Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodo 5 - Oli i Krzyśka- komentarze

Recommended Posts

ano widzisz...

pytań jest sporo a pomocy znikąd :(

w sumie najbardziej mnie bodzie, że nie wiem, gdzie sobie zrobić router LAN/WLAN, żeby podkrosować sieć do pokojów na górze (bo nie ma to jak internet po kablu no i sieć lokalna w razie co :-))

z satelitą to jeszcze nawet nie myślałem...

też zastanawiałem się, gdzie najwygodniej byłoby zawiesić sobie gniazdo z tzw. siłką (3 fazy) i wyszło, że w garażu po lewej od wjazdu

to, że gniazdka na zewnątrz, to też i że oświetlenie frontu i tarasu - także

no i kabel do domofonu i automatu do bramy...

no i oczywiście jakieś łącza telefoniczne z gniazdkiem do zasilenia bazy :-?

• Odpowiedzi 351
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mogę się wtrącić ?

Olu - Wy w projekcie nie będziecie mieli kolumn ale masz nad wejściem balkon. ( ja mam kolumny a nad nimi pokój) - proponuję pod balkonem (czyli w suficie od dołu patrząc) od przodu czy po bokach zamontować dwa gniazdka....tzw. świąteczne, a nóż będziesz chciała lampki powiesić albo girlandę z nimi i wówczas wpięcie do prądu masz na miejscu.....bez zbędnych przedłużaczy. Ja te gniazdka będę uruchamiała włącznikiem umieszczonym w garażu.

Pozdrawiam Aga

Tak Sylwek dobrze widziałeś. Bidet i wc będzie po prawej stronie od wejścia. Kabiny na górze nie będzie ze względów przestrzennych. Ta łazienka mimo swoich metrów to jest dla mnie za mała żeby pomieścić wannę i kabinę. Ja nie wiem jak projektant zmieścił tam kabinę. Kolejne pomieszczenie po kuchni co je ciężko obstawić :(

Jasia, a jaki ten pomocnik pracowity :lol:

No to powiem Ci to, co już powiedziałem Atce:

najlepszy myk, jaki udało się zrobić ze zmianą w projekcie to to, że front domu wyciągnęliśmy o 1m do przodu. Dzięki temu powiększyła się kuchnia (do ponad 13m2 z wchłoniętą spiżarką) i w górnej łazience bez problemu zmieścimy wannę, bidet, sedes i kabinę. Fotki zamieszczę jutro na moim blogu.

Żonka zapytuje, czy już macie opracowaną ostatecznie kuchnię?

Bo nam już czaszki parują :-)

Sylwek projekt kuchni już mam, sama sobie go zrobiłam. Na początku kombinowałam żeby w kuchni zmieścić gdzieś stolik, ale ostatecznie zrezygnowałam z niego. Wrzucę do dziennika projekt to sobie pooglądacie. Planuję fronty kuchenne w kolorze Fino Bronze z uchwytamy relingowymi.

No ja już z wyciąganiem frontu domu mam pozamiatane, ale cieszę się, że Ty o tym pomyślałeś i to zrobiłeś. Na pewno będzie wszystko bardziej obstawne. Ja już w pewnym momencie, jak już mnie ta kuchnia doprowadzała do szewskiej pasji, planowałam żeby przenieść ją do tego pokoju przy salonie. No ale ostatecznie zostało jak jest w projekcie.

Wczoraj byliśmy na działce, bo elektryk kończy swoją pracę więc chciał obgadać co ewentualnie jeszcze zrobić. No i pochwalę się, że światło już mamy http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/clap.gif, mogliśmy sobie pochodzić bez stresu że sobie zęby w ciemnościach powybijamy :lol:

Olu, ja jeszcze w temacie plytek. Wlasnie dzis rozmawialysmy z Aga o dziwnych osadan na podlodze po myciu. To kamien. Na razie doszlysmy z Aga do dwoch pomyslow na poradzenie sobie z problemem - po wyschnieciu ponownie przecieranie podlogi na sucho (przy moich 80m chyba padne) lub zastosowanie zmiekczacza wody. Niestety bedziesz miala wode z tego samego ujecia co my i przy blyszczacej powierzchni wyjdziesz z siebie. Zapraszam do siebie to zobaczysz o co chodzi.

A jak temat mieszkania, Aga wspominala o klopotach. Rozmawialam wczoraj z kolezanka, ktora jest posrednikiem i podobno zaczyna sie ruch. Trzymam kciuki za powodzenie.

Urocza kuchnia i bardzo dobra cena.

Madzialenka, a Ty masz wodociąg czy swoje ujęcie wody? Jakoś nie wpadłam na to, że kamień mi się będzie osadzał na płytkach. O losie, nie strasz mnie, bo za chwilę to nie bede wiedziała co położyć na podłodze :o

A co do mieszkania to rzeczywiście słabo :( W jakim biurze masz znajomości? Może coś uda się po znajomości popchnąć, co? Bo jak na razie tylko jeden klient wczoraj był oglądać. Od miesiąca sprzedajemy i jesteśmy troche zaniepokojeni :roll: Chętnie się spotkamy na jakiejś miłej pogawędce prz kawce. Umówimy się :)

Agusik, a Ty masz spiżarkę? Bo jakoś tak mało miejsca u Ciebie na tym projekcie :roll: My zrezygnowaliśmy ze spiżarki. Ja też pierwotnie myślałam o płycie przy oknie, ale zrezygnowałam, bo jednak za blisko okna no i okap kominowy jakoś mi przy oknie nie pasował. No i szafek wiszących u Ciebie mało. Ja muszę mieć full wypas szafkowy, żebym sie ze wszystkim pomieściła :) Ale projekt ładny muszę przyznać. Sama robiłas czy jakies studio?

My mamy wodociag, wode dostarczaja ukochane Wodociagi z Lubicza. A co do plytek, nasze sa jasniutkie i matowe, a ten osad jest widoczny przy intensywnym sloncu. Jesli zdecydujesz sie na blyszczace bedzie katastrofa, bo wyjda plamy. A co do odwiedzin, ja generalnie cale dnie jestem w domu poza dostarczaniem i odbieraniem Tosia z przedszkola, wiec mozna wpasc do nas o dowolnej porze.

A kolezanka pracyje w Rezydencie - jesli nie masz podpisanej z nimi umowy, podesle Ci telefon do niej. I nie martw sie, nasze mieszkanie odwiedzily dokladnie 3 osoby i 10 posrednictw, a sprzedalo sie po 1,5 miesiaca.

Olu, zrezygnowaliśmy ze spiżarki, a mimo wszystko u nas jakby mniej miejsca. Projekt robiliśmy w studio. Bardzo mi zależało na kominie z mikrofalą i piekarnikiem. Zależało mi też na dużej płycie gazowej, przez co okap też większy. Spiżarkę mamy między wiatrołapem a garażem (przenieśliśmy pomieszczenie gospodarcze za garaż, stąd miejsce na spiżarkę).

Kuchnia mało ustawna, żałuję, że nie zrezygnowaliśmy z jednego okna:(

Ale mam nadzieję, że będę zadowolona. Kuchnia będzie montowana już za 6 tygodni!!! dziś byłam na budowie i dolna łazienka prawie gotowa:) Coraz bliżej przeprowadzki:)

Powodzenia również dla Was!!

Olu, mam inne rzuty i Ci je prześlę, bo rzecywiście na tym zdjęciu, kóre Ci wysłałam nie widać 2 scian zbyt dobrze. Szafek dolnych jest moim daniem wystarczjąco. Zastanawiam się jeszcze czy nie dołożyć jednej szafki wiszącej między oknem a okapem, ale podobno niewygodnie będzie się ją otwierać...