Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Nie zamierzam tu prowadzić żadnej kryptoreklamy.

Powiem tak, jeśli ktoś jest zainteresowany łatwym i niedrogim (nie oznacza to tanim) monitoringiem to zapraszam na priw. Dam namiary i informacje na temat możliwości zaopatrzenia się w sprzęt umożliwiający łatwą instalację i bezstresową obsługę.

Powiem tak, ja korzystając z tej firmy za cały monitoring domu zapłaciłem 1500 zł. plus mój stary komputer i zakup większego dysku 120 GB wystarczy (230 zł). Mam na bieżąco monitoring na ekranie TV bądź monitora oraz nagrywanie metodą wykrywania ruchu.

Trzy kamery + plus specjalna karta łapią ruch wokoło domu.

https://forum.murator.pl/topic/72182-monitoring/

pewno większość osób zna te rozwiązania (samemu przewidziałem 2 kamery lecz prowadzone po koncentryku - dedykowane kanały na wzmacniaczu - zawsze mogę jeszcze przejść przez kartę telewizyjną do komputera i zapisywać zdjęcia po detekcji ruchu w wybranych sektorach ekranu)...ale co mi z tego iż będę widział iż ktoś się kręci wokół domu i próbuje do niego wejść podczas gdy ja jestem w pracy (60 km / 50 min. dalej) a na sąsiadów trudno liczyć (pewno i tak są w pracy) i podobnie z policją. Pełny monitoring to nie tylko nadzorowanie sytuacji ale również szybka i skuteczna interwencja...
https://forum.murator.pl/topic/72182-monitoring/#findComment-1613854

No cóż zapomniałem dodać, że moje rozwiazanie umożliwia obserwację wirtualną tego co dzieje się w domu. Osobiście dzięki monitoringowi zwolniłem już jedną opiekunkę do dziecka. Nie dlatego, że była zła, ale była bardzo wścibska zaglądając gdzie nie powinna.

Mając więc wirtualny podgląd możesz reagować sam wzywając policję.

Możesz sobie pracować nawet 100 i więcej km od domu.

Z tą szybką interwencją - pewnie masz na myśli ochronę. W umowach ich czas reakcji nijak się ma do rzeczywistego czasu. Najczęściej więc przyjeżdżają po fakcie. Gdyby ochrona mogła używać kogutów niebieskich jak policja byłoby to sensowne, a tak niestety poruszając się autem mają te same możliwości co Ty, ja i inni.

Dla mnie monitoring jest po to, że jak będzie włamanie, daję policji nagrania i nie chcę słyszeć, że brakuje im tropów. Bo posiadając facjaty gości lub cokolwiek nagrane są wstanie znalezć lumpów.

pzdr

https://forum.murator.pl/topic/72182-monitoring/#findComment-1614082