tomi2703 16.02.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 A poza tym coś o HIBERNATUSIE. Dostałem od nich ofertę na pompę wraz z montażem i zbiornikiem 200l na ciepła wodę ale co ważne bez dolnego źródła (bo początkowo myślałem o studniach). Pompa 12,10kW =/- 4kW(podgrzewacz biwalentny) Cena za pompę z montażem - 33 330,00zł nettoPodłogówka - 23 000,00zł netto Jeśli policzyć by za dolne źródło tyle co CK to wychodzi jeszcze dodatkowe ok. 10000,00zł (2450 Euro). Czyli za wszystko 66 330,00zł netto - HIBERNATUS Za to samo w CK dostałem ofertę na 75 000,00zł netto - do negocjacji. Także ze względu na opinie raczej zdecyduję się na CK. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOBI12 16.02.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ja zakładałem Hibertnatusa w pażdzierniku, po zimie jestem MEGA zadowolony, wszystko dziala sprawnie, na prądzie budowlanym narazie i oczywiscie jedenj taryfie koszty wychodzą 390 zł na miesiąc. Przy dwóch taryfach i na drugi sezon mysle ze zamkne sie w kwocie max 300 zł na miesiąc. Dom 170 m2, poddasze użytkowe. Pompa W3 Glikol/woda z poziomym kolektorem, i z podlogówka z robocizną i ze wszystkim co tam jeszcze trzeba wyszlo mnie dokladnie 53 tys BRUTTO. Abstrachując od "obycia towarzyskiego:" chłopaka z Hibernatus, to facet zna sie na rzeczy, i widac ze trzasnął nie jedno wdrożenie. Tak naprawde to jest syn wlasciciela Hibernatus. Samą podlogówke wykonują inni ale tez super kolesie Podsumowując , jestem póki co zadowolony. Bylo kilak problemów, ale kto ich nie ma, ogólnie są cool, polecam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOBI12 16.02.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Aha, i jeszcze jedno, zbiornik na ciepłą wodę 300 l, nie zgadzajcie sie na mniejszy bo roznica w cenie pewnie niewielka a komfort idealny, przy pom[pie ciepla gdzie wode ogrzewasz do 50 stopni (co prawda tez parzy ) to wlasciwie 300 l to minimum. No i oprocz eksperymentow z czasami, temperaturą itp top system naprawde idealny, totalnie bezobslugowy, gdybym nie byl ciekaw to wcale nie zagladalbym do kotlowni przez całą zimę ) Pozdr BOBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 12.07.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 właśnie nadeszła oferta od Hibernatusa: pompa W3G03 - 8,40kW (w zasadzie każdy producent oblicza mi inne zapotrzebowanie na podst. tych samych danych...) zbiornik na cwu 300l kolektor pionowy montaż, uruchomienie Cena: 45k PLN netto. W granicach przyzwoitości. Jeśli ktoś ma doświadczenia z Hibernatusem, będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts