Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodo 5 - Oli i Krzyśka- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 351
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jasia, ja już miałam stracha, że Oni nie wrócą w tym samym dniu. Już widzialam jak mąż musi się prosic o kolejny dzień urlopu :roll: Na szczęście wszystko dobrze się skończyło i teraz w domu jest już cieplej niż było :) Ale mi przykro, że zaraz kończymy pracę i czekamy na wiosnę. Chętnie bym ciągnęła dalej żeby szybko skończyć i jak najszybciej zamieszkać. Ale cholibka ka-sa, ka-sa, wszystko rozbija się o te pieniądze :roll:

Olu, muszę Ci powiedzieć, że rododendron był naszym typem przez jakiś czas :D . Nas interesowała 8. Więc z wiadomych względów baaaaaaaardzo podoba mi się Twój dom. W rodo jest kominek na środku, który ładnie można wykończć cegłą. Taki mieliśmy właśnie pomysł na aranżacje komina.

Twój rodo jest super!

Pozdrawiam

Ania

Olu, muszę Ci powiedzieć, że rododendron był naszym typem przez jakiś czas :D . Nas interesowała 8. Więc z wiadomych względów baaaaaaaardzo podoba mi się Twój dom. W rodo jest kominek na środku, który ładnie można wykończć cegłą. Taki mieliśmy właśnie pomysł na aranżacje komina.

Twój rodo jest super!

Pozdrawiam

Ania

Witaj Aniu w naszym dzienniku. Fajnie, że nas odwiedziłaś :) Ten nasz Rododendron to wybieraliśmy baaardzo długo. Skupiliśmy się właściwie na jednym biurze projektowym Archon i szukaliśmy wśród ich projektów. Najpierw był mniejszy gabarytowo, potem większy i większy, bo ciagle coś nam metrów było mało. I ostatecznie padło na Rodo 5. Ciekawe kto teraz to będzie sprzątał :D Już widzę te mycie okien sztuk 18, latanie ze szmatą i ścieranie kurzów, na szczęście problem zmywania naczyń odpadnie (nienawidzę zmywać), bo planujemy zamontować zmywarkę :) Jeszcze jakieś urządzenie na prasowanie muszą wymyśleć, bo za tym też nie przepadam :wink:

Ale mi przykro, że zaraz kończymy pracę i czekamy na wiosnę. Chętnie bym ciągnęła dalej żeby szybko skończyć i jak najszybciej zamieszkać. Ale cholibka ka-sa, ka-sa, wszystko rozbija się o te pieniądze :roll:

Ola, to ma też swoje dobre strony - przede wszystkim Wy odpoczniecie :D

poza tym będziesz mogła całą zimę dumać nad urządzaniem domu, przemyśleć i przedyskutować wszystko, pojeździć po sklepach i pooglądać :D

sama przyjemność! 8)

Ale mi przykro, że zaraz kończymy pracę i czekamy na wiosnę. Chętnie bym ciągnęła dalej żeby szybko skończyć i jak najszybciej zamieszkać. Ale cholibka ka-sa, ka-sa, wszystko rozbija się o te pieniądze :roll:

Ola, to ma też swoje dobre strony - przede wszystkim Wy odpoczniecie :D

poza tym będziesz mogła całą zimę dumać nad urządzaniem domu, przemyśleć i przedyskutować wszystko, pojeździć po sklepach i pooglądać :D

sama przyjemność! 8)

Jasia, ja tam wolalabym przez zimę dziergać, a nie dumać. Bo z doświadczenia wiem, że im dłużej myślisz tym mniej wiesz :roll: A u nas wszystko rozbija się o sprzedaż mieszkania, z którego będziemy finansować dalszą budowę domu. Boję się, że nie wstrzelimy się z umówionymi majstrami od wykończeniówki we własciwym czasie, bo kasy jeszcze nie bedzie i Oni sobie pójdą, nikt na nas czekać nie będzie :roll:

Qrczę Ola, z kuchnią sama mam dylemat, taka ta moja nieustawna mi sie wydaje... :roll:

wydaje mi się, że u Ciebie jest to dość dobrze zaplanowane, to co mi przychodzi do głowy to:

- trochę większy kawałek blatu między lodówką a zlewem

- zmywarka powinna być koło zlewu

- jakieś szuflady

- i zamiast szafki wiszącej w rogu zrobić półki

to tyle :p

Jasia, jak miło, że zajrzałaś :)

Zmywarka jest koło zlewozmywaka, ale jej nie widać, bo jest zabudowana. A zlewozmywak specjalnie tak zaplanowalam, bo chciałam mieć vis a vis okna, bo jak go przesunę w prawo to może głupio wyglądać. Planuję jeszcze podszafkowy okap nad kuchenką, nie mogłam go wcisnąc na projekcie i dlatego go nie ma.