Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Warunki przyłączenia gazu a pozwolenie na budowę.

jacko77wawa

Recommended Posts

Witajcie,

Mam takie pytanie.

Mam juz warunki przyłączenia energii elektrycznej, na dniach mam mieć warunki przyłączenia wodn-kanal. Na gaz niestety muszę jeszcze czekac z 1,5 miesiąca (musza zaprojektować 5m rury :-( ). Ponieważ chciałbym z poczatkiem kwietnia ruszyć z budową, chciałbym wystąpić z pozwoleniem o budowę, załączając tylko warunki przyłączenia energii i wod-kan. Z tego co powiedziano mi w starostwie, nie musze teraz dołączać warunków gazu, moge to zrobic później. Musze tylko zaznaczyć, że będzie to przedmiotem odrębnego opracowania.

Czy ktoś z Was tak robił? Jakie ryzyko się za tym kryją? W projekcie który zakupiłem, jest opracowana cała instalacja gazowa - jak to się bedzie miało z pozwoleniem na budowe?

Będe wdzięczny za wszelkie odpowiedzi,

Pozdrawiam

Jacek

witam

ja tez mam w projekcie instalacje gazową i zeby nie czekac na warunki z gazowni,a chcąc zlozyc juz paiery o pozwolenie na budowe zrobilem tak.

adaptujac projekt wpisałem ze piec będe miał olejowy,tak mi doradził facet adaptujący projekt i powiedział ze juz w trakcie budowy jak bede na etapie podlączania przyłaczy zgłosic sie do gazowni .w tej chwili mam juz zezwolenie na budowe i ruszam w marcu.o gaz bede sie martwil pózniej.przeciez masz prawo w kazdej chwili zmienic decyzje czego bedziesz uzywal do ogrzewania domu.ja mam w tej chwili w projekcie olej,a bede mial gaz.pozdrawiam