Lolek70 05.02.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 ano widzisz... pytań jest sporo a pomocy znikąd w sumie najbardziej mnie bodzie, że nie wiem, gdzie sobie zrobić router LAN/WLAN, żeby podkrosować sieć do pokojów na górze (bo nie ma to jak internet po kablu no i sieć lokalna w razie co ) z satelitą to jeszcze nawet nie myślałem... też zastanawiałem się, gdzie najwygodniej byłoby zawiesić sobie gniazdo z tzw. siłką (3 fazy) i wyszło, że w garażu po lewej od wjazdu to, że gniazdka na zewnątrz, to też i że oświetlenie frontu i tarasu - także no i kabel do domofonu i automatu do bramy... no i oczywiście jakieś łącza telefoniczne z gniazdkiem do zasilenia bazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.02.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Mogę się wtrącić ? Olu - Wy w projekcie nie będziecie mieli kolumn ale masz nad wejściem balkon. ( ja mam kolumny a nad nimi pokój) - proponuję pod balkonem (czyli w suficie od dołu patrząc) od przodu czy po bokach zamontować dwa gniazdka....tzw. świąteczne, a nóż będziesz chciała lampki powiesić albo girlandę z nimi i wówczas wpięcie do prądu masz na miejscu.....bez zbędnych przedłużaczy. Ja te gniazdka będę uruchamiała włącznikiem umieszczonym w garażu. Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 05.02.2008 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Yreq, ja też będę miała gniazdko przy wejściu, ale tam gdzie Ty piszesz to nie myślałam. Muszę może jeszcze elektrykowi szepnąć. Ale już się boję jak mi punkty zliczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 11.02.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 widziałam kable macie i rurki fajnie ale Pomoc Domowa najfajniejsza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 11.02.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Ola, z ostatnich fotek z górnej łazienki widziałem, że zamontowaliście sedes i bidet zaraz przy wejściu do łazienki? wnioskuję po obecności drewnianego słupa...dobrze widziałem?i rozumiem, ze zrezygnowaliście z kabiny prysznicowej na górze? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 11.02.2008 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Tak Sylwek dobrze widziałeś. Bidet i wc będzie po prawej stronie od wejścia. Kabiny na górze nie będzie ze względów przestrzennych. Ta łazienka mimo swoich metrów to jest dla mnie za mała żeby pomieścić wannę i kabinę. Ja nie wiem jak projektant zmieścił tam kabinę. Kolejne pomieszczenie po kuchni co je ciężko obstawić Jasia, a jaki ten pomocnik pracowity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 11.02.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 No to powiem Ci to, co już powiedziałem Atce: najlepszy myk, jaki udało się zrobić ze zmianą w projekcie to to, że front domu wyciągnęliśmy o 1m do przodu. Dzięki temu powiększyła się kuchnia (do ponad 13m2 z wchłoniętą spiżarką) i w górnej łazience bez problemu zmieścimy wannę, bidet, sedes i kabinę. Fotki zamieszczę jutro na moim blogu. Żonka zapytuje, czy już macie opracowaną ostatecznie kuchnię? Bo nam już czaszki parują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 12.02.2008 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Sylwek projekt kuchni już mam, sama sobie go zrobiłam. Na początku kombinowałam żeby w kuchni zmieścić gdzieś stolik, ale ostatecznie zrezygnowałam z niego. Wrzucę do dziennika projekt to sobie pooglądacie. Planuję fronty kuchenne w kolorze Fino Bronze z uchwytamy relingowymi. No ja już z wyciąganiem frontu domu mam pozamiatane, ale cieszę się, że Ty o tym pomyślałeś i to zrobiłeś. Na pewno będzie wszystko bardziej obstawne. Ja już w pewnym momencie, jak już mnie ta kuchnia doprowadzała do szewskiej pasji, planowałam żeby przenieść ją do tego pokoju przy salonie. No ale ostatecznie zostało jak jest w projekcie. Wczoraj byliśmy na działce, bo elektryk kończy swoją pracę więc chciał obgadać co ewentualnie jeszcze zrobić. No i pochwalę się, że światło już mamy http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/clap.gif, mogliśmy sobie pochodzić bez stresu że sobie zęby w ciemnościach powybijamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 13.02.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Olu, ja jeszcze w temacie plytek. Wlasnie dzis rozmawialysmy z Aga o dziwnych osadan na podlodze po myciu. To kamien. Na razie doszlysmy z Aga do dwoch pomyslow na poradzenie sobie z problemem - po wyschnieciu ponownie przecieranie podlogi na sucho (przy moich 80m chyba padne) lub zastosowanie zmiekczacza wody. Niestety bedziesz miala wode z tego samego ujecia co my i przy blyszczacej powierzchni wyjdziesz z siebie. Zapraszam do siebie to zobaczysz o co chodzi. A jak temat mieszkania, Aga wspominala o klopotach. Rozmawialam wczoraj z kolezanka, ktora jest posrednikiem i podobno zaczyna sie ruch. Trzymam kciuki za powodzenie. Urocza kuchnia i bardzo dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusik 13.02.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Olu, kuchnia bardzo ładna. Dużo szafek zmieściłaś! Ja jakoś nie mam tyle miejsca:( Prześlę Ci moją kuchnię na priv.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 13.02.2008 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Madzialenka, a Ty masz wodociąg czy swoje ujęcie wody? Jakoś nie wpadłam na to, że kamień mi się będzie osadzał na płytkach. O losie, nie strasz mnie, bo za chwilę to nie bede wiedziała co położyć na podłodze A co do mieszkania to rzeczywiście słabo W jakim biurze masz znajomości? Może coś uda się po znajomości popchnąć, co? Bo jak na razie tylko jeden klient wczoraj był oglądać. Od miesiąca sprzedajemy i jesteśmy troche zaniepokojeni Chętnie się spotkamy na jakiejś miłej pogawędce prz kawce. Umówimy się Agusik, a Ty masz spiżarkę? Bo jakoś tak mało miejsca u Ciebie na tym projekcie My zrezygnowaliśmy ze spiżarki. Ja też pierwotnie myślałam o płycie przy oknie, ale zrezygnowałam, bo jednak za blisko okna no i okap kominowy jakoś mi przy oknie nie pasował. No i szafek wiszących u Ciebie mało. Ja muszę mieć full wypas szafkowy, żebym sie ze wszystkim pomieściła Ale projekt ładny muszę przyznać. Sama robiłas czy jakies studio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 13.02.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 My mamy wodociag, wode dostarczaja ukochane Wodociagi z Lubicza. A co do plytek, nasze sa jasniutkie i matowe, a ten osad jest widoczny przy intensywnym sloncu. Jesli zdecydujesz sie na blyszczace bedzie katastrofa, bo wyjda plamy. A co do odwiedzin, ja generalnie cale dnie jestem w domu poza dostarczaniem i odbieraniem Tosia z przedszkola, wiec mozna wpasc do nas o dowolnej porze. A kolezanka pracyje w Rezydencie - jesli nie masz podpisanej z nimi umowy, podesle Ci telefon do niej. I nie martw sie, nasze mieszkanie odwiedzily dokladnie 3 osoby i 10 posrednictw, a sprzedalo sie po 1,5 miesiaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 14.02.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Ola, ale masz dużo miejsca w tej kuchni! to, że zrezygnowałaś ze stołu, pozwoliło dobrze ją rozplanować - myślę, że tak jest lepiej niż poprzednio ale lodówka będzie się otwierać w drugą stronę, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 14.02.2008 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Jasia, lodówa będzie sie otwierać w drugą stronę, nie mogłam przestawić uchwytów w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 14.02.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 no tak myślałam, ale dla upierdliwości musiałam zapytać czyli nastała dla Was epoka oświecenia? fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 14.02.2008 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Oj Ty to upierdliwa jesteś Ale lubię Twoją upierdliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 14.02.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusik 14.02.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Olu, zrezygnowaliśmy ze spiżarki, a mimo wszystko u nas jakby mniej miejsca. Projekt robiliśmy w studio. Bardzo mi zależało na kominie z mikrofalą i piekarnikiem. Zależało mi też na dużej płycie gazowej, przez co okap też większy. Spiżarkę mamy między wiatrołapem a garażem (przenieśliśmy pomieszczenie gospodarcze za garaż, stąd miejsce na spiżarkę). Kuchnia mało ustawna, żałuję, że nie zrezygnowaliśmy z jednego okna:(Ale mam nadzieję, że będę zadowolona. Kuchnia będzie montowana już za 6 tygodni!!! dziś byłam na budowie i dolna łazienka prawie gotowa:) Coraz bliżej przeprowadzki:)Powodzenia również dla Was!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 14.02.2008 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Agusik, a masz może inne rzuty swojej kuchni? Bo patrzę i patrzę i nadziwić się nie mogę, że jest taka różnica przestrzeni między Twoją kuchnią a moją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusik 15.02.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Olu, mam inne rzuty i Ci je prześlę, bo rzecywiście na tym zdjęciu, kóre Ci wysłałam nie widać 2 scian zbyt dobrze. Szafek dolnych jest moim daniem wystarczjąco. Zastanawiam się jeszcze czy nie dołożyć jednej szafki wiszącej między oknem a okapem, ale podobno niewygodnie będzie się ją otwierać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts