Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 250
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
myślimy wciąż nad oknami, za duzo mamy wymagań :p

Dobrze przemyślcie te okna, po tym co teraz przechodzę wiem, ze w tej sprawie pośpiech nie jest wskazany. Teraz wiem, że te trójkąty na profilu trójkomorowym otwierają się bez problemu, na pięciokomorowym jest lipa tak jak u nas.

Żałuję też, że nie zrobilismy jednak drzwi tarasowych przesuwanych. Ostatno widziałam takie cudo na żywo - super sprawa.

myślimy wciąż nad oknami, za duzo mamy wymagań :p

Dobrze przemyślcie te okna, po tym co teraz przechodzę wiem, ze w tej sprawie pośpiech nie jest wskazany. Teraz wiem, że te trójkąty na profilu trójkomorowym otwierają się bez problemu, na pięciokomorowym jest lipa tak jak u nas.

Żałuję też, że nie zrobilismy jednak drzwi tarasowych przesuwanych. Ostatno widziałam takie cudo na żywo - super sprawa.

przesuwne fajna sprawa, ale marzy mi sie w lato otworzyc okna na cala szerokosc i miec widoczek :roll:

edit: co do trójkątów moj mąż kazał dodac, ze nam w firmie od razu powiedzieli, ze to sa nietypowe okna i mogą byc z nimi problemy

wiadomo niektóre firmy zrobią wszystko o co je poprosisz, ale sa tez firmy które bezposrednio mowia, ze cos sie nie da zrobic i to nie jest ich lenistwo tylko poprostu bezpieczenstwo :)

No właśnie najgorsze jest to, że mnie firma uprzedzała, że okno moze byc nieotwieralne - nie zgodziłam się i kazałam sprawdzić czy oby napewno przy takim kącie okno będzie sie otwierało. Dostałam potwierdzenie, że uda się wykonac okno otwieralne - po montażu okazało się, że chyba komus się tylko wydawało :(

Chciałam zapytać jakie wymiary maja wasze trójkąty.

A trzykomorowe mogą być plastiki i czy chodzi tu o ramę?

Dziś mój inwestor tez podejmował jakieś decyzje w sprawie lukarny. My przedłużyliśmy dach i podnieśliśmy ściankę. Inwestor mówi ze panuje nad sytuacją. I że rozwiązał problem, ale chyba to się zobaczy jak wstawia okna.

Jesli chodzi o przesuwane to jak najbardziej, ze względu na funkcjonalność, salon wielki nie jest choć nasz po powiększeniu ma chyba 34. Takie okna robią teraz na świetnych profilach, choć podobno Znajomi z okolicy mówili że mamy pojechać gdzieś koło Limanowej ( płd.) i tam sa bardzo dobre i tańsze niż w Krakowie, ale czy mają przesuwane??? :)

Chciałam zapytać jakie wymiary maja wasze trójkąty.

A trzykomorowe mogą być plastiki i czy chodzi tu o ramę?

Nasze trójkaty mają 138cm wysokosci i 184cm szerokosci. Natomiast jesli chodzi o profile to mowa tutaj o skrzydle okna i oczywiście o plastiki

W kwesti okien przesuwnych ważniejszy jest sam montaż niż to kto je wyprodukował. Nawet najlepsze okna może zepsuć złe ich zamontowanie.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...