Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena bloczka i superexa

piotrulex

Recommended Posts

czy jakos tak

przyzwoita hurtownia - najtaniej znalazlem za:

bloczek standard - 3,05

superex 24 - 7,50

czy to uczciwe ceny, oczywiscie brutto?

mam informacje, ze od 1 marca podwyzka o okolo 10%

termin trealizacji bloczka to marzec a superexa kwiecien/maj. przedplata 100%

Witam kolegę z autokącika astry !!! :D tutaj Krzysztof100 :D

Przerzuciłeś się na to forum ? Bo ja zdecydowanie teraz, odkąd zacząłem budowę, częściej jestem tu niż tam.

A co do bloczków, to ja miesiąc temu zamówiłem beton komórkowy po 7,20brutto. Mój rejon to 100km na północ od Torunia. Ta cena jak na moje strony była atrakcyja bo wszędzie juz mieli po 8.

pozdrawiam

p.s. jaki projekt budujesz ?

• 1 month później...
Seba wyobraż sobie , że forum muratora czytają namiętnie właściciele różnych hurtowni materiałów budowlanych. Nie zdając sobie sprawy, nakręcasz spiralę wzrostu cen. Jesteś masochistą ? Chcesz, aby ceny wzrosły to dalej panikuj ! Słyszałem, że cena bloczka z betonu będzie droższa od notebooka. Jasne i muraż to najlepszy zawód na świecie.

A niech sobie czytają. Jeszcze będą dawać upusty na materiały. Fakt, że wszyscy ruszyli z budową nie świadczy o tym, że ceny będą tylko rosły. Ja jestem optymistą i twierdzę, że ludzie dojda do wniosku, że nie opłaca się w obecnej chwili budować i lepiej zaczekać na lepsze czasy. Napewno nie dam za wybudowanie piwnic (sama robocizna) 25 tys zł. Wolę zakasac rękawy i po 1,5 miesiąca mam piwnice (a 25 tys w kieszeni). A to, że np. wykonawcy liczą sobie tak wysokie stawki to ich strata. Taka jest prawda że chytry dwa razy traci i nikt nie wmówi mi, że trzeba zapłacić PIT-y, podatki itp.