjalne mleczko do czyszczenia skór- przynajmniej w Niemczech, wszystko schodzi. Jak mi się skończyło to czyscilam delikatnie plynem do naczyn i mleczkiem typu cif. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 17.03.2007 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 SUKCES!!!! Udało mi się usunąć plamy po długopisie - zwykłym mleczkiem do twarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 17.03.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Tusz z długopisów tak naprawdę rozpuszcza się jedynie w spirytusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 18.03.2007 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Last Cristo ..... nie radze eksperymentować i wywabiać plame spirytusem na wypoczynku skórzanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 18.03.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Można to robić, ale trzeba działać rozważnie. Najpierw nakrywamy ślad po długopisie jakimś np. kółkiem z papieru i lekko nawilżamy okolicę wilgotną szmatką (przez wklepywanie), potem drugą ściereczką z odparowanym już prawie spirytusem szybko pocieramy zabrudzone miejsce, tak żeby nie nasączyć skóry. Trzecią suchą szmatką szybko zacieramy całą okolicę - ma to na celu uniemożliwienie powstania nieestetycznego "konturu". Trochę to skomplikowane, ale dobrze działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts