Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy i co mogę budować-pytania,pytania,dylematy...

stan.w

Recommended Posts

mam działkę na terenie objętym PZP - można wybudować dom wolnostojący lub bliźniak , działka jest tak usytuowana, że musiałbym (patrząc na inne, na których coś już jest) zbudować 1/2 bliźniaka albo z jednej albo z drugiej strony(od strony sąsiadów) lub postawić na środku dom (moja działka ma podwójną szerokość w porównaniu z sąsiednimi - mógłbym z niej wydzielić 2 wąskie działki pod budowę 1/2 bliźniaków) tylko że gdy wybuduję na środku-to musi być co? bliżniak czy dom jednorodzinny z jednym wejściem?gdybym tak budował to wtedy sąsiedzi musieliby się "przyklejać" do tych z drugich stron i jak wyliczyłem, ostatni z budujących nie miałby do kogo dobudować swojej połówki :wink: zostałby z działką 10-metrowej szerokości :wink: nie sądzę by był zadowolony,ale ja spełniłbym warunki pzp i co teraz :czy mogę budować dom wolnostojący w takiej sytuacji czy lepiej 1/2 bliźniaka w granicy z którymś z sąsiadów? co mi zatwierdzą ?bo nie wiem jaki wybierać projekt? i czy budując 1/2 bliźniaka w granicy z sąsiadem muszę występować o jego zgodę na budowę- on jeszcze nic nie ma ,ale jak będzie budował to może tylko 1/2 bliźniaka. czy on może nie zgodzić się na moją budowę?