Munch 15.02.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam. Mam zamiar kupić działkę budowlaną. Wyczytałem, że działki ze spadem nachylone w stronę północy są gorsze od tych nachylonych w stronę południa. I mam problem jak to rozumieć. Cy ktoś może mi powiedzieć jaka to działka - kiedy stojąc twarzą zwrócona w stronę północy chcę iść przed siebie to mam pod górkę. Czy to działka nachylona w stronę północy czy południa? Sory za to trochę dziecinne pytanie ale poważnie nie wiem tego. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 15.02.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam. Mam zamiar kupić działkę budowlaną. Wyczytałem, że działki ze spadem nachylone w stronę północy są gorsze od tych nachylonych w stronę południa. I mam problem jak to rozumieć. Cy ktoś może mi powiedzieć jaka to działka - kiedy stojąc twarzą zwrócona w stronę północy chcę iść przed siebie to mam pod górkę. Czy to działka nachylona w stronę północy czy południa? Sory za to trochę dziecinne pytanie ale poważnie nie wiem tego. Dzięki. jezeli to nachylenie jest male to nawet bym sie tym nie przejmowal jak podoba ci sie teren.chyba ze to w gorach i duze nachylenie to bedziesz mial malo slonca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 15.02.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 ....... kiedy stojąc twarzą zwrócona w stronę północy chcę iść przed siebie to mam pod górkę. Czy to działka nachylona w stronę północy czy południa? Sory za to trochę dziecinne pytanie ale poważnie nie wiem tego. Dzięki. Działka jest nachylona w strone południa, dobrze oświetlona, lepszej nie trzeba. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 15.02.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 ....... kiedy stojąc twarzą zwrócona w stronę północy chcę iść przed siebie to mam pod górkę. Czy to działka nachylona w stronę północy czy południa? Sory za to trochę dziecinne pytanie ale poważnie nie wiem tego. Dzięki. Działka jest nachylona w strone południa, dobrze oświetlona, lepszej nie trzeba. Pozdrawiam. zasugerowalem sie odpisujac tematem postu..a tu faktycznie działka extra bo dobrze oswietlona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent56 15.02.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Będzie idealna jeżeli dojazd będzie od północy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiliana 15.02.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Mam podobna działkę ,9 ar- gdzie połowa jest w formie skarpki , takiej nachylonej jakieś 30 st. a potem przechodzi w teren płaski ale za to jaka słoneczna . Własciwie słonce na niej jest od wschodu do zachodu słoncaLepszej działki nie trzeba. Emiliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiliana 15.02.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 dojazd mam też od południa i w niczym mi to nie przeszkadza. A wręcz przeciwnie. zwłaszcza jak spadnie śnieg . Gdy tylko zaświeci sońce jest uz po śniegu Emiliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foxteam 15.02.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Mam jakieś 0,75ha ze spadkiem na północ, wjazdem od strony wschodniej oraz salonem od strony południowo-zachodniej. Od północy będę miał kotłownie i łazienkę, spadek zamierzam wykorzystać przy podpiwniczeniu. Rzeczywiście musiałbym mieszkać w górach aby martwić się takim spadkiem. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zraja 16.02.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ja mam działkę na skarpie, wjazd od północy, stok południowy z lekkim "skrzywieniem" na wschód. Mąż kombinuje, żeby domu nie stawiać równolegle do drogi, tylko ustawić go trochę skosem. Szukamy właśnie projektu i po obejrzeniu kilkunastu chyba nie pozostanie nam nic innego jak indywidualny - pomysł był taki, żeby zrobić przyziemie z jednej strony "wbite" w skarpę, ale wtedy powtają nam 3 poziomy, a to już spory koszt. Może znacie jakieś fajne projekty, będąc posiadaczami działek ze spadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts