Gość 14.02.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Ma ktoś? Jeśli macie napiszcie czy ten gres w pudełkach był zawoskowany czy nie. Czy można go kłaść na podłodze, umyć wodą i od razu zaimpregnować czy trzeba czyścić jakimś specjalnym środkiem. Po czym poznać wosk na płytkach? Wydaje mi się, że jednak go nie ma bo powierzchnia śliska.Pan, który go przywiózł nic na ten temat nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mecenas1981 17.02.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Gresy z NG nie sa woskowane...Na nowych opakowanich (czyli biały karton z czarnym logiem) pojawia sie informacja ze gresy nalezy impregnowac. u mnie w firme (http://www.luxkon.pl)sprzedajemy impregnat ochronny firmy HG - ochrona gresów polerowanych.Pierwsza impregnacja przed zafugowaniem - waleczkiem nanosi sie cienka warstwe nastepnie fuguje i znow zabezpiecza - powstaje lekkie "zamazanie" ale delikatnie flanelka po przeschnieciu polerujemy i jest jak lustrou mie cały sklep jest w NG a sam osobiscie zajmuje sie prowadzeniem i promowaniem NG wiec jesli jakies pytaniato prosze dzwonic 665-247-035 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.02.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Mecenas 1981, dzięki . Facet ze sklepu nie był w stanie powiedzieć czy gres jest woskowany. Kupiłam właśnie impregnat HG "Ochrona gresu przed plamami" w małej buteleczce. Tylko nie wiem czy wystarczy mi tego impregnatu na 2 razy (15 m2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mecenas1981 18.02.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 ochrona przed palami jest tez ok...ale po tym trzeba jeszcze zaimpregnowac - HG ochrona plyek polerowanychpowinno wytarczyc tego imregnatu na 30 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 O, to takiego impregnatu nikt mi nie polecał. Nawet nie było go w Castoramie. A ile takie coś kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mecenas1981 19.02.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 jesli nie ma HG to moze SP (SANN PROFIT)u mnie to kosztuje kolo 40 PLNjesli chcesz to wystawie na aukcji na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaneta 19.02.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Hej,Anka, ja też przymierzam się do zakupu gresu Nowej Gali, tak z ciekawości: napisz jaką kolekcję wybrałaś? mm? sl? czy inną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 15.07.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Podnosze temat Jak to jest z tym impregnowaniem gresu polerowanego? Czy pierwsza impregnacja ma byc przed fugowaniem? Nastepnie fugowanie, a potem powtorka impregnatu? Bede wdzieczna za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 17.07.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam Tu było sporo na temat gresów:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1874202&highlight=#1874202 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 18.07.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Witam Tu było sporo na temat gresów: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1874202&highlight=#1874202 Dzieki Wczesniej dotarlam chyba do wszystkich watkow na ten temat, ale opinie sa raczej podzielone ... No nic, jako ze gres jest w kuchni, hollu i jadalni zrobie impregnacje, ale dopiero po fugowaniu. Mam nadzieje, ze Mapei nie zrobi zadnych szkod na powierzchni gresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 18.07.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Jakie sa dobre preparaty do impregnacji gresu polerowanego? Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 18.07.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Witam Tu było sporo na temat gresów: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1874202&highlight=#1874202 Dzieki Wczesniej dotarlam chyba do wszystkich watkow na ten temat, ale opinie sa raczej podzielone ... No nic, jako ze gres jest w kuchni, hollu i jadalni zrobie impregnacje, ale dopiero po fugowaniu. Mam nadzieje, ze Mapei nie zrobi zadnych szkod na powierzchni gresu To wszystko zależy od tego w jakim kolorze gres, a w jakim fuga. Jak ciemna na jasnym jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że zabarwi. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1322599&highlight=czyszczenie+gresu#1322599 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 18.07.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Mam położony gres z NG - 40 mkw. Płytkarze dziwili się, że to I gatunek - bo różnica była nawet 5 mm. sama widziałam. My impregnujemy po fugowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 18.07.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Mam położony gres z NG - 40 mkw. Płytkarze dziwili się, że to I gatunek - bo różnica była nawet 5 mm. sama widziałam. My impregnujemy po fugowaniu. A ktory to model gresu? U nas beda fugi 1 mm, wiec prawie bezfugowo Kolor w kolorze gresu Plytki byly bardzo rowne. Generalnie przy tej grubosci fugi, standardy trzymania wymiarow byly dla nas bardzo istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts