Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika Ivette

Recommended Posts

• Odpowiedzi 280
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ivette moja droga koleżanko, ja w temacie rynien.. a właściwie koloru rynien.... czy próbowałaś sobie wyobrazić jak by wyglądały na budynku rynny w kolerze ceglastym??? jesli nie to spróbuj to zrobić, a sama sobie odpowiesz na pytanie dlaczego takich rynien nie można kupić

pozdrawiam

Maksiu - no chyba mi podpadłeś.

Właśnie Plannja robi ceglaste rynny, tylko że one są z blachy i dzisiaj je przykładałam do dachówki i wyglądają PIĘKNIE.

A różnica w cenie wyszła 50,-zł do plastikowych - więc je weżmiemy - i jakość Plannji jest bardzo dobra.

ivette - ale miałam zaległości w czytanie Twego dziennika :-(

ale dziś wszystko nadrobiłam :-)

kolorek fajny - i włosów (podglądałam zdjęcia u maksia ;-)) i rynien :-)

właśnie ja mam brązowe plastikowe Scala do ceglanej dachówki i pewnie po stokroć lepsze byłyby takie jak Twoje :cry:

upust na okna dachowe niezły, no, no, no :-)

pozdrowienia

P.S.

Widzę że i całe spotkanie i jego opis profesjonalne :p nie to co nasze wrocławskie potyczki ogniskowo-piwne :lol: :lol: :lol:

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

o, nareszcie miałam co czytać ;-) choć z pewnym opóźnieniem, bo coś ostatnio brakuje mi godzin w dobie :-(

domek jest sliczny :-) tylko kiedy robiłaś te zdjęcia :o :o :o snieg na dachu :o :o :o :o

czekam na więcej ujęć :-) najbardziej podoba mi się to zadaszenie - tam bedzie taras ? i kolor dachówki ....a jaki kolor w końcu będą miały rynny?

Domek wyglada na bardzo przytulny :-)

pozdrawiam serdecznie

p.s.

u mnie czekam jescze na rurę do kominka i będzie można rozpalić pierwszy raz !!!!

Cześć Ivonesca!

Na górze jest duuuuuuży taras 27m2 z naszej sypialni - można na nim siedzieć rankiem albo wieczorkiem i nikt cię tam nie zobaczy - mamy różne plany, co będziemy tam robić :wink:

Dachówka to ceglasta podwójna esówka Euronitu. A śnieg na dachu chwyciłam w dniu naszego forumowego spotkania, czy jakiś miesiąć temu. Mój dom stoi w miejscu najwyższym w Szczecinie - 160m npm

i dlatego śnieg się utrzymał, bo go mróz przytrzymał.

Rynny mamy stalowe szwedzkie PLANNJA - kolor ceglasty - no po prostu piękne, ani prze chwilę nie żałowałam, że je kupiliśmy - naprawdę śliczne!

W sobotę tj. pojutrze zamykamy stan tzn. wstawiają okna, drzwi zewnętrzne i bramę garażową, to zrobię nowe zdjecia i uśmiechnę się do Maksia, żeby zeskanował i zaserwerował :lol:

Ja też nie mam na nic czasu i dlatego mało piszę. Ale wszystko idzie OK i tak ma być. Planujemy jeszcze w grudniu zrobić instalację grzewczą, wodną, gazową i kanalizacyjną oraz elektrykę i wylewki - jak się uda - oczywiście zależy od pogody.

Wzięliśmy piec kondensacyjny Buderusa i za wszystkie istalacje z grzejnikami, pogodówką i ogrzewaniem podłogowym w łazniekach i kuchni zapłacimy 17 tys. - dobra cena, nie? Nie dotyczy to naturalnie elektryki - zrobi mój mąż.

Już rozpalasz w kominku? Ale fajnie! Cieszę się razem z Tobą! Mam nadzieję, że spotkamy się spotkaniu forumowym w Warszawie - liczę, że przyjedziesz! Pozdrawiam serdecznie iwoniskowo! Ivette