Ola i Krzysiek 05.08.2007 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 witam, właśnie kupiłem projekt Rododendrona 5 (G2) i jestem po wstępnej rozmowie u architekta w sprawie adaptacji i mam pytanie: w projekcie jest strop lany a ja chcę strop TERIVA - architekt powiedział, że wymaga to przeliczenia i trochę to kosztuje (u nas 800 PLN) - ale zasugerował mi delikatnie, iż jeżeli będę miał dobrego kierownika budowy, sprawną ekipę to poradzi ona sobie ze zrobieniem stropu TERIVA bez tych przeliczeń. A u Ciebie czytałem, że również masz TERIVĘ - przeliczałeś może u konstruktora?? czy polegasz na fachowości wykonawcy?? PS. Pięknie już wygląda Wasz domek - może już niedługo mój będzie tak ładny... pozdrawiam Mirek Co do naszej terivy to architekt nic nie przeliczał. Kierownik też nie widział żadnego przeciwskazania do zamiany na terive. Tak więc przedstawiciel Stropexu przyjechał, obliczył, zmierzył i strop już piękny spoczywa w naszym domu Cenowo porównywalny jest ze zwykłym stropem, a układa się go zdecydowanie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 22.08.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 no iiiiii???? pytam o te drewniane długie z drzazgami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 23.08.2007 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Witaj Jasia długie, drewniane i z drzazgami się właśnie robią. Zaczęły się robić w środe. Niestety nie miałam czasu wczoraj podjechać więc nie wiem jak to wygląda. Ale mój mąz podjechał...o godzinie 21:00 jak już strasznie ciemno było i na burze się zbierało Z latarką chodził po budowie, a nasi czujni sąsiedzi od razu go wyhaczyli. Dzisiaj chyba pojadę, bo mnie ciekawość zżera Bo ja takie ciekawskie jajo jestem :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 23.08.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 ooo, to sąsiedzi jak trza! z badań wynika, że ciekawskie jaja stanowią dużą część damskiego zbioru ludzkiego... też w tym zbiorze jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 24.08.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 a jakże - bardzo bardzo miło popatrzeć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 27.08.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Kolor mojej dachówki będzie podobny, przejrzyj Ekoklinkier - wybrałam ryfowaną melanż karmel bursztynowy. Podoba mi się również Topaz, ale hurtownia jeszcze go nie ściąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 28.08.2007 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Kolor mojej dachówki będzie podobny, przejrzyj Ekoklinkier - wybrałam ryfowaną melanż karmel bursztynowy. Podoba mi się również Topaz, ale hurtownia jeszcze go nie ściąga Dzięki za podpowiedź. Szczerze mówiąc to w hurtowniach, w których bylismy to na tą firmę nie trafiłam. Wszędzie był tylko Wienerberger i CRH i zaczęło mnie to wpieniać, bo ile można oglądać te same modele? Teraz poszukam jeszcze ekoklinkier i zobaczę jak na żywo to wygląda. A powiedz ile za sztukę płaciłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 28.08.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Kolor mojej dachówki będzie podobny, przejrzyj Ekoklinkier - wybrałam ryfowaną melanż karmel bursztynowy. Podoba mi się również Topaz, ale hurtownia jeszcze go nie ściąga Dzięki za podpowiedź. Szczerze mówiąc to w hurtowniach, w których bylismy to na tą firmę nie trafiłam. Wszędzie był tylko Wienerberger i CRH i zaczęło mnie to wpieniać, bo ile można oglądać te same modele? Teraz poszukam jeszcze ekoklinkier i zobaczę jak na żywo to wygląda. A powiedz ile za sztukę płaciłaś? Zamówiłam połowkową do obłożenia systemowego komina ( tak polecił nam kierbud ) i mają ją przywieźć dzisiaj do hurtowni - cena ...... mam nadzieję, że mi jej nie podnieśli, była coś ponad 2 zł.... ale dokładnie nie pamiętam Dam znaka jak dostanę fakturę. Jak przykładałam na placu gąsiora do wystawionej ekspozycji - to wyglądało miodzio ........Kiedyś w przyszłości chciałabym zrobić z tego klinkieru ogrodzenie - oczywiście tylko od frontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 28.08.2007 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Kolor mojej dachówki będzie podobny, przejrzyj Ekoklinkier - wybrałam ryfowaną melanż karmel bursztynowy. Podoba mi się również Topaz, ale hurtownia jeszcze go nie ściąga Dzięki za podpowiedź. Szczerze mówiąc to w hurtowniach, w których bylismy to na tą firmę nie trafiłam. Wszędzie był tylko Wienerberger i CRH i zaczęło mnie to wpieniać, bo ile można oglądać te same modele? Teraz poszukam jeszcze ekoklinkier i zobaczę jak na żywo to wygląda. A powiedz ile za sztukę płaciłaś? Zamówiłam połowkową do obłożenia systemowego komina ( tak polecił nam kierbud ) i mają ją przywieźć dzisiaj do hurtowni - cena ...... mam nadzieję, że mi jej nie podnieśli, była coś ponad 2 zł.... ale dokładnie nie pamiętam Dam znaka jak dostanę fakturę. Jak przykładałam na placu gąsiora do wystawionej ekspozycji - to wyglądało miodzio ........Kiedyś w przyszłości chciałabym zrobić z tego klinkieru ogrodzenie - oczywiście tylko od frontu No my też chcemy z takiej samej cegły co komin zrobić ogrodzenie. Luknęłam sobie, w których sklepach w Toruniu mają cegły tej firmy i dzisiaj po południu ruszymy na ogląd sytuacji. Mam nadzieje, że zamówimy, bo wnerwia mnie już ta cegła, wrrrr. A powiedz jaki jest czas oczekiwania w Twoim przypadku!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 28.08.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 ale piękna ta wiesia ! Gratulacje ! PS. jakoś nie wyobrażam sobie mojego świętowania z Be... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 28.08.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 zamówiłam w sobotę przed świętem 15 - i mieli do końca tygodnia dowieźć, nie dowieźli, ma być dzisiaj czyli jakieś 2 tygodnie - ale mi się aż tak nowu nie spieszyło. I jeszcze jedno :u nas mogłam wziąć tylko całą paletę ( zbraknie mi 4 szt. wię trzeba będzie kombinować wzorki z 12 )....no i połówkowa jest z dziurami więc po tym co na forum piszą nie wiem czy będziesz taką chciała. Ale klinkier pełny, cegła 12cm też jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 28.08.2007 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 ale piękna ta wiesia ! Gratulacje ! Dzięki Jasia, chłopaki wili wianek z kwiatków sąsiada Bo na naszej działce kwiatków niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 28.08.2007 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 zamówiłam w sobotę przed świętem 15 - i mieli do końca tygodnia dowieźć, nie dowieźli, ma być dzisiaj czyli jakieś 2 tygodnie - ale mi się aż tak nowu nie spieszyło. I jeszcze jedno :u nas mogłam wziąć tylko całą paletę ( zbraknie mi 4 szt. wię trzeba będzie kombinować wzorki z 12 )....no i połówkowa jest z dziurami więc po tym co na forum piszą nie wiem czy będziesz taką chciała. Ale klinkier pełny, cegła 12cm też jest Jak nie bedzie pełnej to kupimy dziurawkę, nasz magik sobie poradzi I potrzebujemy 600 szt. Tylko martwi mnie ten czas oczekiwania. My tak zwlekalismy z tym kupnem, że teraz mamy, a raczej nie mamy A plan działania na dzisiaj jest następujący: KUPIĆ CEGŁY i zamówić okno dachowe, kupujemy Fakro (chyba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 28.08.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Znienawidzone przeze mnie doszczętnie składy PSB ........- jak dzwoniłam, bo oni też mają ekoklinkier w swej ofercie - to odpowiedzieli mi jak debilce, "że nie mamy aktualnie na stanie" ....no przecież wiadomo, po to dzwonię, żeby dopiero zamówili, a "uprzejmy Pan" odpowiedział mi "że nie ma takiej możliwości, bo musiałabym pokryć koszty transportu do producenta i potem do mnie na działkę " - więc moje kilkakrotne przejścia z PSB nadają się na jawną "podpierduchę " u ich szefostwa............ ........jedynie co, to normalni faceci na kasie tam pracują, i tyle.... Po raz kolejny dali mi do zrozumienia, że pośrednik inwestorowi wcale nie jest potrzebny - jak człowiek chce się budować powinien zakupić niewielkie auto z HDS-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 29.08.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Jeżeli mogę coś zasugerować, to proponowałabym tę frazę bądź bursztyn - chyba by najlepiej pasowały do tej dachówki. A może chcesz kontrastowo? To wtedy ta lawa by się nadała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 29.08.2007 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Jeżeli mogę coś zasugerować, to proponowałabym tę frazę bądź bursztyn - chyba by najlepiej pasowały do tej dachówki. A może chcesz kontrastowo? To wtedy ta lawa by się nadała. Nastka, dzięki za sugestie. Długo dumaliśmy nad tymi kolorami i w końcu wybraliśmy. Te kolory na ulotkach i w necie odbiegają od rzeczywistych więc w niektórych przypadkach był zonk totalny . Wczoraj kupiliśmy frazę. Myślę, że będzie najlepiej pasować. Do tego antracytowa fuga i będzie (chyba ) ładnie. No i fraza od ręki była, o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 29.08.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Jeżeli mogę coś zasugerować, to proponowałabym tę frazę bądź bursztyn - chyba by najlepiej pasowały do tej dachówki. A może chcesz kontrastowo? To wtedy ta lawa by się nadała. Nastka, dzięki za sugestie. Długo dumaliśmy nad tymi kolorami i w końcu wybraliśmy. Te kolory na ulotkach i w necie odbiegają od rzeczywistych więc w niektórych przypadkach był zonk totalny . Wczoraj kupiliśmy frazę. Myślę, że będzie najlepiej pasować. Do tego antracytowa fuga i będzie (chyba ) ładnie. No i fraza od ręki była, o! Hehe - to super. Fajnie macie, ja to już nie mogę się doczekać tego wybierania... Ale może już niedługo - zobaczymy jak pójdzie w starostwie - nasze papiery leżą sobie już tydzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nuśka 11.09.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Pierwszy raz piszę coś na tym forum. Chciałam pogratulować pięknego domku. Dziś kupujemy projekt rododendronów 5. Będziemy budować koło Warszawy. Myślimy też o podobnych zmianach w projekcie - chcemy podnieśc ściankę kolankową do ok 100 cm, zlikwidować balkon od str ogrodowej, dodać jedno okno dachowe, powiększyć kilka okien. Mam pytanie odnośnie Waszej ścianki kolankowej - ile cm dało podniesienie jej o jedną cegłę i jak podniosło koszty? Dla nas jest bardzo istotny schowek i chcielibyśmy go umieścić nad poddaszem - czy tam jest taka możliwość? Odnośnie dzieci to ja mam synka 2 lata i 2 miesiące i kolejnego chłopaka w drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 11.09.2007 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Pierwszy raz piszę coś na tym forum. Chciałam pogratulować pięknego domku. Dziś kupujemy projekt rododendronów 5. Będziemy budować koło Warszawy. Myślimy też o podobnych zmianach w projekcie - chcemy podnieśc ściankę kolankową do ok 100 cm, zlikwidować balkon od str ogrodowej, dodać jedno okno dachowe, powiększyć kilka okien. Mam pytanie odnośnie Waszej ścianki kolankowej - ile cm dało podniesienie jej o jedną cegłę i jak podniosło koszty? Dla nas jest bardzo istotny schowek i chcielibyśmy go umieścić nad poddaszem - czy tam jest taka możliwość? Odnośnie dzieci to ja mam synka 2 lata i 2 miesiące i kolejnego chłopaka w drodze. Nuśka, witam serdecznie w naszym dzienniku. Wiadomość poszła do Ciebie na priv. Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 12.09.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 kominy miodzio! aż żałuję, że nasze będą tynkowane... a jakie będziecie mieli okna? białe ze szprosami? a podbitka i belki również białe, jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts