Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodo 5 - Oli i Krzyśka- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 351
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ooo, Alabastrino też mi wpadły w oko :D - zwłaszcza te dekory są piękne - ja już swoją łazienkę obmyśliłam (dolną - białe płytki) a górną ma wymyślać Sebastian, pokazywałam mu już alabastrino, ale nie wiem, co w ostateczności wybierze :roll:

cholera bierze z tymi obsuwami! :-? :x

i że tak zapytam , jak tam Wasze parapety wewnętrzne ?- mnie krew zalewa :evil:

drewno droższe od włoskiego marmuru - marmur piękny ale gładki jak pupcia niemowlaka z lustrem powiązana - nie bardzo jestem przekonana, że będzie mi pasował do rustykalnych wnętrz, tym bardziej, że kafle na podłodze takie gładkie nie będą- no i czeka się od 4-6 tygodni :o na drewno różnie też 1 miesiąc a u urzędowskiego 2 .... :roll: :cry: :cry: :cry: wiem- trzeba było zamówić wcześniej...tyle, że wcześniej inne problemy były :cry: :cry: :cry:

Ola, wy robiliście tynki, a poddasza nie macie jeszcze ocieplonego? Mi namieszał ostatnio jeden gość, bo miałam już zaplanowane co i jak, a on mi wmawia, że lepiej najpierw zrobić ocieplenie poddasza i płyty k-g a dopiero później tynki, bo już nie trzeba będzie poprawiać na łączeniach. I kurde nie wiem...

nigdy w życiu - nie daj się wkręcić - łączenia akrylem się "zaślepia". Przecież wilgotno będzie - on da ci gwarancję, że po tynkach dalej regips będzie regipsem a nie namoczoną rolką papieru toaletowego? Druga rzecz - wiesz jak chlapią po ścianach jak kładą tynki? jak te regipsy będą wyglądały ? moi bałaganiarze nawet strych zaciaptali - taki rozrzut mieli - sorki, że za Oleńkę odpisuję ale jakiegoś totalnego nerwa dzisiaj mam na wykonafffffffffffffffffffffców

O losie, a jak ja patrzyłam, że nie dojrzałam Waszych postów?? :roll: Nie wiem.

No to poodpowiadam na Wasze pytania :) z lekkim spóźnieniem.

Natalia, kupcy wzięli kredyt, kasa za jakiś tydzien będzie na naszym koncie. Juz zaczynamy szaleć z zakupami :)

A tynki tak jak napisała Yreq lepiej robić przed ociepleniem poddasza. A co do pochlapania, to Ci od posadzek też nieźle potrafią bryzgać po ścianach :) U nas to nawet pod sufitem było nachlapane :-?

Yreq, my planujemy parapety wewnętrzne z konglomeratu. Coś jak marmur wygląda, ale marmurem nie jest :)

Jasia, ładna mi kupa :lol: Zaraz sie nie obejrzymy i będzie lipiec :)

Ola, no Ty jeszcze chodzisz? ;) Myślalam, że już poległas ;)

Wykładziny kupujemy w Galerii AMC, a płytki kupiliśmy w WaBudzie na Mazowieckiej na przeciwko US. Bambus praktycznie w cenie z netu, a Alabastrino ciut więcej, ale też nas to zadowoliło.

A drzwi wewnętrzne jeszcze szukamy. Na Białą już nie jedziemy. Byliśmy u Zielskiego, ale oni nie mają montażu, nikt od nich na pomiar też nie jeździ, a my nie chcemy ryzykować i sami mierzyć. Bo u nas te otwory to siakieś takie nierówne. Także jutro jedziemy dalej na poszukiwania drzwi wewnętrznych jak i zewnętrznych.

Oczyszczalnia też już obgadana, teraz papierologia musimy się zająć. Ahhh jak ja lubie papiery...