Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika Ivette

Recommended Posts

• Odpowiedzi 280
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Widze Ivette ze zaczynasz doceniać uroki własnego nieba :D

dobrze jeszcze pamietam gdy dokonałem tego samego odkrycia... nawet łażące po mnie mrówki wydały mi się wtedy przyjemniejsze, bo niby nasze własne. Trzymam kciuki za dalsze postępy na budowie...

pozdrawiam

maksiu

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Ivette: ja też czytam Twój dziennik i cieszę sie że idzie Ci tak dobrze budowa, tylko nigdzie nie znalazłem informacji o tym wg. jakiego projektu budujesz dom... chetnie bym obejrzał, podobnie jak zdjęcia które były by bardzo mile widziane

pozdrawiam

Maksiu! Mój projekt to GL49 ze Studia Atrium: http://www.studio-atrium.com.pl. Zmiany w projekcie: bez piwnicy (była niska woda na działce), nad garażem zamiast dachu otwarty taras z naszej sypialni ze ścianką kolankową i "opaską" z 3 rzędów dachówki naokoło (super - 27 m2)!), kotłownia za garażem i z niej wejście do jadalni. Przejście przez garaż i kotłownię do domu. Poza tym na dole taras na całej długości domu, który jest zadaszony (też super - 9 m x 2,20 w świetle). Poza tym "spiżarnia" pod schodami przy kuchni. To chyba wszystkie zmiany. Mam nadzieję, że po objerzeniu projektu w internecie będziesz mógł go sobie dobrze wyobrazić. Zdjęcia wyślę do redacji, jak będzie przykryty dachówką dach, żeby umieściła w internecie (albo zamówię dyskietkę i spróbuję sama przez onet). To narazie na tyle. Aha! Jeszcze komentarz naszego kierownika: Całkiem ładny ten państwa dom! Fajnie, nie? Pozdrawiam! Ivette

Obejrzałem sobie Twój projekcik, całkiem milutki, tylko nie wiem czy zdajesz sobie sprawę do czego może prowadzić przejście z garażu do domu, tymbardziej wychodzące w jadalni... ale napewno o tym pomyśleliście

Zdjęcia jak już będziesz miała poskanowane to możesz wysłać do mnie, wrzuce u siebie na serwer i będziesz mogła sie wtedy nimi pochwalić.

pozdrawiam

Maksiu! Ale ja właśnie nie mam skanera!

Co do przejścia z garażu do domu - to raczej będzie używane w zimie jako przejście z domu do garażu.

Natomiast kotłownia z założenia będzie "czystym" pomieszczeniem - będzie tu też pralnia i suszarnia w zimie (ma ponad 7m2). Inaczej się nie dało zrobić, bo w projekcie była kotłownia w piwnicy.

Co będzie to będzie, nie można mieć wszystkiego.

Myślę, że ogólnie nasz projekt jest całkiem niczego - nam się nasz domek podoba i już go kochamy. Jak wszystko w życiu ma swoje plusy i minusy. Ivette

Joasiu - dziękuję za pochwałę; jest ona dla mnie szczególnie cenna. Wasz dziennik jest dla mnie jednym z najlepszych - często do niego zaglądam.

Swoją drogą, to cieszę się, że wszystko idzie w miarę bezproblemowo - no ale jest nas dwoje i każdy obrabia swoją działkę (jakie to wszystko jest dwuznaczne...)

Jeszcze raz dziękuję i serdecznie pozdrawiam! Ivette

Ivette: czegoś nie rozumiem... brakuje jednej palety - 240 szt. ???

ja mialem palety z dachowka Euronitu na ktorych bylo po 40 sztuk.. 1 paleta - 40 sztuk... wiec albo masz inne palety, albo ... sam nie wiem co,

70 sztuk potłuczonych... brrrr ja na szczęscie nie mialem żadnej potłuczonej

pozdrawiam

ps. jak tam twoje myslenie?