Olaf 49 15.02.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Jakie warunki muszę spełnić aby przekształcić budynek gospodarczy w mieszkalny, gdzie się udać, jakie papiery trzeba mieć i gdzie je złożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luiza_Czesiek 16.02.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 ooo ja tez chętnie bym się tego dowiedziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga81 16.02.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 trzeba mieć to samo co przy budowie nowego domu, czyli:- decyzję o warunkach zabudowy- mape do celów projektowych (gdyby się zwiększyły gabaryty budynku) - projekt budowlany- no i samo pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olaf 49 18.02.2007 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Ale ten budynek stoi od 40 lat. Chodzi mi tylko o zmienę w papierach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga81 18.02.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 no tak, ale zmieniasz jego przeznaczenie - to tak samo jakbyś miał strych nieużytkowy a chcialbyś zamienić go na mieszkanie - też potrzebujesz tego wszystkiego co już wcześniej wymieniłam niestety, takie jest nasze prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 19.02.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Do tego jeszcze inwentaryzacje i ocene stanu technicznego budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 22.02.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 To w tym przypadku ma byc pismo o Zmianę sposobu użytkowania. Nie Pozwolenie na budowę. Z wiejskim pozdrowieniem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga81 22.02.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 nie ma być "pozwolenie na budowę", ale najpierw trzeba wystąpić o decyzję o warunkach zabudowy na "zmianę sposobu użytkowania budynku gospodarczego na mieszkalny" - nie będzie pozwolenia na budowę bez decyzji o warunkach zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.03.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Ja już to przerobiłam. Stodoła na agroturystykę - dzisiaj stanęła pierwsza wewnętrzna ściana nośna. No wieć tak - musisz mieć pozwolenie na zmianę sposobu użytkowania, warunki zabudowy, projekt no i oczywiście pozwolenie na budowę. Korowody z energetyką. W sumie jak do tej pory najtrudniejsze były negocjacje z fachowcem, który za nic nie chciał się zgodzić na cenę za wykonaną robotę, tylko koniecznie chce liczyć wszystko od sztuki lub m2. Pracuje dobrze, rzetelnie i w bardzo dobrym tempie, zobaczymy, jak to wyjdzie. Na jakim etapie jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 10.03.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 no tak, ale zmieniasz jego przeznaczenie - to tak samo jakbyś miał strych nieużytkowy a chcialbyś zamienić go na mieszkanie - też potrzebujesz tego wszystkiego co już wcześniej wymieniłam niestety, takie jest nasze prawo własnie tak chcę zrobić??... jeżeli to zrobię bez tego co wczesnie to kara, czy rozbiórka, czy coś powazniejszego?? noż k..a przecie postawienie kilka scian działowych z sufitem... toż to żadna zbrodnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.03.2007 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Tak jak napisała Aga, przepisy są takie i już. Raczej nie rób samowolki, bo mogą nakazać rozbiórkę i jeszcze kary nałożyć. Papierologia jest, niestety, konieczna. Pozdrawiam i życzę wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts