Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika Ivette

Recommended Posts

• Odpowiedzi 280
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ivettko - podczytuję czasem szczecińską :oops: i żeby utwierdzić Cię co do słuszności gruntowania to powiem Ci że unigrunt jest naprawdę OK. Widać cholerną różnicę między posadzką pociągniętą unigruntem a taką pylącą się. A tak jak napisałaś koszt niewielki i roboty przy tym niewiele bo jest toto płynne i elegancko szybciutko można pędzlem pomalować. Ja gruntowałam całość - czy to było pod płytki, wykładzinę dywanową czy panele.

pozdrówka :-)

Czupurek - no wiadomo, ja tam miaukam obligatoryjnie :D

Ivonesca - dzięki za potwierdzenie tego gruntowania! Zrobię na pewno, bo u nas w biurze - nowy budynek - kurzyło się spod paneli przez 2 lata! Ale mnie to wkurzało - wszędzie ciągle biało i biało.

Pozdrowionka! :D

czupurku - ja miałam bezpośrednio przed płytkami, bo tak jak pytałaś między wylewkami a płytkami czy wykładziną było ok. 5-6 miesięcy. Kafelkarz to w ogóle zabronił nam chodzić tam gdzie sobie pozamiatał i zagruntował unigruntem :-)

a w łazience w miejscu gdzie jest kabina i przy umywalce folią w płynie, a reszta unigrunt, również na scianach (sorki to pytanie do ivettki ale akurat tu weszłam ;-)

Cześć dziewczyny!

Ivonesca - dzięki za zastępstwo - mnie też się przydadzą te informacje :D

Anna Wiśniewska - ja też chcę dotrzymać terminu wprowadzki na koniec lipca - to jest nas dwie :D A może Czupurek też należy do tego klubu? :wink:

My obecnie robimy ocieplenie i tynki na koniec maja. A na wykończenie już zakupiliśmy wszystko w styczniu i lutym, więc wszystko mamy. Fachowiec do wykończeniówki kompleksowej też umówiony - więc mam nadzieję, że uda się wykończyć przez czerwiec i lipiec.

Czytałam Twoje opowieści o zatrudnianiu tego fachowca :wink: Naprawdę miło się czyta Twój dziennik.

U nas nasz fachowiec zaczął kłaść kafelki. Tynki zewnętrzne już mamy. Drzwi już przyjechały więc pora na malowanie pomieszczeń, położenie parkietów i terakoty, płyt k-g na sufitach na poddaszu. Roboty dużo, ale powinniśmy dać radę całkiem wykończyć dół do tego magicznego dnia w lipcu :lol: No i jeszcze ten polbruk... Coś nam nie idzie jego układanie :wink: