Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodo 5 - Oli i Krzyśka- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 351
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie stresujcie się :)

co prawda jeśli faktycznie w hurtowni nie mają dachówki to możecie na nią czekać - generalnie słyszałem że terminy na dachówkę są chore :(

Ja jak nie mogłem się doczekać - objeździłem kilkanaście składów w okolicy i znalazłem po paręnaście sztuk dachówek do wzięcia od ręki :)

I tak uzbierałem na przykrycie śmietnika. Wcześniej czekałem na dostawę z Dachluxu ponad 2 miesiące i nie było szans na dowiezienie :(

Generalnie macie ładny projekt, fajnie idzie robota więc nie denerwujcie się :)

Bywają znacznie gorsze momenty na budowie, a z wykonawcą (jesli dobry) nie warto się kłócić :D

pozdr

Kirkris dzięki za wsparcie, każde dobre słowo na nasze zszargane nerwy działa kojąco. Chociaż nie powiem, trochę przystopowaliśmy z tym denerwowaniem się co by zdrowia nie stracić ;)

A z naszą dachówką szczytową może być mały problemik, bo jak się dopytywaliśmy tu i tam to nam mówiono, że chyba już tego modelu nie produkują :o

Tylko w takim razie dlaczego Braas ma ten model cały czas w swojej ofercie???

Spróbujcie wyszukać namiar do przedstawiciela Braasa na wasz rejon (na ogół takie info jest na stronach producenta) i zadzwońcie do niego popytać. Byc może uda wam się załatwić coś poza siecią. Ja tak załatwiałem jak miałem problemy z kabiną prysznicową - olałem sklep i rozmawiałem bezpośrednio z przedstawicielem producenta :)

Spróbujcie wyszukać namiar do przedstawiciela Braasa na wasz rejon (na ogół takie info jest na stronach producenta) i zadzwońcie do niego popytać. Byc może uda wam się załatwić coś poza siecią. Ja tak załatwiałem jak miałem problemy z kabiną prysznicową - olałem sklep i rozmawiałem bezpośrednio z przedstawicielem producenta :)

Już tak myślałam, że będę się kontaktowała bezpośrednio z Brassem jak mi tego moja hurtownia nie załatwi. Ale mówią, że załatwią. Jutro przed południem właściwa dachówka ma trafić na naszą budowę :) Nie uwierzę póki nie zobaczę na własne oczy, specjalnie się pofatyguję na plac "boju"!

Co planujecie jeszcze zrobić przed zimą?

Vanka w przyszłym tygodniu wstawiają okna i bramę garażową i zakładamy alarm. Nie wiem czy pokusimy sie o połozenie instalacji elektrycznej czy poczekamy ze wszystkim do wiosny.

Jasia, wafelek piękny ale ciagle nie jest skończony. Normalnie już mi się ryczeć chce!!! Jesteśmy bezsilni, ta hurtownia doprowadzi nas do szaleństwa :cry:

Co planujecie jeszcze zrobić przed zimą?

Vanka w przyszłym tygodniu wstawiają okna i bramę garażową i zakładamy alarm. Nie wiem czy pokusimy sie o połozenie instalacji elektrycznej czy poczekamy ze wszystkim do wiosny.

Ola i Krzysiek

My podobnie sie zastanawiamy. Przed zimą chcemy wstawić okna i może zdązymy z elektryką. Zastanawialismy sie nad bramą ale w firmie gdzie chcielismy kupić bramę kazano nam sie nad tym zastanowić, poniewaz nie mamy jeszcze posadzki ( styrpopian plus posadzka). Powiedzieli , ze moze być problem, jeśli sie nie wstrzelimy z wymiarami. Jak to rozwiązaliście u siebie?

Pozdrawiam

Ola i Krzysiek

My podobnie sie zastanawiamy. Przed zimą chcemy wstawić okna i może zdązymy z elektryką. Zastanawialismy sie nad bramą ale w firmie gdzie chcielismy kupić bramę kazano nam sie nad tym zastanowić, poniewaz nie mamy jeszcze podadzki ( styrpopian plus podadzka). Powiedzieli , ze moze być problem, jeśli sie nie wstrzelimy z wymiarami. Jak to rozwiązaliście u siebie?

Pozdrawiam

Vanka, podpytałam męża jak to u nas będzie i powiedział, że zostanie jakies 13 cm na wylewkę. Myślę, że powinno być OK, ale jak będzie to się okaże jak będziemy wylewać :) A i nad elektryką cały czas sie zastanawiamy! Za "tak" przemawia fakt, że chociaż jedno będziemy mieć do przodu i na wiosnę jak wznowimy prace zostanie już trochę mniej do zrobienia. Na chwilę obecną jesteśmy bardziej za niż przeciw :roll: