Wojtek07 14.02.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 WITAM, PROSZĘ O OPINIE, CZY ZAPROPONOWANA PRZEZ WYKONAWCĘ CENA JEST PRZYZWITA. CHODZI MIANOWICIE O WYKONANIE PRZYŁĄCZA Z SIECI WODOCIĄGOWEJ.DŁUGOŚĆ PRZYŁĄCZA WYNOSI 55 M, ŚREDNICA RURY 110.ZAPROPONOWANA CENA ZA MATERIAŁ I WYKONANIE TO 8000, CZYLI OK. 150 PLN ZA METR. ( SAMA WODA BEZ KANALIZACJI). LOKALIZACJA INWESTYCJI-KRAKÓW. POZDRAWIAMWOJTEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jubiler 15.02.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 hmmm, nie mam zdania. Ja też buduję w Krakowie i jestem na etapie zlecenia projektu wody.Gościu krzyknął mi 2700 bez faktury i ma wykonać : - projekt odcinka sieci wodociągowej (ok. 120m), ponieważ woda na działkę musi być ciagnięta z sąsiedniego skrzyżowania w ulicy.- projekt przyłącza wody (od tej sieci do mojej działki)- wszystkie opłaty (co znaczy wszystkie ??? wiem tylko o uzgodnieniach w MPWiK i ZUDP)- mam otrzymać gotowy, uzgodniony projekt CZy to jest drogo czy tanio ?????? Nie wiem , zgodziłem się na warunki ,bo się na tym nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 15.02.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 jubilerjeśli to tylko za projekt (a z tego co piszesz to tak wygląda) to jakaś kosmiczna cena!!my płaciliśmy 500 zł za projekt (w tym już są uzgodnienia w ZUDp 50 zł) tyle że to tylko projekt przyłącza (ok.40m), warto podzwonić do kilku projektantów,rozbieżności w cenach są kolosalne, my za projekt zjazdu np. mieliśmy propozycję i za 2000 zł, a ostatecznie zrobiliśmy za 500zł Wojtek07my mamy ofertę 100zł za 1m, ale poza miastem (gmina Świątniki Grn) pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 15.02.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 wojtek, a wzasadzie to dlaczego masz przyłącze rurą 110??, standardowo robi się 40, my mamy wprawdzie grubszą 63, ale to dlatego że podłączamy się wspólnie z sąsiademu Ciebie wygląda na rozbudowę sieci a nie przyłączem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek07 22.02.2007 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Dziękuję za informację. Podana cena obejmuje koszt wykonania przyłącza (materiał+robocizna).Dlaczego rura fi 110?Bo takie waruniki otrzymałem od ZGK i na ich podstawie dostałem pozwolenie na budowę. W momencie ich otrzymania nie miałem świadomości (bo oczywiście nikt mnie nie poinformował), że taka średnica zwiększa koszt. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominiqo 04.03.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 WITAM, PROSZĘ O OPINIE, CZY ZAPROPONOWANA PRZEZ WYKONAWCĘ CENA JEST PRZYZWITA. CHODZI MIANOWICIE O WYKONANIE PRZYŁĄCZA Z SIECI WODOCIĄGOWEJ. DŁUGOŚĆ PRZYŁĄCZA WYNOSI 55 M, ŚREDNICA RURY 110. ZAPROPONOWANA CENA ZA MATERIAŁ I WYKONANIE TO 8000, CZYLI OK. 150 PLN ZA METR. ( SAMA WODA BEZ KANALIZACJI). LOKALIZACJA INWESTYCJI-KRAKÓW. POZDRAWIAM WOJTEK 121 m wodociąg srednicy 63, cena całości 6600 bez faktury +projekt 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 15.03.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 dziwne, Ja tak mialam jakis miesiac temu ... Wodociagi podciagnely mi wode jakies 100 m, postawili hydrant i podciagneli rure fi 40 w oslonie fi 63 do mojego domu, ta rure wprowadzili do oslony fi 63, ktora zainstalowal pod fundamentem moj instalator. Za wszystko zaplacilam 2 tys PLN (nie instalatorowi, tylko Wodociagom). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts