Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodo 5 - Oli i Krzyśka- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 351
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

chodzi o gwarancję producenta

jeżeli są problemy z kominem, to producent w postaci serwisu, może próbować pomóc w usunięciu przyczyn kłopotów

w przypadku takich przeróbek może powiedzieć: hola hola zły człowieku... :-?

pozdrawiam

Takie gwarancje to zawsze trudna sprawa zwłaszcza jesli montuje komin ekipa budowlana a nie autoryzowana ekipa od kominów.Jesli elementy całego systemu komina nie były uszkodzone, winy w zle działającym kominie będą doszukiwac sie w złym montazu. Niestety nie jestem ekspertem, pisze raczej to, co sama dowiedziałam sie w tej sprawie. Najlepiej dowiedziec sie w hurtowni lub u przedstawiciela jak wygląda reklamacja. Nasz komin systemowy będzie do pieca gazowego a decyzja juz podjęta i komin jest ukończony tak jak pisałam wczesniej. Jak będą kłopoty to trudno - bedziemy sie martwić potem :wink: Jeśli nie jestescie przekonani do takiego rozwiązania to faktycznie lepiej popytac co w kwestii reklamacji a może poszukaj dalej na forum - może ktos ma lepsze rozwiązanie.

Pozdrawiam

Widzę, że się toczy dyskusja o kominach :D Co do naszych kominów systemowch to oblożyliśmy je cegłą klinkierową. Na piętrze najpierw położony jest suporex połówka do wysokości więźby a potem cegła klinkierowa. Wiem, że u niektórych zamiast obmurowywania komina od stropu robiona jest obmurówka na wysokości więźby i potem klinkier, żeby miał się na czym trzymać. My zrobiliśmy od stropu, bo to jednak ciężar jest i woleliśmy żeby było stabilnie.

A tu nasza brama garażowa umiejętnie ocieplona styropianem przez mojego małża :)

http://images32.fotosik.pl/42/272df335f2cb8791.jpg

Mamy identyczną i jest super sprawdza się idealnie. Ale juz teraz wiemy że gdzieś z boku musimy zrobić wyjście bezpośrednio z garażu na podwórko.

A..... no a projekt baaaardzo fajny dom. Nie mogę się doczekać jak zaczniecie urzadzanie. Ja juz jestem po pierwszych krokach na budowie i przeszłam do kolejnego etapu , dla kobiet dużo przyjemniejszego - urzadzanie ;).

Roksi, jak przy tym urzadzaniu nie osiwieję to będzie sukces. Jak czasami pomyslę co nas czeka to zaczynam się bać http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/yikes.gif

Nawet nie mam pomysłu na kolory ścian w poszczególnych pomieszczeniach, a o ułożeniu płytek w łazience to w ogóle nie wspomnę, zero pomysłu :(

Już wiem, ze chyba zrezygnujemy z kabiny prysznicowej na górze (będzie tylko wanna narożna), bo niby łazienka 8 metrów i żeby ustawić wszystkie sprzęty, które chcemy, to jest za mała :( no i skosy też przeszkadzają. Mam wrażenie, że czasami projektanci w ogóle nie myślą.

Powiem tobie szczerze, że my tez w trakcie urządzania rezygnowalismy z kilku rzeczy. A np zanim polamowaliśmy ściany w domu to dwa razy scianę w łazience przesuwaliśmy. Teraz jest dobrze. Ale dzis juz wiem że gdybym budowała się drugi raz to na banka nie byłoby w tym domu kuchni poączonej z salonem. Bo szkag mnie trafia jak oglądam tv, a w kuchni mąż gary myje (i w druga stronę jest to samo), albo jak przychodza znalomi a ja mam syfik w kuchni bo akurat robiłam cosik. Jest jeszcze kilka rzeczy. Ale nie będę narzekac bo w ten sosób tego nie zmienię ;)

Piękna brama. I drzwi niczego sobie;)

My zaczynamy ocieplanie poddasza i kładziemy płytki w kotłowni. Jutro mamy zamiar wybrać płytki do kuchni i łazienki. Przynajmniej tej na dole.

Na górną łazienkę nie mam w ogóle pomysłu, jest trochę większa niż w projekcie, bo przesunęliśmy ścianę kosztem małego pokoju obok. Prysznic będzie też tylko na dole, na górze narożna wanna. W górnej łazience chcemy też zamontowac 2 umywalki.

Mam prawie zaakceptowany projekt kuchni, prześlę go Tobie na priv.

Koszt w salonie straszny, chyba będziemy szukać stolarza;-)

Jeśli chodzi o przejście z salonu do kuchni, chcemy zamówić u stolarza drzwi przesuwne.

pozdrawiam!

Agusik, my coraz bardziej myślimy o zabudowaniu przejścia z salonu do kuchni do wysokości ok 1 m i zrobimy na tym blat (żeby było łatwiej przy większych imprezach - zeby nie trzaba było nosić na około) będzie można wtedy stawiać na blacie :wink: Jasne co napisałam??? :wink:

No i w górnej lazience też nie będziemy mieć kabiny prysznicowej, bo jakoś tak mało miejsca nam się wydaje. Będzie tylko wanna narożna no i umywalka(i) nie wiem jeszcze ile ich będzie. Planuję też bidet zamontować.

Pozdrawiam

Agusik, my coraz bardziej myślimy o zabudowaniu przejścia z salonu do kuchni do wysokości ok 1 m i zrobimy na tym blat (żeby było łatwiej przy większych imprezach - zeby nie trzaba było nosić na około)

Pozdrawiam

Ola i Krrzysiek to ciekawy pomysł, my tez się nad tym zastanawiamy.

Pozdrawiam

Byłam, widziałam :D

Super domek :D

Dzięki Aga, miło było Was gościć w naszych bardzo skromnych progach :wink: Szkoda tylko, że Krzysiek był baaaardzo zajęty, przykro mu było, że nawet słowa z Wami nie zamienił :(

Ola i Krzysiek to ciekawy pomysł, my tez się nad tym zastanawiamy.

Vanka my już jesteśmy praktycznie zdecydowani. Myślę, że stół w kuchni będzie łatwiej ulokować. Muszę teraz popracować nad projektem.

Pozdrawiam