Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 250
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

my także byliśmy u notariusza po akt notarialny 29 grudnia 2006, i teraz czekamy na pozwolenie budowy,bo sprawy papierkowe załatwiał nam architekt wraz ze zmiankami,budujemy DOM W MORELACH z archonu , iw miarę możliwosci systemem gospodarczym,a za działke przy poznaniu,tj;11km od centrum daliśmy 71 tyś :o im bliżej dużych miast tym drożej :roll:

pozdrawiamy i życzymy powodzenia

Najpierw się grzecznie przywitamy, bo jesteśmy tu całkiem nowi. :)

Trzymamy kciuki za rozmowy z ENEA.

My w lipcu 2006 dostaliśmy warunki przyłączenia i podpisaliśmy umowę o przyłączenie do sieci, wpłaciliśmy też połowę kosztu przyłączenia do sieci, a prądu do dzisiaj nie mamy. :( Po złożeniu kilku wniosków, tysiącu telefonów okazało się, że ktoś gdzieś bezpodstawnie zastopował naszą sprawę (przez 2,5 miesiąca nic z tym nie robili!!!). Wczoraj znowu był przedstawiciel, oglądał miejsce, robił zdjęcia, coś tam rysował na mapkach - mam nadzieję, że to się nie skończy tak samo jak poprzednim razem... Gościu obiecał, że odezwie się po niedzieli. No zobaczymy...

To tak w ramach ostrzeżenia, żeby i Was nie zrobili w balona.

Pozdrawiamy :D

P.S. My również budujemy z Porothermu - w piątek kupiliśmy 1920 szt. po 6,35 z depozytem, dowozem i rozładunkiem. Porażka jak ceny szybko rosną.

Najpierw się grzecznie przywitamy, bo jesteśmy tu całkiem nowi. :)

Trzymamy kciuki za rozmowy z ENEA.

My w lipcu 2006 dostaliśmy warunki przyłączenia i podpisaliśmy umowę o przyłączenie do sieci, wpłaciliśmy też połowę kosztu przyłączenia do sieci, a prądu do dzisiaj nie mamy. :( Po złożeniu kilku wniosków, tysiącu telefonów okazało się, że ktoś gdzieś bezpodstawnie zastopował naszą sprawę (przez 2,5 miesiąca nic z tym nie robili!!!). Wczoraj znowu był przedstawiciel, oglądał miejsce, robił zdjęcia, coś tam rysował na mapkach - mam nadzieję, że to się nie skończy tak samo jak poprzednim razem... Gościu obiecał, że odezwie się po niedzieli. No zobaczymy...

To tak w ramach ostrzeżenia, żeby i Was nie zrobili w balona.

Pozdrawiamy :D

P.S. My również budujemy z Porothermu - w piątek kupiliśmy 1920 szt. po 6,35 z depozytem, dowozem i rozładunkiem. Porażka jak ceny szybko rosną

.

Bardzo interesująca sprawa,

daj znać co wskórałaś

pozdrawiam Mariusz

P.S. My również budujemy z Porothermu - w piątek kupiliśmy 1920 szt. po 6,35 z depozytem, dowozem i rozładunkiem. Porażka jak ceny szybko rosną.

o kurcze gdzie taka cena???

u nas najtaniej z rabatem i dowozem 6,71

a z Enea załatwione mamy juz wszystko, pieniazki wysłane i bede ich teraz nekac telefonami

martwi mnie tylko gazownia, bo nie mamy zadnej odpowiedzi

dobrze ze do pozwolenia nie musze miec projektu gazu

choc sama jestem ciekawa, bo musimy ciagnac sami gazociąg kilkadziesiąt metrow i nie wiem jak wyjdzie z kosztami i gazownia "obiecała" zwrócic koszty i wykupic od nas

zobaczymy wszystko w praniu :)

jade dzisiaj poskładac oferty na szalunki

ja tak zapytam się z ciekawości czy macie decyzję o warunkach zabudowy, bo nigdzie o tym nie piszecie, bo gdybyście nie mieli to byłaby lipa... ale nie będę zastrzaszać - skoro macie kontakt z architektem to napewno ją macie tylko po prostu o niej nie wspominiacie...

a czemu się pytam? bo ostanio dostałam do zrobienia adaptację projektu typowego - zaglądam w wypis z planu miejscowego i okzało się, że budynek, który ludzie kupili nie nadaje się do budowy na działce, którą mają, bo się nie zgadzał z planem miejscowym :( (mieli dach czterospadowy, a w planie był dwuspadowy czyli całkiem co innego). Zadzwoniłam do ludzi z moimi "rewelacjami" i okzało się, że mieli wypis ale wcale nie zaglądali do niego, bo myślieli że nie trzeba... no i teraz albo wymienią projekt, albo kupią nowy... mam nadzieję, że u Was tak nie ma :)

• 4 weeks później...

Hej, właśnie odkryłam że masz dziennik :) Będę pilnie śledzić postępy w budowie Koniczynki, niedługo też założę swój dziennik to będzie można porównać kto szybszy :wink: Ja po namysłach zrezygnowałam z balkonów bo i tak nigdy bym z nich nie korzystała :)

A swoją drogą: ja wybrałam też identyczny projekt garażu :o Ciekawe czy wnętrza też tak samo urządzimy :lol: