at74 15.02.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam Forumowiczów Chciałbym uzyskać informacje na temat minimalnych dopuszczalnych normami (?) wymiarów miejsca postojowego w garażu podziemnym. Niedawno developer przekazał garaż do użytkowania lokatorom. Okazuje się, że aby zaparkować na wyznaczonym miejscu muszę wykonać całą serię manewrów z cyklu "jedynka-skręt do poru-wsteczny-skręt do oporu-jedynka..."Choć kierowcą jestem już 20 lat cała operacja zajmuje mi kilka minut. A wszystko z powodu ciasnoty. Z jednej strony stoi zaparkowany samochód, z drugiej strony na rogu miejsca postojowego stoi filar podtrzymujący sufitAby opuścić miejsce postojowe muszę całą długością samochodu wyjechać do tyłu "na wprost" (z lewej auto, z prawej filar). Problem polega na tym, że kiedy pojawia się możliwość skrętu kół do samochodu stojącego po przeciwnej stronie "alejki" parkingu mam może 30 cm. Generalnie miejsce parkingowe idealne dla "malucha" i nic poza tym. Developer tradycyjnie nie widzi problemu sugerując, że się czepiam. Proszę Was o poradę co w tej sutuacji zrobić pozdrawiamAt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 15.02.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Dziennik Ustaw z roku 2002 nr 75, poz. 690, par. 104 pkt. 3: Stanowiska postojowe w garażu powinny mieć co najmniej szerokość 2,3 m idługość 5 m, z zachowaniem odległości pomiędzy bokiem samochodu a ścianą lubsłupem - co najmniej 0,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts