Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 250
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gratuluje slicznego domku! Trzymam za Was kciuki, zeby budowa posuwala sie ciagle do przodu! Ignas jest przesliczny - mam nadzieje, ze dobrze sie chowa! Napewno masz juz pomysly jak urzadzic srodek - pochwal sie! Ile macie lazienek w domku? Czy planujecie polaczenie garazu z domkiem? Pozdrawiam zimowo (u nas po pas sniegu ;)))

Gratuluje slicznego domku! Trzymam za Was kciuki, zeby budowa posuwala sie ciagle do przodu!

dziękuję bardzo, kciuki się przydadza, bo ciagle pada :(

Ignas jest przesliczny - mam nadzieje, ze dobrze sie chowa!

jest przeboski i przesłodki, chowa się wzorowo :)

załuję czasem ze zdecydowałam się tak pozno na dziecko :roll:

spodobała mi się rola matki-spałniłam się

Napewno masz juz pomysly jak urzadzic srodek - pochwal sie! Ile macie lazienek w domku? Czy planujecie polaczenie garazu z domkiem?

środek z grubsza już zaplanowany, chcemy zrobic klimat siejsko-wiejski jak mowi moj mąż

zobaczymy czy się uda i czy bedziemy konsekwentni w tym co bedziemy robic

wszystko ma byc w jasnych i ciepłych kolorach, zadnej nowoczesnosci :)

Widzę że podobają nam się te same klimaty :) i w dodatku u mnie tez wykańcza glównie mąż :lol:

Noo duzo cierpliwości życzę - mnie zaczyna jej ostatnio brakować.

Już myślałaś nad pokoikiem dla swojego cudnego szkraba? (mój własnie kończy 10 miesięcy :D )

Będę kibicować!

Pozdrawiam

A ten wpis powyżej to napewno jakaś pomyłka :o

A ten wpis powyżej to napewno jakaś pomyłka :o

jaki wpis :o

pokoik dla małego juz po czesci mam obmyslony, ale jak na razie to temat na sam koniec, bo nie wiem jak wyjdziemy z kasa :)

najwazniejszy dla mnie jest doł, pozniej bedziemy myslec nad gora :)

foksi masz dziennik, albo jakies zdjecia zebym mogła Twoj domek pooglądac ??

Widzę, że mamy dość podobny układ domu na parterze. Nawet spiżarnia jest podobnie usytuowana. :)

Patrząc na Twoje kuchenne inspiracje, jestem bardzo ciekawa wnętrz Waszego domku. Zapowiada się interesująco. :D Ja też swego czasu miałam fioła na punkcie białych/kremowych kuchni, ale ostatecznie wyszło jakoś inaczej. Sama nie wiem dlaczego… :-?

Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach. Zwłaszcza w wykończeniówce, bo nie na darmo się mówi, że wykończeniówka wykańcza (nas samych i nasze portfele). :wink:

[wpis przeniesiony z "dziennika"]

Hej :) to i ja wpadam sie przywitać do twojego dziennika. Domek rośnie pięknie, za chwilę dojdziesz do najciekawszego etapu czyli wykończeniówki. Bardzo podobała mi sie wizualizacja tej kuchni, ktrórą zamiściłas (od kogos). Czy cos podobnego planujesz u siebie?

Pozdrawiam

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik46639.htm

np: cytat z innego forum, gdzie pytałam sie o to samo

jeszcze jak np. masz duży gar w lodówce, i chcesz coś wyjąć co stoi za nim to najpierw wyjmujesz gar, idziesz z nim do blatu (bo trzymasz go za oba ucha  ) kładziesz gar na odległym blacie, wracasz wyjmujesz to coś zza gara, idziesz z tym do blatu, bierzesz gar i trzymając go oburącz zastanawiasz się czy lodówke, która sie własnie zamkęła otworzyć zębami czy może czymś innym , czy tez postawić gar na podłodze żeby ją otworzyć.

generalnie posiadanie prawidłowego ciągu kuchennego oszczędza czas i usprawnia prace w kuchni - i dlatego ktos to wymyslił 

ogłupiec mozna :p

kuchnie wymysliłam sobie taką:

http://img132.imageshack.us/img132/5359/f0016803ba4.jpg

http://img132.imageshack.us/img132/4457/f0016802bf6.jpg

ewentualnie lodowka w zabudowie z jakimis połkami

Ustawienie Twojej Kuchni bardzo mi się podoba - bedę miała podobie. A wracając do blatu - to moze te cytowane teksty mają deko racji, ale pod warunkiem, że masz ogromną kuchnię - w naszych malotach nie będzie to miało znaczenia. Poza tym ja zazwyczaj i tak nie otwieram i nie zamykam lodówki po 5 razy tylko otwieram lodówkę wyjmuje gar, stawiam go na blacie, wyciagam cos tam z zza gara, biorę gar z blatu, wstawiam do lodówki i dopiero teraz zamykam lodówkę. Nie wierzę, zeby te dwa kroki mniej przez kuchnię tak bardzo usprawniały moja pracę w kuchni. No chyba, że ktoś gotuje codziennie posiłki dla 20 osób - wtedy pewnie te 2 kroki maja znaczenie. W mojej lodówce wielki gar stoi dwa razy w roku, albo i to nie.

Ustawienie Twojej Kuchni bardzo mi się podoba - bedę miała podobie. A wracając do blatu - to moze te cytowane teksty mają deko racji, ale pod warunkiem, że masz ogromną kuchnię - w naszych malotach nie będzie to miało znaczenia. Poza tym ja zazwyczaj i tak nie otwieram i nie zamykam lodówki po 5 razy tylko otwieram lodówkę wyjmuje gar, stawiam go na blacie, wyciagam cos tam z zza gara, biorę gar z blatu, wstawiam do lodówki i dopiero teraz zamykam lodówkę. Nie wierzę, zeby te dwa kroki mniej przez kuchnię tak bardzo usprawniały moja pracę w kuchni. No chyba, że ktoś gotuje codziennie posiłki dla 20 osób - wtedy pewnie te 2 kroki maja znaczenie. W mojej lodówce wielki gar stoi dwa razy w roku, albo i to nie.

tez mi sie tak wydaje ze bedzie git :)

zawsze mozna zabudowac lodowke i wstawic okok szafki

http://img352.imageshack.us/img352/9808/beztytuuqt8.jpg

dziekuje slicznie za odzew :)