Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 250
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

działka faktycznie była okazja, bo pierwotny własciciel kupił pole rolne z zamiarem budowania sie na ponad 50arach

a pozniej stwierdził, że mu za duzo i podzielił na jeszcze 2

a działeczek nigdzie juz tu nie ma, na razie to co było poszło w mig i wszyscy na poczatku mi mowili : "na taka wioche wybywasz-ble" a teraz sami sie pytaja czy cos nie sprzedaja :)

zadowolona jestem jak cholera z tej działki i szczesliwa ze bede miec cisze i spokoj i zadnych sasiadow zagladajacych w okna :D

a domek faktycznie wydaje mi sie funcjonalny i odpowiadał nam prawie w 100%

prawie, bo teraz postawilibysmy troszke wiekszy metraz ;)

My jak kupiliśmy działkę też jeszcze żadnych sąsiadów nie było a teraz już z prawie każdej strony się budują, ja na szczęście lubię towarzystwo.

A co do wiochy to kiedyć każdy się wstydził że z wiochy a teraz wszyscy zazdroszczą. Metraż też bym powiększyła sobie, apetyt rośnie. :lol:

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
Anetko, :D przeczytałam Twój dziennik i widzę, że Tobie też kaska płyniei...... Nie doczytałam się kto Wam buduje. Czy tylko Twój mąż i teść, czy macie kogoś?

Bo jak wiesz wybudowanie stanu surowego tez sporo kosztuje......

buduje tylko teść z mężęm i jak na razie niezle im to wychodzi

moze nie tak szybko, jak z firmą, ale co tam-nigdzie się nam nie spieszy :)

a kaaaaaaaasa płynie i płynie :roll:

Witam Droga Doradczyni - nie koniecznie u mnie :o Sorki Anetko ale w Twoim domku jest jak w wulkanie pomarańczy. Bije po oczach kolorystyka jaskrawości. Ale jeśli tobie tak się dobrze mieszka to wporządku. Jak dla mnie to zbyt wiele pomarańczu czy koloru brzoskwiniowego? Lubie też słoneczne kolory, ale nie aż tak żebyu raziły po oczach. bardziej delikatne. Najgorzej ze wszystkiego wyszła Ci kuchnia, bleeee :o Nie chciałabym takiej mieć. Nic do siebie w niej nie pasuje (okno inne, zestaw szafek jak rzucił tak zamontował, za dużo pierdułek, mało efektowna i przytulna - jak na moje dobre oko :D ). Dużo ciekawiej pasowałaby do Twojego mieszkania kuchnia w kolorze schodów i drzwi wewnętrznych i do tego zestaw (mikrofala, lodówa, kuchenka itd. w ciemnych kolorach). troche Ci nie wyszło z tą kuchnią a przecierz łączy się ona otwartą przestrzenia z salonem i powinno tu wszystko pasować, a u Ciebie tego za hol... nie ma. Dobrze, że meble można zmieniać. Zawsze jest szansa na lepsze jutro :D

I jeszcze jedno co mi się nie podoba. Masz zagracony salon i jadalnie. W nocy gdybym szła po ciemku mogłabym puknąć w niepotrzebny mebel, odwracając się w każdą stronę. Na każdej ścianie coś jest. Przepełnione. Ale ilu ludzi tyle gustów, guścików. W końcu ty w tym domku mieszkasz. Każdy buduje dla siebie a nie komuś... Reszta możę być. najbardziej podobają mi się schody. na nich wzoruję się co do swojego wykończenia domku.

Ja w swoim domku mam zamiar zamiast zagracania meblami salonu usytuować kominek, wypoczynek, a miejsce na potrzebne klamoty, serwisy, szkła, itd. zamierzam zamontować w postaci pięknej witryny w kuchni, blisko jadalni. Wszystko będzie się łączyło w swej kolorystyce (ponieważ też mam otwarta przestrzeń miedzy salonem , jadalnią i kuchnią. Więc w takich miejscach musi wszystko zgrywać. Mam nadzieje, że nie zrobie żadnego byka jak Ty

w dokonaniu wyborów co do wykończeniówki :D

Pa Pozdrawiam i miłego mieszkania w swoim domku.

Bije po oczach kolorystyka jaskrawości. Ale jeśli tobie tak się dobrze mieszka to wporządku. Jak dla mnie to zbyt wiele pomarańczu czy koloru brzoskwiniowego? Lubie też słoneczne kolory, ale nie aż tak żebyu raziły po oczach. bardziej delikatne..

ale o co chodzi??

ja jeszcze nie mam domu :p a tym bardziej kolorow