muskaan 13.02.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam,Czy ktoś z Forumowiczow mógłby mi doradzić:Posiadam mieszkanie dwupokojowe, które zakupiłem rok temu i chce je teraz zamienić na dwupokojowe w innej dzielnicy.Znalazłem chętnego, który tez jest bardzo zainteresowany zamiana.On również dokonał zakupu tego mieszkania rok temu.Czy istnieje możliwość dokonania takiej transakcji omijając urząd skarbowy albo przynamniej minimalizujac koszty.Dziękuję z góry za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lahore 16.02.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Urzędu skarbowego nie ominiesz, bo musisz załatwić zamianę przez notariusza, potrzebny ci przecież akt notarialny. W przypadku zamiany mieszkań i tak opłaty są niższe niż kupno/ sprzedaż bo pobierane są taksy od różnicy wartości obu mieszkań. Najlepiej wypytać notariusza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts