robertosw 16.02.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam.Właśnie założyłem sobie do kabiny prysznicowej taką baterię firmy Grohe i przy pracy wydaje taki dość irytujący pisk - dość głośny, niezależnie od ustawienia temperatury i głośniejszy przy większym ciśnieniu. Czy ktoś może zna powód - POMOCY. Może to kwestia tego, że wyjścia do podłączenia tej baterii zostały zchrzanione bo jedno z nich nie było dokładnie pod kątem 90' do ściany a płytki zostały już położone i musiałem trochę "naciągnąć" podłączenie tej baterii choć wiem, że to prowizorka - trudno. Proszę o pomoć... Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 16.02.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Bateria jako rodzaj żeński czasami tak ma Masz reduktor na wejściu instalacji ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriej 16.02.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 mam kludi termostat i tez piszczy. Wieczorem, gdy żona się kąpie nie moge oglądać szkła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 16.02.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 To chyba jak właczasz szkielko to kaczuszka z Wildsztainem próbuje go zagłuszać. Przełacz na TV Trwam i bateria przestanie piszczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertosw 16.02.2007 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Są tłumiki w mimośrodach i uszczelki z sitkiem. Dodatkowo uszczelka z sitkiem na podlączeniu węża od słuchawki prysznicowej. W Grohe mówią, że należy usunąć tą uszczelkę z sitkiem na podłączeniu węża i ewentualnie tłumiki bo jakiś element ceramiczny może wpadać w rezonans jeśli wyjście było lekko pod kątem... robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 16.02.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Trzeba zrezygnować z zaworu zwrotnego przy zbiorniku ciepłej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts