mariuszdro 11.05.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 fajną równinkę macie teraz dołki na ławki i do przodu ja już mam ławki wylane i może od wtorku ściany fundamentowe powodzenia mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 13.05.2007 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 fajną równinkę macie teraz dołki na ławki i do przodu ja już mam ławki wylane i może od wtorku ściany fundamentowe powodzenia mariusz Dzieki Mariusz, ja już nie mogę sie doczekać jak prace ruszą do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pandino_DG 01.06.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Witam Jestem na podobnym etapie i widze ze problem niewymiarowych bloczków robionych chyba w bardzo duzym pośpiechu dotyczy nie tylko mnie . Zaczynam się martwić czy aby reszta materiału nie bedzie miła podobnych felerów ? Mam też pytanie do fundamentów - czy były zabezpieczane przeciwwilgociowo jakimś mazidłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 01.06.2007 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Witam Jestem na podobnym etapie i widze ze problem niewymiarowych bloczków robionych chyba w bardzo duzym pośpiechu dotyczy nie tylko mnie . Zaczynam się martwić czy aby reszta materiału nie bedzie miła podobnych felerów ? Mam też pytanie do fundamentów - czy były zabezpieczane przeciwwilgociowo jakimś mazidłem ? No nie strasz, mam nadzieję, że nasz porotherm będzie cacy cacy A co do zabezpieczenia fundamentów to były wysmarowane czarnym mazidłem od strony zewnetrzej i wewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 13.06.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Czemu nie widać zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 14.06.2007 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Hmmm, problem pojawia się co jakiś czas. Na szczęście rzadko. Też bym chciała wiedzieć o co tu chodzi Teraz akurat jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaArka 14.06.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 witam pisala Pani ze wasz znajomy buduje dom w winorosli II czy mogla by mi podac na niego napmiary lub moze ma swoj dziennik.. ja tez jestesm z z mezem na tym etapie tzn wykonczenia i chetnie bm si eporadzila moj e-mal [email protected] Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 14.06.2007 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 witam pisala Pani ze wasz znajomy buduje dom w winorosli II czy mogla by mi podac na niego napmiary lub moze ma swoj dziennik.. ja tez jestesm z z mezem na tym etapie tzn wykonczenia i chetnie bm si eporadzila moj e-mal [email protected] Dziekuje i pozdrawiam Proszę się nie zwracać do mnie per Pani, Ola jestem A ten nasz znajomy nie jest forumowiczem, pewnie nawet nie wie, że coś takiego jak forum muratora istnieje Jak się z nim spotkam to podam adres mailowy, ale nie mogę obiecac, ze się odezwie. Nie mniej przekaże. Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 16.06.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Ola, dzięki za pocieszenie w tygodniku widzę, że u Was prace postępują bardzo ładnie! mamy podobną powierzchnię domu (ja bez garażu) a jakoś mi się wydaje, że Wasz jakiś taki większy jest... i z ciekawości zapytam, czy będziecie mieli balkony? są aż 3 (słownie: trzy)! pozdrawiam cybulkowo i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 16.06.2007 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Jasia witam w naszym dzienniku. Pewnie ci się tylko wydaje, że Twój dom jest mniejszy. Nam też się wydawało jak zakończyli fundamenty, że ten nasz dom to taki tyci tyci Teraz już widzę, że taki nie jest. Balkony zostaną dwa, zlikwidowaliśmy balkon od strony ogrodu. Ile można?? Jasia trzymaj się, byle do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 17.06.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 też mi się wydaje, że mi się wydaje... z tymi balkonami tak pytam, bo sądzę, że niezbyt się je wykorzystuje mając ogród ten, który zlikwidowaliście faktycznie był tam najmniej potrzebny, bo ten nad wykuszem to wykorzystanie istniejącej powierzchni a ten nad wejściem pełni na pewno funkcję ozdobną - chcecie je zrobić takie jak w projekcie? białe i na krzyż? ładnie to wygląda... i jeszcze jedno pytanie - zostawiliście spiżarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 18.06.2007 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 też mi się wydaje, że mi się wydaje... z tymi balkonami tak pytam, bo sądzę, że niezbyt się je wykorzystuje mając ogród ten, który zlikwidowaliście faktycznie był tam najmniej potrzebny, bo ten nad wykuszem to wykorzystanie istniejącej powierzchni a ten nad wejściem pełni na pewno funkcję ozdobną - chcecie je zrobić takie jak w projekcie? białe i na krzyż? ładnie to wygląda... i jeszcze jedno pytanie - zostawiliście spiżarkę? Jasia, co do balkonów to ich ostateczny wygląd będziemy rozwazać w przyszłym roku, kiedy to będziemy konczyć budowę. Pewnie, że ładnie to wygląda, ale ktory dom na rysunku ładnie nie wygląda?! A spiżarka została wymazana z naszych planów. Spiżarki już niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 18.06.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pewnie, że ładnie to wygląda, ale ktory dom na rysunku ładnie nie wygląda?! A spiżarka została wymazana z naszych planów. Spiżarki już niet 1 - racja 2 - błąd! gdzie będziesz trzymać wszystkie zapasy?! albo wielkie gary? albo słoiki? albo miski? uważam, że spiżarka (i to przy kuchni) to baaardzo przydatna rzecz! zastanów się jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 18.06.2007 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Jasia nie ma co się zastanawiać, to już przesądzone i w dodatku przemyślane, że przy kuchni jej nie będzie. Funkcje spiżarki i nie tylko, pełnić będzie pomieszczenie gospodarcze, które zlokalizowane jest niedaleko kuchni. A ze spiżarki obok kuchni zrezygnowaliśmy, bo nam kuchnia była mała A co do zapasów to myślisz, że jak się przeprowadzę na wieś to będę szalała z zaprawami skoro tego w mieście zbytnio nie robiłam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.06.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Ola, ja na rubinkowie też nie robię zapraw, bo nie mam półek w piwnicy i nie miałabym ich gdzie układać. Nie wyobrażam sobie jednak domku bez spiżarki i już..zbieram słoiki. Poza tym nasza spiżarka jest dość duża (zresztą widziałaś ) i będziemy tam mieć również zamrażarkę. Moi rodzice kupili ostatnio pół świniaka za 150 zł...50 kg mięsa za 150 zł czyli 3 zł za kilogram. Nie będę się zastanawiać. Zamawiamy świnkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 19.06.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 nie tylko słoiki miałam na myśli... moim zdaniem najważniejsze, że spiżarka będzie! (mniej ważne gdzie... ) a tak! myślę, że jak się przeprowadzisz na wieś to będziesz robić więcej zapraw niż teraz - jeśli będziecie mieli swoje owoce i warzywa to tym bardziej! mnam mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 19.06.2007 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Dziewczyny przestańcie! Bo jak zacznę się zastanawiać co ja powinnam jeszcze w domu mieć to wyjdzie na to, że stawiam za mały dom A to pralnio-suszarnia, a to spiżarnia, a to coś tam jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.06.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 kochana, mój domek ma niecałe 150m i jest tam pralnio-suszarnia i spiżarka.....zastanów się jeszcze. Do wylania chudziaka masz czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 19.06.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Ola, to tylko takie babskie gadanie (to nasze gadanie ) - nie bój się - Twój dom to Twoje królestwo! agnieszkakusi mówi o 150 metrach a my na 25 mieliśmy pokój, kuchnię, łazienkę i korytarz i wcale nie było aż tak ciasno! na pewno się z wszystkim zmieścicie! a rozwiązań jest wiele - na przykład taką pralnio-suszarnię można zmieścić na niecałym metrze kwadartowym... taką na prąd, dwa w jednym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 30.06.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 w projekcie schody na całej powierzchni tarasu prezentują się bardzo ładnie... i to chyba wygodne rozwiązanie... powodzenia w podejmowaniu decyzji! i pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts