Ola i Krzysiek 29.10.2007 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 No Aga teraz jak już w końcu przyjedziesz to nie będzie głów z przeciągu urywało A co do kuchni to kombinuję, kombinuję i nic mi sie do końca nie podoba, bo ta kuchnia jest nieustawna. Bez stołu byłoby jak najbardziej ok, ale ja uparłam się na stół i koniec. A co do tej kuchenki, to może i masz rację, ale w tym programie to nie można poszaleć Wiele rzeczy bym inaczej ustawiła, ale nie mogę, bo nie ma takich wymiarów mebli jak bym chciała. I o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 29.10.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 O, kręgle i bilard - lubię bardzo! szkoda, że mnie nie było... gratuluję bardzo bardzo zakończenia etapu DACH ! uffff? okna i brama prezentują się bardzo ładnie! okna są białe od środka, czy to taśma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 29.10.2007 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Jasia, okną są białe. A z zakończenia dachu cieszę sie jak nie wiem co. Mój mąż tez sie cieszył, tak bardzo, że aż dekarzowi wielką flaszkę kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 29.10.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 o, białe! też się nad tym zastanawiałam - gdyby nie było szprosów, to pewnie też bym zrobiła białe od wewnątrz... ale na szprosach za bardzo byłoby widoczne, że są dwukolorowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.10.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Moje gratulacje z okazji zakończenia etapu dachówkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 29.10.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Bardzo podoba mi sie Wasz dom, dachowka, okna , kominy, swietnie dobrane, mysle, ze jezeli elewacja bedzie jasno bezowa, kremowa to bedzie cacko, dom jak z bajki!Strona z wykuszem jest zupelnie podobna do elewacji poludniowej naszego domu, nasz jest tylko wyzszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 04.11.2007 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Bardzo podoba mi sie Wasz dom, dachowka, okna , kominy, swietnie dobrane, mysle, ze jezeli elewacja bedzie jasno bezowa, kremowa to bedzie cacko, dom jak z bajki! Strona z wykuszem jest zupelnie podobna do elewacji poludniowej naszego domu, nasz jest tylko wyzszy. Gabriela witam w naszych skromnych progach Staramy się jak możemy żeby wszystko było na cacy cacy. Jak wyjdzie to się okaże na końcu. Póki co nerwów było mało a zadowolenia duuuużo Chciaż przy wydawaniu dużych pieniędzy (jak jest w przypadku budowy domu) każdy najmniejszych błąd wykonawcy wpienia do tego stopnia, że dostajemy piany na ustach. Ale to pewnie nie tylko my Na szczęście niewiele tego było i były to potknięcia do przełknięcia i oczywiście do naprawy. A co do elewacji to planujemy właśnie jaśniutki beż w połączeniu z baaardzo jasnymi obwódkami wokół otworów okiennych. Ale masz nosa Niedługo lecimy dalej z elektryką i hydrauliką. Bozićku ale się nie mogę doczekać dalszych postępów Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusik 08.11.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Olu,wrócę jeszcze do Twego zapytania o kuchnię. Widzę, że chcesz zmieścić w niej stół - my rezygnujemy,blisko będzie do jadalni, a z doświadczenia wiem, że najlepiej posiłki smakują w salonie;-)Nie chcesz okapu nad piecem? On też zajmuje sporo miejsca, biorąc pod uwagę, że my chcemy 90cm.Nie wiem jeszcze, czy zdecydujemy się na płytę indukcyjną, czy na gazową...Tyle decyzji jeszcze przed nami.Mieliśmy plan, aby wprowadzić się w kwietniu, ale trochę nam piórka opadły, nie chce się już tak, jak na początku. Widzę, że Ty masz więcej energii;-)Kiedy planujecie parapetówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 08.11.2007 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Olu, wrócę jeszcze do Twego zapytania o kuchnię. Widzę, że chcesz zmieścić w niej stół - my rezygnujemy,blisko będzie do jadalni, a z doświadczenia wiem, że najlepiej posiłki smakują w salonie;-) Nie chcesz okapu nad piecem? On też zajmuje sporo miejsca, biorąc pod uwagę, że my chcemy 90cm. Nie wiem jeszcze, czy zdecydujemy się na płytę indukcyjną, czy na gazową...Tyle decyzji jeszcze przed nami. Mieliśmy plan, aby wprowadzić się w kwietniu, ale trochę nam piórka opadły, nie chce się już tak, jak na początku. Widzę, że Ty masz więcej energii;-) Kiedy planujecie parapetówkę? Aga, z tym zapałem u Ciebie to coś jak u mnie Był, był i jego natężenie się powoli zmniejsza Nasza przeprowadzka planowana jest na czas wakacyjny lipiec - sierpień, ale to wersja optymistyczna Pesymistyczna - Boże Narodzenie 2008. Ja bardzo bym chciała mieć okap kominowy nad kuchenką, ale w związku z brakiem miejsca na szafki wiszące postanowiłam (ale to nie na 100%) że będzie okap podszafkowy. Kuchenka będzie z płytą elektryczną. Stół chcę mieć w kuchni (taki jest plan), żeby nie biegać z posiłkami do salonu. No chyba, że będzie duża biba to jak najbardziej wskazane Płytki też chcę mieć takie same w kuchni, wiatrołapie i holu i kawałek przy kominku. Reszta nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 08.11.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ola, Moja żona nie może się doczekać, aż zamieścisz obiecaną fotkę z drzwiami frontowymi !!! Bo na tym jedynym zdjęciu Krzysiek je otworzył Czekamy na piękne zdjęcie od frontu z pozamykanymi drzwiami pozdrowienia Lolek __________________ nasz dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 08.11.2007 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ola, Moja żona nie może się doczekać, aż zamieścisz obiecaną fotkę z drzwiami frontowymi !!! Bo na tym jedynym zdjęciu Krzysiek je otworzył Czekamy na piękne zdjęcie od frontu z pozamykanymi drzwiami pozdrowienia Lolek __________________ nasz dziennik Oj całkiem zapomniało mi się o tych drzwiach http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/doh.gif Ale obiecuję, że nadrobię zaległości, oj ten mój Krzysiek, że też musiał je wtedy otworzyć Specjalne pozdrowienia dla Twojej żonki Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 09.11.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Olu cos się opuszczasz ostatnio W tym miesiącu jeszcze żadnego wpisu w dzienniczku A wierni czytelnicy czekają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 09.11.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 09.11.2007 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Dziewczynki moje kochane teraz jak nic się nie dzieje to rzadko jeżdżę na budowę. Ale w niedziele specjalnie dla Was zrobię kilka fotek Zrobili nam ostatnio wodociąg i mamy wielką niebieską rurę w domu i przy okazji dziurę A i niezłe bloto na ulicy mamy, ślizgamy się autem jak złoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 09.11.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 no to git! oczywiście z powodu zapowiadanych zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 11.11.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Hej! Widzieliśmy że macie kominy systemowe, drapiemy sie w głowę jak zrobić taki ładny komin klinkierowy jak Wasz. Fachowiec doradza nam tynkowanie komina, żona jednak bardziej skłania sie do klinkieru (i pokazuje Wasze ładne kominy) myśleliśmy że systemy możemy tylko obłożyć okładziną z klinkieru, ale Wy macie klinkier. Weźcie i doradźcie pozdrawiam Sylwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 11.11.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Hej! Widzieliśmy że macie kominy systemowe, drapiemy sie w głowę jak zrobić taki ładny komin klinkierowy jak Wasz. Fachowiec doradza nam tynkowanie komina, żona jednak bardziej skłania sie do klinkieru (i pokazuje Wasze ładne kominy) myśleliśmy że systemy możemy tylko obłożyć okładziną z klinkieru, ale Wy macie klinkier. Weźcie i doradźcie pozdrawiam Sylwek Lolek70 My tez mamy jeden komin systemowy i nasz wykonawca komin zrobił do wysokości więzby a potem wylał z betonu wkoło komina ( na obzeżach )grubszą opaskę. To była podstawa na której wyciągną do góry reszte komina z klinkieru.Nasz kierownik budowy stwierdził , ze to dobry pomysł. Nie wiem czy napisałam zrozumiale ale może to coś pomoże. Ola i Krzysiek przepraszam, ze pisze to w Waszych komentarzach a nie na stronie o rododendronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 11.11.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Hej! Widzieliśmy że macie kominy systemowe, drapiemy sie w głowę jak zrobić taki ładny komin klinkierowy jak Wasz. Fachowiec doradza nam tynkowanie komina, żona jednak bardziej skłania sie do klinkieru (i pokazuje Wasze ładne kominy) myśleliśmy że systemy możemy tylko obłożyć okładziną z klinkieru, ale Wy macie klinkier. Weźcie i doradźcie pozdrawiam Sylwek Lolek70 My tez mamy jeden komin systemowy i nasz wykonawca komin zrobił do wysokości więzby a potem wylał z betonu wkoło komina ( na obzeżach )grubszą opaskę. To była podstawa na której wyciągną do góry reszte komina z klinkieru.Nasz kierownik budowy stwierdził , ze to dobry pomysł. Nie wiem czy napisałam zrozumiale ale może to coś pomoże. Ola i Krzysiek przepraszam, ze pisze to w Waszych komentarzach a nie na stronie o rododendronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 11.11.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Serdeczne dzięki za odpowiedź, Jeszcze jedno pytanie, czy w takim razie nie tracimy gwarancji tych kominów systemowych? Orientowaliście sie czy nie?pozdrowienia Sylwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 11.11.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Serdeczne dzięki za odpowiedź, Jeszcze jedno pytanie, czy w takim razie nie tracimy gwarancji tych kominów systemowych? Orientowaliście sie czy nie? pozdrowienia Sylwek Nie orientowalismy sie ponieważ nasz kierownik budowy( a jest nim mój kolega ) stwierdził, ze nie powinno być zadnych problemów z kominem. Powiedz o jakie gwarencje chodzi ( gwarancje na co ? ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts