Mikazuu 14.02.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Zima. Mój organizm pracuje na ostatkach energii. Skóra szara, przesuszona. O cellulicie nie wspominam, bo to chyba oczywisty problem. Plecy potrzebują porządnego masażu, kapieli i okładów. Generalnie marzę o leniwej formie relaksu, kiedy ktoś sie mną zajmie. Ostatecznie mogę przespacerowac się z sali do sali na kolejne zabiegi. Szukam jakiegos fajnego miejsca na taki odpoczynek. Ale tego jest tak dużo i kazdy sie lepiej reklamuje! Co wybrać?! Czym sie kierować? Kto był i sobie chwali? A kto odradza? Poradzcie jakiś dobry ośrodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 15.02.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Wszystko zalezy czego szukasz Czy bardziej interesuja Ci zabiegi pielegnacyjne z serii "dla urody" i relaks, czy tez zabiegi bardziej lecznicze, ale tez mocno relaksacyjne. No i czego oczekujesz od klimatu Osobiscie zazwyczaj nie mam wiecej czasu niz pare dni na relaks i wtedy wybieram Jastarnie. Polecam Fajnie jest tez w osrodku Eris w Krynicy. Raz na jakis czas, np. podczas bezsniegowej zimy mozna sie wybrac na Slowacje do ich goracych zrodel. Kapiel i masaz w goracym basenie pod golym niebem w srodku zimy - super przezycie. Wspaniale to tez wytchnienie dla kregoslupa i stawow Tak mnie tam wymasowali, ze nastepnego ranka samodzielnie sie ubrac nie moglam Ale potem bylo juz coraz lepiej. Rowniez polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 16.02.2007 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 O gorących słowackich źródłach słyszałam same pozytywy. A konkretnie w jakiej miejscowości one się znajduja? Spa Erisu też mi chodzi po głowie, ale wolałabym coś nad morzem, tak by połączyc relaks z wycieczką krajoznawczą. Od kilku dni bombarduję ośrodki w Kołobrzegu i ..nic ! Albo brak miejsc, albo tylko grupy... AmberWind, a czy w Jastarni jest taki ośrodek Spa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.02.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Do Jastarni jezdze tutaj http://www.zdrojowy.com.pl/ Mozesz tez skorzystac z Bryzy w Juracie - ale tam nie bylam, wiec trudno mi cos powiedziec. Na Slowacje jezdze do Rajeckich Teplic. Zerknij tutaj http://www.rajecke-teplice.sk/ Bylam w Afrodycie - rowniez polecam. Kolobrzegu nie polecam Brzydki, zaniedbany, z ogromnymi blokowiskami. Zdecydowanie lepsze sa Miedzyzdroje lub osrodki na Helu Fajne Spa jest tez na Mazurach, ale to wybor raczej na wiosne lub lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 16.02.2007 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Kolobrzegu nie polecam Brzydki, zaniedbany, z ogromnymi blokowiskami. Zdecydowanie lepsze sa Miedzyzdroje lub osrodki na Helu nie wiedziałam w necie wszystko wyglada ładnie... dziekuję za info!!! Czy to Spa w Jastarni to jakieś snobistyczne miejsce, tzn klientela high life? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.02.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Czy to Spa w Jastarni to jakieś snobistyczne miejsce, tzn klientela high life? Spa z racji cen raczej nie jest dla pustego portfela Niestety Natomiast, fajne jest to ze do takich osrodkow mozna pojechac samemu, dobrze sie bawic, swietnie wypoczac i spotkac tam takie same zmeczone kobietki, ktore wyrwaly sie ze swojej rzeczywistosci na pare dni, aby troche odsapnac. Ten osrodek w Jastarni ma tez duze centrum konferencyjne, ale nie czuc jakiegos dyskomfortu z racji tego, ze w innej czesci budynku trwaja szkolenia od rana do nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 16.02.2007 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Czy to Spa w Jastarni to jakieś snobistyczne miejsce, tzn klientela high life? Spa z racji cen raczej nie jest dla pustego portfela Niestety Natomiast, fajne jest to ze do takich osrodkow mozna pojechac samemu, dobrze sie bawic, swietnie wypoczac i spotkac tam takie same zmeczone kobietki, ktore wyrwaly sie ze swojej rzeczywistosci na pare dni, aby troche odsapnac. Ten osrodek w Jastarni ma tez duze centrum konferencyjne, ale nie czuc jakiegos dyskomfortu z racji tego, ze w innej czesci budynku trwaja szkolenia od rana do nocy Hmm, zdążyłam już zobaczyć cennik. Jak na 4 gwiazdki to raczej w normie. Pytałam o high life itp bo mam potrzebę odpocząć od ... ludzi. Chcę ciszy i spokoju. No i oczywiście poprawy urody, bo nie byłam na wakacjach od ... 3 lat! PS. Maja tam super pakiet dla nowożeńców! Szkoda, że nie wiedziałam o tym wcześniej... AmberWind, a ty z jakiego pakietu skorzystałaś? Co możesz polecić szczególnie z zabiegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.02.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 AmberWind, a ty z jakiego pakietu skorzystałaś? Co możesz polecić szczególnie z zabiegów? Jako ze nie mam cellulitu (rany, alez zdradzam szczegoly ) to nigdy nie korzystam z zadnych okladow na skore nog. Nie wierze, tez w zadne kapsuly odchudzajace. Od tego mam silownie i basen Natomiast z przyjemnoscia korzystam z masazy i zabiegow na twarz, dekolt, czy tez wszelakich na przesuszona skore. W szczegolnosci po lecie, czy zimie w klimatyzowanych pomieszczeniach. No i refleksoterapia ... rany to jest to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 16.02.2007 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 AmberWind, brak cellulitu?! Farciara!!!! Kapsuły na odchudzanie?! ...ściema prosto w oczy... refleksoterapia? czyli leczenie światłem? zaciekawiłaś mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.02.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 AmberWind, brak cellulitu?! Farciara!!!! prawda? Tez sie ciesze Dostalam to w genach, bo moja mama tez nie ma tego problemu refleksoterapia? czyli leczenie światłem? zaciekawiłaś mnie... Nie, nie ... chodzi o leczniczy masaz stop. Poczatakowo nie jest przyjemny. Zlogi w stopach bola jak cholera. Wlasciwiie to zwijasz sie z bolu, ale tak po paru minutach zaczyna byc ok, potem jest juz calkiem przyjemnie, a potem nastepuje blogostan. Gdy masaz sie konczy i wstajesz czujesz, ze nogi same Cie niosa. Zreszta te zlogi dotycza nie tylko stop, ale np. plecow. Poczatkowo kazdy masaz nie jest zbyt przyjemny. Kladziesz sie jako niby zdrowy czlowiek, a po 30 minutach wstac o wlasnych silach nie mozesz Ale potem ... hmmm ... Jesli na urlopie nie bylas az od 3 lat, to koniecznie zrob cos dla siebie Zobaczysz jaka to frajda, relaks i zlapiesz troche witalnych sil na kolejne miesiace pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 19.02.2007 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Dalej zgłębiam temat... Po setkach stron, jakie juz obejrzałam, dochodze do wniosku, że wiele hoteli i ośrodków ma aspiracje by nazywać sie SPA. W tym celu i w myśl idei "zdrowie przez wodę" oferuje kientom ... solarium, siłownię, no czasami do pakietu SPA dorzucą maseczki na twarz lub pięty. I to ma być SPA?! Hmmm, to może teraz zmienię profil poszukiwań na ... agroturystykę. PS. Czy tylko AmberWind była "u wód"? Nikt więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.02.2007 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Dalej zgłębiam temat... Po setkach stron, jakie juz obejrzałam, dochodze do wniosku, że wiele hoteli i ośrodków ma aspiracje by nazywać sie SPA. W tym celu i w myśl idei "zdrowie przez wodę" oferuje kientom ... solarium, siłownię, no czasami do pakietu SPA dorzucą maseczki na twarz lub pięty. I to ma być SPA?! Hmmm, to może teraz zmienię profil poszukiwań na ... agroturystykę. PS. Czy tylko AmberWind była "u wód"? Nikt więcej? To znowu ja Moge wrzucic Ci jeszcze jedna rade. Pomysl do jakiego miejsca chcesz jechac: takiego co w pakietach ma glownie zabiegi upiekszajace, czy do takiego, ktore nastawione jest na leczenie i odstresowanie, a nie na obkladanie Klientek czekolada, glonami i maseczkami. Jesli to drugie, to jest fajne miejsce na Slowacji (Bojnice), o umiarkowanych cenach, z ogromnym zapleczem zabiegow leczniczych opartych na goracych zrodlach, masazach, kapielach perelkowych, okladach parafinowych i wszelakiego rodzaju basenach o roznej temperaturze wody. We wszystkich tych basenach spotkasz cale mnostow wodnych i powietrznych dysz, ktore wymasuja Ci cialo lepiej niz niejeden masazysta. W pakiecie bedziesz miala co najmniej 3 - 4 zabiegi dziennie, fajny hotel do dyspozycji, tylko troche kiepska kuchnie. No ale nie dla kuchni sie tam jezdzi Niewatpliwym minusem moze byc brak wlasciwego towarzystwa, jesli ze soba takowego nie zabierzesz Miejsce odwiedzaja glownie Niemcy i Austriacy w sredniej wieku 60 - 80 lat No i mlodzi-gniewni i bogaci Rosjanie, oraz male grupki z Polski. Atutem miejsca jest bliska odleglosc od granicy - ok. 120 km, cudowny mikroklimat, i malownicze miejsce u podnoza Zamku jak z filmu o Arabeli Polecam przy problemach z kregoslupem, wysokim poziomem stresu i ... i problemami z sercem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 22.02.2007 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 AmberWind, kto Ci pozwolił czytać w moich myślach?! Właśnie o takie SPA mi chodzi!!! Hmmm, pomijajac oczywiście towarzystwo starszych Niemców czy krzykliwych Rosjan (skąd w nich ta peność siebie? ) Chyba zamiast z facetem, powinnam jechać z Tobą. Muszę znaleźć chwilke czasu na poszukanie info, a akurat tego mi ostanio brakuje najbardziej.... thx AmberW.! jesteś wielka!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 06.05.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Dzięki za namiar .Panowie też czasami odpoczywają Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 07.05.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Dalej zgłębiam temat... Po setkach stron, jakie juz obejrzałam, dochodze do wniosku, że wiele hoteli i ośrodków ma aspiracje by nazywać sie SPA. W tym celu i w myśl idei "zdrowie przez wodę" oferuje kientom ... solarium, siłownię, no czasami do pakietu SPA dorzucą maseczki na twarz lub pięty. I to ma być SPA?! Hmmm, to może teraz zmienię profil poszukiwań na ... agroturystykę. PS. Czy tylko AmberWind była "u wód"? Nikt więcej? To znowu ja Moge wrzucic Ci jeszcze jedna rade. Pomysl do jakiego miejsca chcesz jechac: takiego co w pakietach ma glownie zabiegi upiekszajace, czy do takiego, ktore nastawione jest na leczenie i odstresowanie, a nie na obkladanie Klientek czekolada, glonami i maseczkami. Jesli to drugie, to jest fajne miejsce na Slowacji (Bojnice), o umiarkowanych cenach, z ogromnym zapleczem zabiegow leczniczych opartych na goracych zrodlach, masazach, kapielach perelkowych, okladach parafinowych i wszelakiego rodzaju basenach o roznej temperaturze wody. We wszystkich tych basenach spotkasz cale mnostow wodnych i powietrznych dysz, ktore wymasuja Ci cialo lepiej niz niejeden masazysta. W pakiecie bedziesz miala co najmniej 3 - 4 zabiegi dziennie, fajny hotel do dyspozycji, tylko troche kiepska kuchnie. No ale nie dla kuchni sie tam jezdzi Niewatpliwym minusem moze byc brak wlasciwego towarzystwa, jesli ze soba takowego nie zabierzesz Miejsce odwiedzaja glownie Niemcy i Austriacy w sredniej wieku 60 - 80 lat No i mlodzi-gniewni i bogaci Rosjanie, oraz male grupki z Polski. Atutem miejsca jest bliska odleglosc od granicy - ok. 120 km, cudowny mikroklimat, i malownicze miejsce u podnoza Zamku jak z filmu o Arabeli Polecam przy problemach z kregoslupem, wysokim poziomem stresu i ... i problemami z sercem wow do sanatorium, żeby się odkochać? to faktycznie bogata oferta daj namiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts