Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

HIBERNATUS

Recommended Posts

A poza tym coś o HIBERNATUSIE.

Dostałem od nich ofertę na pompę wraz z montażem i zbiornikiem 200l na ciepła wodę ale co ważne bez dolnego źródła (bo początkowo myślałem o studniach).

Pompa 12,10kW =/- 4kW(podgrzewacz biwalentny)

Cena za pompę z montażem - 33 330,00zł netto

Podłogówka - 23 000,00zł netto

Jeśli policzyć by za dolne źródło tyle co CK to wychodzi jeszcze dodatkowe ok. 10000,00zł (2450 Euro).

Czyli za wszystko 66 330,00zł netto - HIBERNATUS

Za to samo w CK dostałem ofertę na 75 000,00zł netto - do negocjacji.

Także ze względu na opinie raczej zdecyduję się na CK.

Pozdrawiam

Ja zakładałem Hibertnatusa w pażdzierniku, po zimie jestem MEGA zadowolony, wszystko dziala sprawnie, na prądzie budowlanym narazie i oczywiscie jedenj taryfie koszty wychodzą 390 zł na miesiąc. Przy dwóch taryfach i na drugi sezon mysle ze zamkne sie w kwocie max 300 zł na miesiąc. Dom 170 m2, poddasze użytkowe.

Pompa W3 Glikol/woda z poziomym kolektorem, i z podlogówka z robocizną i ze wszystkim co tam jeszcze trzeba :) wyszlo mnie dokladnie 53 tys BRUTTO.

Abstrachując od "obycia towarzyskiego:" :) chłopaka z Hibernatus, to facet zna sie na rzeczy, i widac ze trzasnął nie jedno wdrożenie. Tak naprawde to jest syn wlasciciela Hibernatus. Samą podlogówke wykonują inni ale tez super kolesie :)

Podsumowując , jestem póki co zadowolony. Bylo kilak problemów, ale kto ich nie ma, ogólnie są cool, polecam ....

Aha, i jeszcze jedno, zbiornik na ciepłą wodę 300 l, nie zgadzajcie sie na mniejszy bo roznica w cenie pewnie niewielka a komfort idealny, przy pom[pie ciepla gdzie wode ogrzewasz do 50 stopni (co prawda tez parzy :) ) to wlasciwie 300 l to minimum.

No i oprocz eksperymentow z czasami, temperaturą itp top system naprawde idealny, totalnie bezobslugowy, gdybym nie byl ciekaw to wcale nie zagladalbym do kotlowni przez całą zimę :))

Pozdr

BOBI

• 1 year później...

właśnie nadeszła oferta od Hibernatusa:

pompa W3G03 - 8,40kW (w zasadzie każdy producent oblicza mi inne zapotrzebowanie na podst. tych samych danych...) :-?

zbiornik na cwu 300l

kolektor pionowy

montaż, uruchomienie

Cena: 45k PLN netto. W granicach przyzwoitości.

Jeśli ktoś ma doświadczenia z Hibernatusem, będę wdzięczny.