Jasia 21.01.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 grunt, że żyjecie! składam zażalenie - przez dwa miesiące brak wpisów?! choćby o powolnym elektryku, ale zawsze coś więcej wiemy... i wnoszę o poprawę! ze sprzedażą mieszkania na pewno musicie wykazać się cierpliwością - niestety to zawsze trochę trwa faktycznie - czas pokaże pozdrowionka wielkie dla Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 21.01.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Ola trafiłaś na swoje miejsce na ziemi tak samo ktoś musi się dopasować do Waszego mieszkanka...... ja się bynajmniej tak pocieszam, bo też będę chciała swoje opylić, bo inaczej do Jasi będę jeździła się kąpać a może nawet i gotować i takie tam inne No ale w sumie miałam zapytać "o co kaman" (podoba mi się hihihi) z tymi płytkami do łazienki - są ok, podobają mi się .... też powoli muszę się "zakupywać" .... bo póki co to się rozmarzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 21.01.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 czytam o jakiejś Jasi, która podobno udostępnia łazienkę i kuchnię potrzebującym?! macie namiary? też chętnie skorzystam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 22.01.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 czytam o jakiejś Jasi, która podobno udostępnia łazienkę i kuchnię potrzebującym?! macie namiary? też chętnie skorzystam... Nie wiem czy udostępnia, ale z pewnością nie odmówiłaby potrzebującemu - wszak wodę do prysznica ma podprowdzoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 25.01.2008 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Skopiowałam z dziennika, bo to tu powinno się znaleźć. Chciałam się zapytac czy rzeczywiście zdecydowaliście sie na gres polerowany. Jeżeli tak to jakie to jest w utrzymaniu czystości. Bardzo mi się podobaja takie płytki ale obecnie mam w przedpokoju białe płytki i przeżywam hoorror z myciem 3x na dzień, nie chciałbym przezywać jeszcze raz tego samego. I jeszcze odnośnie wykuszu mam pytanie o ile go powiekszyliscie? Zapewne już mieszkavie w domku. Przed nami jeszcze cała gehenna I odpowiem. Meri, my jeszcze jesteśmy na etapie stanu surowego zamkiętego. Posuneliśmy się tylko o elektryka. Reszta prac za niedługi czas (mam nadzieje). Co do gresu to sie zdecydowalismy, ale jeszcze nie kupiliśmy. Opinii = O (zero) Wykuszu nie powiększaliśmy! Skąd ten pomysł, czy wygląda jakby był powiekszony? Dla zainteresowanych - zdjęcia lada dzionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.01.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Dla zainteresowanych - zdjęcia lada dzionek to ja sie zapisuję do grona oczekujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nel1 01.02.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Hej, a ja z takim troche dziwnym pytaniem czy da się umyć okno nad zlewem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 01.02.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Hej, a ja z takim troche dziwnym pytaniem czy da się umyć okno nad zlewem ? A czemu ma się nie dać???? masz na mysli wystającą baterię?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 01.02.2008 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Hmmm, no wydaje mi się, że nie będzie to zbytnio skomplikowane Czy to będzie zlew czy blat roboczy to umyje się tak czy siak. A okno poza tym nie ma jakichś szalonych wymiarów tylko 120x90. Wydaje mi się, ze nie warto sobie tym zaprzątać głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 03.02.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Ola - przeniosę sobie dyskusję od Jasi do Ciebie ... w sprawie kafelek. U mnie dom nie będzie nowocześnie urządzony, bo nie przepadam za takim wystrojem - elementy tak ale nie całość. Dół domu będzie w stylu południowoeuropejskim ......... tak chciałam i już ..... Góra już troszkę mieszana, BARDZIEJ Z TEJ EPOKI a że w mojej rodzinie wszyscy lubimy zieleń to bambus bardzo mi leży. Kolory nie są agresywne , nie męczą i będą pasowały do zielonego pokoju córki ...i oliwkowego gabinetu męża i tak dalej. Cena płytk katalogowa ok.51 zł. Za ile mi sprzedadzą ( czytaj może jakiś rabat ) niestety nie pytałam. A i z pewnością nie będzie u mnie na podłogach gresów szkliwionych wyglądających jak lustro - owaszem podobają mi się bardzo, ale jak dla mnie są całkowicie niepraktyczne - będzie matowy kamienny gres. Ciągłe uważanie, aby się przez coś nie zadrapały doprowadziłoby mnie do szału. Dzieci też dzielą się na " brudne i nieszczęśliwe " ponoć ( może i bawiące się i siedzące )- może będę miała kiedyś synka i co? powiem mu , że nie może jeździć samochodzikami? albo... że w wybranych strefach ? Już "leciwa " jestem i już WIEM, że dom jest azylem do bezstresowego życia. Ale laboracik wyszedł , co ? Szukam pomysłu na drugą łazienkę, póżniej wrzucę ci swoje typki. A teraz wychodzę na obiad Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 03.02.2008 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Yreq, chyba pójdę sobie pooglądać na żywca tego Bambusa. Podoba mi się i polączenie zieleni i brązu mi odpowiada. Ciekawe ile zejdą z ceny jak przyjdzie do konkretnej rozmowy. Obawiam się tylko, że cena dekorów mnie zabije Bo jak widzę, że jeden dekor bambusowy kosztuje 24 zł / szt to już mi się gorzej robi. I ja jeszcze chcę te płytki do górnej łazienki, a ona zdecydowanie większa niż dolna. No no no zobaczymy. Teraz tylko trzeba znaleźć trochę czasu i pobiegać po sklepach płytkowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 03.02.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 no tak, ceny dekorów w większości kolekcji zwalają z nóg ponoć bambus jest dość popularny obecnie u nas i w ciągłej sprzedaży. jutro kupię kredki o zbliżonych kolorach i nie pozostaje nic innego jak zrobić dokładny projekt lub 3 nawet do wyboru pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 05.02.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Olu ciesze się że prace posuwają się do przodu Elektryka widzę na ścianach, rurki wodne też na swoim miejscu. No i z takim pomocnikiem to wszystko będzie lśniło na błysk A orzech mimo brudu piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 05.02.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 no, nareszcie ! bo już myślałem, że tylko na obietnicach się skończy... nie ma to jak pomoc domowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 05.02.2008 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 a jaka fachowa ta pomoc, mhm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 05.02.2008 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Lolek podglądam sobie z mężem Wasze poczynania budowlane, no i muszę powiedzieć, że piknie Wam idzie. Cały czas do przodu, super. Sprawy elektryczne sobie sami ustawiliśmy, w sensie gniazdka i włączniki. Widziałam, że się pytałeś o elektrykę. Masz z czymś problem? Może coś podpowiedzieć? Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 05.02.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Właśnie... elektryka.Chciałem zasięgnąć porad tych, którzy mają już pewne doświadczenie w użytkowaniu budynku.Tak na szybko, co mój elektryk mi doradził:1. dodatkowa słuchawka domofonu na piętrze, żeby nie lecieć z góry, żeby otworzyć komuś furtkę, kiedy urzęduje się na górze2. dodatkowe gniazdko/kabel na grzejnik drabinkowy w górnej łazience - a to do grzałki w grzejniku na tzw. okres przejściowy3. dodatkowe gniazdka w miejscu, gdzie będzie:- wyciąg nad kuchnią (to wiedziałem)- mikrofalówka i piecyk elektryczny (o ile nie w miejscu gdzie kuchnia) Poza tym jeszcze nie wiem, gdzie sobie wyprowadzić panel do sterowania piecem - jakoś nigdzie mi nie pasuje...Też jeszcze nie wiem, jak prawidłowo rozprowadzić TV i internet, gdzie posadowić sobie router LAN/WLAN żeby nie przeszkadzał. Macie jakieś sugestie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 05.02.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Lolek70 jeżeli chodzi o panel sterowania do pieca wraz z czujnikiem to ja dałem w salonie, ale w takim miejscu żeby nie świeciło na niego słońce i z dala od kaloryfera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 05.02.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 czyli gdzie? oooo ja fujarka ! zapomniałem przecież powiedzieć, że nie zdecydowałem się na dodatkowy pokój na dole, w związku z czym salonkę mam większą i za schodami zaplanowałem kącik telewizyjny i chyba się przychylam do instalacji tego panela gdzieś za schodami... ale jak będę siedział przed telewizorem, to będzie dylemat na co patrzyć: na telewizor czy na panel sterowania do pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 05.02.2008 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Ale żeś pojechał z pytaniami I tu złapałam karpika Co by tu Ci powiedzieć. O słuchawce do domofonu nie myślałam, pomyślałam tylko o centralce alarmu A o gniazdku do grzejnika to już w ogóle O gniazdku nad wyciąg mogę powiedzieć, że musi być co by światełko świeciło i bedzie Sprawy telewizycjno-komputerowe zostały zrobione, albo się robia, albo będą dopiero zrobione, nie mam bladego pojęcia, wiem, że było mówione, że mają być W każdym pokoju zrobiliśmy gniazdo TV, a w dwóch komputerowe. TV sat będzie na dole, a w górnych pokojach tv antenowe. Coś nam elektryk tłumaczył, że można to jakoś obejśc, że kupic jeden zestaw TV sat + jakiś zwyklak dekoder bez karty i coś tam coś tam, ale ja już Ci nie powiem co Powiem Ci, że generalnie jakiejś filozofii z rozmieszczeniem tego wszystkiego nie mieliśmy. Zrobiliśmy też gniazda na zewnątrz domu przy wejściu, i gdzieś w ziemi ma też zrobić bo planuję wsadzić choinkę, którą bede chciała podświetlać w zimie lampkami, wiec gniazdko sie przyda. No i bedzie kinkiet nad wejściem i dwa na tarasie, jeden nad wejściem na taras, a drugi za rogiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts