Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodo 5 - Oli i Krzyśka- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 351
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Witam

Jestem na podobnym etapie i widze ze problem niewymiarowych bloczków robionych chyba w bardzo duzym pośpiechu dotyczy nie tylko mnie :( . Zaczynam się martwić czy aby reszta materiału nie bedzie miła podobnych felerów ?

Mam też pytanie do fundamentów - czy były zabezpieczane przeciwwilgociowo jakimś mazidłem ?

Witam

Jestem na podobnym etapie i widze ze problem niewymiarowych bloczków robionych chyba w bardzo duzym pośpiechu dotyczy nie tylko mnie :( . Zaczynam się martwić czy aby reszta materiału nie bedzie miła podobnych felerów ?

Mam też pytanie do fundamentów - czy były zabezpieczane przeciwwilgociowo jakimś mazidłem ?

No nie strasz, mam nadzieję, że nasz porotherm będzie cacy cacy :wink:

A co do zabezpieczenia fundamentów to były wysmarowane czarnym mazidłem od strony zewnetrzej i wewnętrznej.

• 2 weeks później...
witam pisala Pani ze wasz znajomy buduje dom w winorosli II czy mogla by mi podac na niego napmiary lub moze ma swoj dziennik.. ja tez jestesm z z mezem na tym etapie tzn wykonczenia i chetnie bm si eporadzila moj e-mal [email protected]

Dziekuje i pozdrawiam

Proszę się nie zwracać do mnie per Pani, Ola jestem :)

A ten nasz znajomy nie jest forumowiczem, pewnie nawet nie wie, że coś takiego jak forum muratora istnieje :roll: Jak się z nim spotkam to podam adres mailowy, ale nie mogę obiecac, ze się odezwie. Nie mniej przekaże.

Pozdrawiam

Ola

Ola, dzięki za pocieszenie w tygodniku :D

widzę, że u Was prace postępują bardzo ładnie!

mamy podobną powierzchnię domu (ja bez garażu) a jakoś mi się wydaje, że Wasz jakiś taki większy jest...

i z ciekawości zapytam, czy będziecie mieli balkony? są aż 3 (słownie: trzy)! :D

pozdrawiam cybulkowo i powodzenia! :D

Jasia witam w naszym dzienniku.

Pewnie ci się tylko wydaje, że Twój dom jest mniejszy. Nam też się wydawało jak zakończyli fundamenty, że ten nasz dom to taki tyci tyci :wink: Teraz już widzę, że taki nie jest.

Balkony zostaną dwa, zlikwidowaliśmy balkon od strony ogrodu. Ile można?? :lol:

Jasia trzymaj się, byle do przodu! :D :wink:

też mi się wydaje, że mi się wydaje... :wink:

z tymi balkonami tak pytam, bo sądzę, że niezbyt się je wykorzystuje mając ogród

ten, który zlikwidowaliście faktycznie był tam najmniej potrzebny, bo ten nad wykuszem to wykorzystanie istniejącej powierzchni a ten nad wejściem pełni na pewno funkcję ozdobną - chcecie je zrobić takie jak w projekcie? białe i na krzyż? ładnie to wygląda...

i jeszcze jedno pytanie - zostawiliście spiżarkę?

też mi się wydaje, że mi się wydaje... :wink:

z tymi balkonami tak pytam, bo sądzę, że niezbyt się je wykorzystuje mając ogród

ten, który zlikwidowaliście faktycznie był tam najmniej potrzebny, bo ten nad wykuszem to wykorzystanie istniejącej powierzchni a ten nad wejściem pełni na pewno funkcję ozdobną - chcecie je zrobić takie jak w projekcie? białe i na krzyż? ładnie to wygląda...

i jeszcze jedno pytanie - zostawiliście spiżarkę?

Jasia, co do balkonów to ich ostateczny wygląd będziemy rozwazać w przyszłym roku, kiedy to będziemy konczyć budowę. Pewnie, że ładnie to wygląda, ale ktory dom na rysunku ładnie nie wygląda?! :wink:

A spiżarka została wymazana z naszych planów. Spiżarki już niet :lol:

Pewnie, że ładnie to wygląda, ale ktory dom na rysunku ładnie nie wygląda?! :wink:

A spiżarka została wymazana z naszych planów. Spiżarki już niet :lol:

1 - racja :lol:

2 - błąd! gdzie będziesz trzymać wszystkie zapasy?! albo wielkie gary? albo słoiki? albo miski? uważam, że spiżarka (i to przy kuchni) to baaardzo przydatna rzecz! zastanów się jeszcze! :)

Jasia nie ma co się zastanawiać, to już przesądzone i w dodatku przemyślane, że przy kuchni jej nie będzie. Funkcje spiżarki i nie tylko, pełnić będzie pomieszczenie gospodarcze, które zlokalizowane jest niedaleko kuchni. A ze spiżarki obok kuchni zrezygnowaliśmy, bo nam kuchnia była mała :roll:

A co do zapasów to myślisz, że jak się przeprowadzę na wieś to będę szalała z zaprawami skoro tego w mieście zbytnio nie robiłam?? :wink: :lol:

Ola, ja na rubinkowie też nie robię zapraw, bo nie mam półek w piwnicy i nie miałabym ich gdzie układać. Nie wyobrażam sobie jednak domku bez spiżarki i już..zbieram słoiki. Poza tym nasza spiżarka jest dość duża (zresztą widziałaś :wink: ) i będziemy tam mieć również zamrażarkę. Moi rodzice kupili ostatnio pół świniaka za 150 zł...50 kg mięsa za 150 zł czyli 3 zł za kilogram. Nie będę się zastanawiać. Zamawiamy świnkę :lol:

Ola, to tylko takie babskie gadanie (to nasze gadanie :D ) - nie bój się - Twój dom to Twoje królestwo!

agnieszkakusi mówi o 150 metrach a my na 25 mieliśmy pokój, kuchnię, łazienkę i korytarz i wcale nie było aż tak ciasno! na pewno się z wszystkim zmieścicie!

a rozwiązań jest wiele - na przykład taką pralnio-suszarnię można zmieścić na niecałym metrze kwadartowym... taką na prąd, dwa w jednym... :D

• 2 weeks później...