czapel77 16.02.2007 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam!!! Chciałbym prosić o opinie ludzi którzy spotkali się z tym że na ich działce powstawały inwestycje,musieli opuszczać swe domy, nie mogli uzyskać pozwolenia na budowę z racji tego że były bądź miały być prowadzone jakieś inwestycje.Jak odbywa się wycena nieruchomości,czy wyprowadzka jjest nieunikniona i itp porady "życowe"Z góry dziękuję za wszelkie porady i opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czapel77 18.02.2007 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 działka jest mojej babci a nie długo będzie moją.Myślałem że coś niewielkiego tam postawię ale teraz to nie realne.Mając trochę ziemi móglbym sobie na to pozwolić ale teraz... W tej chwili jest tylko studium ale w tym roku mają to zatwierdzić jako Plan Zagospodarowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 18.02.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Jeżeli jest to wykup przymusowy to skorzystasz na tym jak u nas wykupywali grunty na poszeżenie drogi to płacili 100000 za ha a Ty masz jeszcze nieruchomość tak więc powinieneś być raczej zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czapel77 18.02.2007 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 No tak pewnie coś będą musieli zapłacić,ale jeśli dobrze liczę to u was płacili 100000 za h czyli ok10pln za metr, gdy w Łodzi w mojej okolicy ceny rynkowe dochodzą do 100pln za m.A co z mieszkaniem przecież nie mogą chyba wysiedlić na bruk? Najgorsze jest to że ja bym wcale się z tamtąd nie ruszał.Postawiłbym mały domek obok starego w którym mieszka moja mama i by sobie spokojnie żył a tak nie mogę nic postawić a nie wiem czy oni mi to zrekompensują i co najważniejsze,kiedy, bo jak powiedział jeden urzędnik w najbliższym czasie nie spodziewają się rozpoczęcia inwestycji. Nie mogę budować na własny gruncie a na kupno innej działki mnie na razie nie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 18.02.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 tak tyle że nam płacili za ziemię orną , a Tobie nic nie pozostaje jak czekac ,bo pozwolenia na budowę nie dostaniesz ale myslę że warto zależy jeszcze jak długo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 18.02.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 jeżeli jest to twoja własność to dopuki nie przyjdą oszacowac wartości o ile jest to pewne inwestuj ile się da płaca za każdy posadzony krzew czy drzewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czapel77 18.02.2007 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Wiem.Do tej pory sadziłem iglaczki a teraz będę same drzewka owocowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 18.02.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 u nas wykupywali też całą wies spod huty i wierz mi że ludzie zarobili krocie ale to było 14 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czapel77 18.02.2007 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 słyszałem że przy rolniczych gruntach rzeczywiście można zarobić bo jest na nie mniejszy popyt.W Łodzi działki budowlane idą w góre z dnia na dzień.Kupca znajduje się w oka mgnieniu.Pół biedy byłoby gdyby już zaczęli robić coś przy tej drodze a tak nie mam pozwoleń i nie mam kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts