Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CZY KUPUJECIE MATERIA?Y WYKO?CZENIOWE W MARKETACH?

Recommended Posts

Jak jest promocja to czasami mają ceny bardzo korzystne, ale:

1. Nie kupuje niczego na co nie ma gwarancji producenta (jeśli gwarantem jest market).

2. Nie kupuje żadnych dodatków - bo jeśli w promocji są np.: płyty GK to już stelaże ,spinki, taśmy itd... mają najdroższe w mieście :smile:

Jak na razie kupiłem w Castoramie rurę kominową do kominka bo tylko tam znalazłem taką jaką potrzebowałem. Całą resztę bez trudu mogłem kupić gdzie indziej taniej.

PS. Markety mają jedną zaletę - można sobie wszystko wziąść w łapę - przymierzyć - obwąchać i... odłożyć na miejsce i zamówić tam gdzie taniej :wink:

PRZYKŁAD Castorama ZŁACZKA PP RURA/GWINT WEW. 3/4, TAKA DO RUR NIEBIESKICH DO WODY (NA ZEWNĄTRZ)ZAPŁACIŁEM 3,86 - W FIRMIE HANDLUJĄCEJ W KRAKOWIE INSTALACJAMI (RURY/ZŁACZKI) KUPIŁEM ZA 1,82. SUPERMARKETY NA PROMOCJI DADZĄ CI ZAOSZCZĘDZIĆ 100 ZŁ A NA DOPDATKACH ZERŻNĄ 1000. TAKW WIĘC NIGDY, ALE CZĘSTO TAM WŁAŚNIE SOBIE OGLĄDAM I PRZYMIERZAM - WSZYSTKO POD JEDNYM DACHEM. DO TEGO SIĘ TYLKO NADAJĄ.

Szukałem kratek nawiewnych do instalacji kominkowej. Ceny w autryzowanym sklepie kominkowym 90 zł, w sklepie z podróbkami kominkowymi 70-80 zł, w Obi - 69 zł, w Leroy Merlin 61zł (ten nowo otwarty w Wawie).

Nie można generalizować - na jedne produkty mają niskie ceny, na inne wyższe. Trzeba niestety sprawdzać.

Pozdrawiam

Mariusz

Ja też tam tylko jeżdże pooglądać. Czasami kupuję drobne rzeczy (wtyczkę, wiertło, śrubę itp), lub takie których nie mogę dostać gdzie indziej. Wogóle nie mam zaufania do hipermaketów. W porządnym sklepie jest zawsze lepsza obsługa , możliwość negocjacji cen. Jak rozmawiam ze sprzedawcą o pieniądzach i mówię że w Castorami jest taniej, to naogól pomaga.

Dzięki za opinie!

Ja tez zauważyłam,że dużo jest drobnych artykułów o kosmicznej cenie, no i obsługa czesto nie ma zielonego pojęcia co sprzedaje.

Jednak takie artykuły jak panele, płytki wydają się często po przystępnej cenie.

Niedawno kupiłam płytki podłogowe przecenione (resztka) z 38 na 19 zł.

Wydaje się że to okazja!

natomiast z konieczności musiałam kupić białą cegłę, bo zabrakło 2 palety - była prawie w tej samej cenie co kupowana w hurtowni budowlanej - ale kruszyła się niemiłosiernie.

tak więc to chyba bywa różnie???? No nie????

Oczywiście trzeba mieć rozeznanie cenowe. Czasami w supermarketach ceny są naprawdę atrakcyjne. Ja dwa lata temu kupiłem matę z wełny mineralnej Gulfiber. Do dzisiaj nie spotkałem takiej ceny. Nikt nie zmusza do kupowania wszystkiego, ale w dzisiejszych czasach bez rozeznaia cenowego nie ma co kupować w pierwszym lepszym sklepie.

Pozdr