agnieszkakusi 16.02.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Właśnie kończą mi więźbę. Zaczęli w poniedziałek dziś lub jutro będą mieli koniec. Gotowa więźba prefabrykowana z firmy Jurex/Modern Dach z Łochocina k/Włocławka. Jestem zszokowana (pozytywnie) tym jak ta więźba wygląda. Wszystko równiutkie, dopasowane. Drzewo suche, dobrze zaimpregnowane. Ludzie przejeżdżający obok naszej budowy zatrzymują sie i pytają skąd wzięliśmy takich fachowców. Mój tata jest tak zafascynowany, że jeździ na budowę dwa razy dziennie. Jutro przyjeżdża przedstawicel firmy na odbiór robót. 15 lat gwarancji. Przeliczyliśmy koszty i w naszym wypadku są one porównywalne z więźbą tradycyjną. Nasz dekarz jak zobaczył wykonanie więźby powiedział, że jak przybijemy teraz płytę OSB to będzie równo jak na stole...Moi rodzice w swoim domu mają więźbę tradycyjną, drzewo nie było dobrze wysuszone, zaczynają się problemy.Wiem, że od polecania fachowców jest inny dział, ale chciałabym, żeby ten post trafił do jak największej liczby forumowiczó. Naprawdę warto pomysleć nad taką więźbą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 16.02.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Aga zapodaj jakieś fotki do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.02.2007 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 będą fotki, będą...niestetynie dorobiłam się jeszcze cyfrówki i jadę na starym sprzęcie. Zostało mi jeszcze trochę zdjęć do wypstrykania więc podejrzewam, że dopiero jak skończymy dach to dam film do wywołania. Ale jutro wchodzą już z płytą OSB więc powinno im iśc dosyć szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 16.02.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam. Tu jest ten link: http://www.moderndach.pl/index.htm Rzeczywiście. Więźba super.Cieszę się, że zamiast deskowania wybrałaś płytę OSB. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.02.2007 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 dokładnie, to ten link. Naprawdę polecam wszystkim budującym. Poza tym właściciel, pan Beling, bardzo nam pomógł i podpowiedział kilka fajnych rozwiązań jesli chodzi o domy typu kanadyjka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luksusowy.yacht 16.02.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Jestes pracownikiem tej firmy?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.02.2007 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 nie komentuję tego, bo nie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luksusowy.yacht 16.02.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 nie komentuję tego, bo nie warto Zadałem proste i chyba logiczne pytanie. Szkoda że nie skomentujesz Bardzo jestem ciekawy jaki byłby to komentarz Czyzbym trafił w 10 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.02.2007 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 człowieku, pojawiłeś sie tu niewiadomo skąd, głupio komentujesz i oczekujesz reakcji?! Poczytaj dziennik, zobacz co i jak i nie zawracaj d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luksusowy.yacht 16.02.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 człowieku, pojawiłeś sie tu niewiadomo skąd, głupio komentujesz i oczekujesz reakcji?! Poczytaj dziennik, zobacz co i jak i nie zawracaj d... Ja jestem tu nowy Ja mogę nie wiedziec gdzie są dzienniki Ja moge nie mieć ochoty czytać czyiś wytworów grafomani. Ja się natknąłem na post wychwalający pdo niebiosa jakąś firmę i jakąś technologię - wieć sie pytam - CZY JESTES PRACOWNIKIEM TEJ FIRMY??? Odpowiedż jest banalnie prosta i brzmi: a. TAK b.NIE c.NIE WIEM czego się tak ciskasz?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.02.2007 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 nie, nie jestem pracownikiem tej firmy. Wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luksusowy.yacht 16.02.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 nie, nie jestem pracownikiem tej firmy. Wystarczy? Wystarczy - tak bolało wypowiedzieć te słowa?!?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 16.02.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Trzeba się trochę porozglądać to się wszystko zobaczy. Ty jesteś leniuszek a nie nowy I czy jak ktoś coś baardzo zachwala to musi to sprzedawać? Nie wydaje mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.02.2007 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ola (czy Krzysiek?), nie warto sobie zawracać głowy. A jak będziecie zainteresowani to zapraszam do Kopanina na wizję lokalną więźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 16.02.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ola (czy Krzysiek?), nie warto sobie zawracać głowy. A jak będziecie zainteresowani to zapraszam do Kopanina na wizję lokalną więźby. Ola, Ola - Krzysiek to nigdy tu nie zasiada Aga chętnie się spotkamy i bedziemy podziwiać Wasze cudo! Kiedy kryjecie dachówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.02.2007 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 od jutra wchodzą z płytą OSB. Będzie chyba z 10 na dachu więc pójdzie szybko. Na płyte od razu papa i zaraz dachówka. Jakieś dwa, trzy tygodnie i powinien być cały dach. Jeśli oczywiście pogoda pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.02.2007 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 a już myślałam, że mnie przenieśli do "wykonawców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 16.02.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Szukając producentów prefabrykowanych więźb dachowych wystarczy wejść na stronę - http://www.mitek.pl/producenci.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.02.2007 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 http://foto3.m.onet.pl/_m/808b35d23705791a1d9d3ec15d26e76b,5,19,0.jpgwięźba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sturmer 17.08.2014 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Odświeżę temat bo jeszcze ktoś się tym zasugeruje i zrobi ten błąd co ja. Widocznie po 7 latach zapomnieli jak się robi więźbę, bo u mnie to porażka. Szczerze odradzam kontakty z tą firmą. Odsyłam do wątku:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?201102-Wi%C4%85zary-czy-tradycyjna-wi%C4%99%C5%BAba-co-ta%C5%84sze/page9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts