Jasia 23.07.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 witam pourlopowo i pytam - jak będzie z tymi schodami?? i gratuluję stropu - znam ten ból czekania - a u Was jak będzie z zalaniem? zaraz czy zastolat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.07.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Ola, zapraszam...spiżarka spprzątnięta...może Cię przekonam ale się wczioraj podle czułam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 23.07.2007 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 witam pourlopowo i pytam - jak będzie z tymi schodami?? i gratuluję stropu - znam ten ból czekania - a u Was jak będzie z zalaniem? zaraz czy zastolat ? Witaj Jasia, Ty to masz dobrze, urlop miałaś. Ja w tym roku nie mam urlopu Ale w przyszłym nadrobię Decyzja odnośnie schodów tarasowych zapadła. Po jednej stronie tj. od strony wykusza ich nie będzie. Cholera trudno troche to wyjaścić bo to nie po całości ich nie będzie Ale strop juz sie prawie cały ułożył i to mnie cieszy Na piątek zamówiona grucha z pompą i będzie zalewanko Jasia, a jak u Ciebie? Twój majster urobiony po pachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 23.07.2007 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Ola, zapraszam...spiżarka spprzątnięta...może Cię przekonam ale się wczioraj podle czułam Ty nie musisz mnie przekonywać, bo ja zawsze chętna do odwiedzenia Ciebie. I nie musisz dla mnie sprzątać na błysk Przyjedziemy do Ciebie jak najszybciej będziemy mogli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.07.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 eee tam...sprzątanie na błysk dopiero na święta...szybciej się nie wyrobię. Ale w kuchni mamy już stół i krzesła. Mozna posiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 25.07.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Decyzja odnośnie schodów tarasowych zapadła. Po jednej stronie tj. od strony wykusza ich nie będzie. Cholera trudno troche to wyjaścić bo to nie po całości ich nie będzie Ale strop juz sie prawie cały ułożył i to mnie cieszy Na piątek zamówiona grucha z pompą i będzie zalewanko Jasia, a jak u Ciebie? Twój majster urobiony po pachy? a propos schodów - rozumiem - będą, ale po Waszemu! w piątek zaleją Wam strop a w sobotę pewnie Wam uda się coś zalać (no chyba, że nie każdy tak się cieszy z zalania stropu jak my... ) a mój majster to zarobiony po pachy będzie wkrótce - jak go odpowiednio zakopię... ech, szkoda słów... czekam na piątkowe zdjęcia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 30.07.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 no faktycznie - ten strop jakiś falisty jest... da się coś z tym zrobić? czy wyrównają podłogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 30.07.2007 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 no faktycznie - ten strop jakiś falisty jest... da się coś z tym zrobić? czy wyrównają podłogą? Jasia proszę Cię nie dołuj mnie Nie wiem czy coś sie da jeszcze zrobić. Obawiam się, że nic się już nie da, przyjdzie styropian i wylewka i wtedy się wyrówna Dzisiaj Krzysiek jedzie na budowę powiedzieć majstrowi co o tym myśli. A tak im dobrze szło, wszystko było ok, do piątku. Gdybym szukała teraz ekipy i zobaczyłabym jak zrobili wylewkę to na pewno bym ich nie wzięła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 30.07.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Ola, czy tego pier@#$%^&*&^%$#@ Piotra powaliło? Co on odwalił? Odlicz mu kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 30.07.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 witaj my na podobnym etapie nasz strop ma juz 17 dni narazie jeszcze schnie - ekipa wroci...nie wiem kiedy wroci robic kolankowa. Moze za tydzien gora stropu faktycznie nie za bardzo. Ale ja juz sie przestaje martwic takimi "kwiatkami" Gdy mielismy wylewany beton na dole - chodziak troche nam zle rozgarneli go bylam zla bo zawsze na srodku woda stala - bylo wglebienie ale pozniej to sie wyrowna - styro plus szlichta zastanawia mnie ze tak malo betonu mieliscie - mamy chyba podobna powierzchnie - a my bez tarasow i schodow wlalismy 20 metrow. Ale musze przyznac ze na czesci mamy monolit - 16-17 cm wysokosci - wiec chyba stad roznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 30.07.2007 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 U nas jest teriva wiec pewnie nie wymaga tyle betonu co zwykły strop. Nie żebym się znała Mnie wnerwia ta pofalowana powierzchnia, za każdym razem jak ją widzę to dostaję nerwa. Na parterze zrobili równiutko wieć myślałam, że u góry też będzie tak cacy cacy, a tu jest be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 30.07.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 na calej pow stropu - 110 metrow - monolit to ok 20 m - reszta teriva pociesz sie ze prawdopodobnie za kilka miesiecy przykryjesz te falowke i zapomnisz o calej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 30.07.2007 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 na calej pow stropu - 110 metrow - monolit to ok 20 m - reszta teriva pociesz sie ze prawdopodobnie za kilka miesiecy przykryjesz te falowke i zapomnisz o calej sprawie Dzięki za słowa otuchy, postaram się tym tak nie przejmować A jeszcze jedna sprawa, czy na te fale to bez problemu się położy ten styropian? Czy jak przyjdzie kolejny majster od wykonczeniówki to będzie psioczył że tak to wstrętnie zostało zrobione?! Bo tak sobie myślę, że skoro ta podłoga taka krzywa to ten styropian nie będzie równo dochodził. No i potem na wylewkę bedzie potrzeba wiecej betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 30.07.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 zapewne bedzie trzeba wiecej materialu na wykonczenie tego. Tez mnie to wkurza a czy bedzie nast fachowiec marudzil - pewnei bedzie, ale to wszystko przede mna - wiec nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 03.08.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Cóż... chyba trzeba zmienić samochód...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 03.08.2007 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Cóż... chyba trzeba zmienić samochód...? Jasia, właśnie zmieniliśmy w zeszłym roku... ile można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 03.08.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 cholipka, to co, zdemontować zderzak? widzę, że baaardzo długi ten samochód - garaż ma prawie 6 metrów! a może drzwi przesuwne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 03.08.2007 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 cholipka, to co, zdemontować zderzak? widzę, że baaardzo długi ten samochód - garaż ma prawie 6 metrów! a może drzwi przesuwne? Sprawa wygląda tak. Garaż według projektu na 5,8. Za nim jest kotłownia 1,4. Niestety 1,4 to za mało wiec musimy ja troche poszerzyć. O jakies pół metra. Zostaje na garaż 5,3. Samochód po zmierzeniu nie chce miec mniej niz 4,5 m. Czyli wolnej przestrzeni za i przed samochodem zostaje łącznie 80 cm. Czyli jakby stanąc idealnie to 40 cm z przodu i 40 z tyłu A te 40 cm przy wejściu do kotłowni to za mało Pomyśleliśmy sobie żeby przesunąć drzwi od kotłowni całkiem na lewo. Tak żeby otwierały sie na ścianę w garażu. I wtedy byśmy stawiali samochód bliżej prawej strony garażu. Ale jest jeszcze kwestia drzwi przejsciowych z garażu do domu. One wtedy też nie będą mogły sie swobodnie otworzyc, bo samochód bedzie stał blisko prawej strony. No cholera tak źle i tak nie dobrze. A najlepsze jest to, że kupiliśmy sobie już drzwi Hormann do kotłowni i przejsciowe do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 03.08.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 faktycznie - klops naprawdę - trudno coś tu doradzić... może jednak tej kotłowni nie powiększać? no kicha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tm_mm 05.08.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 witam, właśnie kupiłem projekt Rododendrona 5 (G2) i jestem po wstępnej rozmowie u architekta w sprawie adaptacji i mam pytanie: w projekcie jest strop lany a ja chcę strop TERIVA - architekt powiedział, że wymaga to przeliczenia i trochę to kosztuje (u nas 800 PLN) - ale zasugerował mi delikatnie, iż jeżeli będę miał dobrego kierownika budowy, sprawną ekipę to poradzi ona sobie ze zrobieniem stropu TERIVA bez tych przeliczeń. A u Ciebie czytałem, że również masz TERIVĘ - przeliczałeś może u konstruktora?? czy polegasz na fachowości wykonawcy?? PS. Pięknie już wygląda Wasz domek - może już niedługo mój będzie tak ładny... pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts