Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

chcą puścić drogę przez moją działkę-co mogę zrobić????????

czapel77

Recommended Posts

Witam!!! Chciałbym prosić o opinie ludzi którzy spotkali się z tym że na ich działce powstawały inwestycje,musieli opuszczać swe domy, nie mogli uzyskać pozwolenia na budowę z racji tego że były bądź miały być prowadzone jakieś inwestycje.

Jak odbywa się wycena nieruchomości,czy wyprowadzka jjest nieunikniona i itp porady "życowe"

Z góry dziękuję za wszelkie porady i opinie

No tak pewnie coś będą musieli zapłacić,ale jeśli dobrze liczę to u was płacili 100000 za h czyli ok10pln za metr, gdy w Łodzi w mojej okolicy ceny rynkowe dochodzą do 100pln za m.A co z mieszkaniem przecież nie mogą chyba wysiedlić na bruk?

Najgorsze jest to że ja bym wcale się z tamtąd nie ruszał.Postawiłbym mały domek obok starego w którym mieszka moja mama i by sobie spokojnie żył a tak nie mogę nic postawić a nie wiem czy oni mi to zrekompensują i co najważniejsze,kiedy, bo jak powiedział jeden urzędnik w najbliższym czasie nie spodziewają się rozpoczęcia inwestycji.

Nie mogę budować na własny gruncie a na kupno innej działki mnie na razie nie stać

słyszałem że przy rolniczych gruntach rzeczywiście można zarobić bo jest na nie mniejszy popyt.W Łodzi działki budowlane idą w góre z dnia na dzień.Kupca znajduje się w oka mgnieniu.

Pół biedy byłoby gdyby już zaczęli robić coś przy tej drodze a tak nie mam pozwoleń i nie mam kasy