Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gres polerowany Nowej Gali

Gość

Recommended Posts

Ma ktoś? Jeśli macie napiszcie czy ten gres w pudełkach był zawoskowany czy nie. Czy można go kłaść na podłodze, umyć wodą i od razu zaimpregnować czy trzeba czyścić jakimś specjalnym środkiem. Po czym poznać wosk na płytkach? Wydaje mi się, że jednak go nie ma bo powierzchnia śliska.

Pan, który go przywiózł nic na ten temat nie wie.

Gresy z NG nie sa woskowane...

Na nowych opakowanich (czyli biały karton z czarnym logiem) pojawia sie informacja ze gresy nalezy impregnowac. u mnie w firme (http://www.luxkon.pl)

sprzedajemy impregnat ochronny firmy HG - ochrona gresów polerowanych.

Pierwsza impregnacja przed zafugowaniem - waleczkiem nanosi sie cienka warstwe nastepnie fuguje i znow zabezpiecza - powstaje lekkie "zamazanie" ale delikatnie flanelka po przeschnieciu polerujemy i jest jak lustro

u mie cały sklep jest w NG a sam osobiscie zajmuje sie prowadzeniem i promowaniem NG wiec jesli jakies pytaniato prosze dzwonic 665-247-035

Mecenas 1981, dzięki :p . Facet ze sklepu nie był w stanie powiedzieć czy gres jest woskowany. Kupiłam właśnie impregnat HG "Ochrona gresu przed plamami" w małej buteleczce. Tylko nie wiem czy wystarczy mi tego impregnatu na 2 razy (15 m2).

• 4 months później...

Dzieki :-) Wczesniej dotarlam chyba do wszystkich watkow na ten temat, ale opinie sa raczej podzielone ... No nic, jako ze gres jest w kuchni, hollu i jadalni zrobie impregnacje, ale dopiero po fugowaniu. Mam nadzieje, ze Mapei nie zrobi zadnych szkod na powierzchni gresu :-)

Dzieki :-) Wczesniej dotarlam chyba do wszystkich watkow na ten temat, ale opinie sa raczej podzielone ... No nic, jako ze gres jest w kuchni, hollu i jadalni zrobie impregnacje, ale dopiero po fugowaniu. Mam nadzieje, ze Mapei nie zrobi zadnych szkod na powierzchni gresu :-)

To wszystko zależy od tego w jakim kolorze gres, a w jakim fuga.

Jak ciemna na jasnym jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że zabarwi.

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1322599&highlight=czyszczenie+gresu#1322599

Mam położony gres z NG - 40 mkw. Płytkarze dziwili się, że to I gatunek - bo różnica była nawet 5 mm. sama widziałam. :wink: My impregnujemy po fugowaniu.

A ktory to model gresu? :o

U nas beda fugi 1 mm, wiec prawie bezfugowo ;) Kolor w kolorze gresu :-) Plytki byly bardzo rowne. Generalnie przy tej grubosci fugi, standardy trzymania wymiarow byly dla nas bardzo istotne.