ukra01 13.02.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam, na forum.Postanowiłem napisać posta ponieważ wczęsniej przeszukałem forum i nie znlazłem odpowiedzi na moje pytanie czym jest "własnośc hipoteczna" ?Planuje kupić dom w stanie surowym zamknietym, który posiada status "własności hipotecznej', lub działke budowlana która również ma taki sam status własności.Co oznacz własnośc hipoteczna ?z góry dzieki za odpowiedzpozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 13.02.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Że ma założoną Księgę Wieczystą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 14.02.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 "Własność hipoteczna" to termin potoczny, a nie prawny. Prawnie jest to po prostu własność. Dodając "hipoteczna" najczęściej chce się podkreślić, że właściciel jest wpisany do księgi wieczystej, albo (raczej w przypadku mieszkań albo szeregów, nie samodzielnych domów) chce się odróżnić prawo własności lokalu (czyli prawdziwą własność) od spółdzielczego własnościowego prawa do lokalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts