Lolek70 11.11.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 chodzi o gwarancję producenta jeżeli są problemy z kominem, to producent w postaci serwisu, może próbować pomóc w usunięciu przyczyn kłopotów w przypadku takich przeróbek może powiedzieć: hola hola zły człowieku... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 11.11.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 chodzi o gwarancję producenta jeżeli są problemy z kominem, to producent w postaci serwisu, może próbować pomóc w usunięciu przyczyn kłopotów w przypadku takich przeróbek może powiedzieć: hola hola zły człowieku... pozdrawiam Takie gwarancje to zawsze trudna sprawa zwłaszcza jesli montuje komin ekipa budowlana a nie autoryzowana ekipa od kominów.Jesli elementy całego systemu komina nie były uszkodzone, winy w zle działającym kominie będą doszukiwac sie w złym montazu. Niestety nie jestem ekspertem, pisze raczej to, co sama dowiedziałam sie w tej sprawie. Najlepiej dowiedziec sie w hurtowni lub u przedstawiciela jak wygląda reklamacja. Nasz komin systemowy będzie do pieca gazowego a decyzja juz podjęta i komin jest ukończony tak jak pisałam wczesniej. Jak będą kłopoty to trudno - bedziemy sie martwić potem Jeśli nie jestescie przekonani do takiego rozwiązania to faktycznie lepiej popytac co w kwestii reklamacji a może poszukaj dalej na forum - może ktos ma lepsze rozwiązanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 12.11.2007 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Widzę, że się toczy dyskusja o kominach Co do naszych kominów systemowch to oblożyliśmy je cegłą klinkierową. Na piętrze najpierw położony jest suporex połówka do wysokości więźby a potem cegła klinkierowa. Wiem, że u niektórych zamiast obmurowywania komina od stropu robiona jest obmurówka na wysokości więźby i potem klinkier, żeby miał się na czym trzymać. My zrobiliśmy od stropu, bo to jednak ciężar jest i woleliśmy żeby było stabilnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 12.11.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 No drzwi suuuuuuuuuuuuper A obicie od środka bardzo artystyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 12.11.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 z przygotowania do fotografowania - dwója!!! drzwi, jak widzę, z prawdziwego zdarzenia... nie dość, że drewniane, ocieplone (no, częściowo ), to jeszcze z judaszem! szkoda tylko, że nie orzechowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 12.11.2007 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Jasia, też judasz to taki extra fajny, że zamiast powiększać to pomniejsza. Chiba się odwrócił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 12.11.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 pewnie oko mu wypadło i źle je wsadził ale za to będzie działał na korzyść pewnych gości... zwłaszcza do momentu otwarcia drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 12.11.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 A tu nasza brama garażowa umiejętnie ocieplona styropianem przez mojego małża http://images32.fotosik.pl/42/272df335f2cb8791.jpg Mamy identyczną i jest super sprawdza się idealnie. Ale juz teraz wiemy że gdzieś z boku musimy zrobić wyjście bezpośrednio z garażu na podwórko. A..... no a projekt baaaardzo fajny dom. Nie mogę się doczekać jak zaczniecie urzadzanie. Ja juz jestem po pierwszych krokach na budowie i przeszłam do kolejnego etapu , dla kobiet dużo przyjemniejszego - urzadzanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 12.11.2007 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Roksi, jak przy tym urzadzaniu nie osiwieję to będzie sukces. Jak czasami pomyslę co nas czeka to zaczynam się bać http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/yikes.gif Nawet nie mam pomysłu na kolory ścian w poszczególnych pomieszczeniach, a o ułożeniu płytek w łazience to w ogóle nie wspomnę, zero pomysłu Już wiem, ze chyba zrezygnujemy z kabiny prysznicowej na górze (będzie tylko wanna narożna), bo niby łazienka 8 metrów i żeby ustawić wszystkie sprzęty, które chcemy, to jest za mała no i skosy też przeszkadzają. Mam wrażenie, że czasami projektanci w ogóle nie myślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 13.11.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Powiem tobie szczerze, że my tez w trakcie urządzania rezygnowalismy z kilku rzeczy. A np zanim polamowaliśmy ściany w domu to dwa razy scianę w łazience przesuwaliśmy. Teraz jest dobrze. Ale dzis juz wiem że gdybym budowała się drugi raz to na banka nie byłoby w tym domu kuchni poączonej z salonem. Bo szkag mnie trafia jak oglądam tv, a w kuchni mąż gary myje (i w druga stronę jest to samo), albo jak przychodza znalomi a ja mam syfik w kuchni bo akurat robiłam cosik. Jest jeszcze kilka rzeczy. Ale nie będę narzekac bo w ten sosób tego nie zmienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusik 16.11.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Piękna brama. I drzwi niczego sobie;)My zaczynamy ocieplanie poddasza i kładziemy płytki w kotłowni. Jutro mamy zamiar wybrać płytki do kuchni i łazienki. Przynajmniej tej na dole. Na górną łazienkę nie mam w ogóle pomysłu, jest trochę większa niż w projekcie, bo przesunęliśmy ścianę kosztem małego pokoju obok. Prysznic będzie też tylko na dole, na górze narożna wanna. W górnej łazience chcemy też zamontowac 2 umywalki.Mam prawie zaakceptowany projekt kuchni, prześlę go Tobie na priv.Koszt w salonie straszny, chyba będziemy szukać stolarza;-)Jeśli chodzi o przejście z salonu do kuchni, chcemy zamówić u stolarza drzwi przesuwne.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 16.11.2007 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Agusik, my coraz bardziej myślimy o zabudowaniu przejścia z salonu do kuchni do wysokości ok 1 m i zrobimy na tym blat (żeby było łatwiej przy większych imprezach - zeby nie trzaba było nosić na około) będzie można wtedy stawiać na blacie Jasne co napisałam??? No i w górnej lazience też nie będziemy mieć kabiny prysznicowej, bo jakoś tak mało miejsca nam się wydaje. Będzie tylko wanna narożna no i umywalka(i) nie wiem jeszcze ile ich będzie. Planuję też bidet zamontować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.11.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Byłam, widziałam Super domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 19.11.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Agusik, my coraz bardziej myślimy o zabudowaniu przejścia z salonu do kuchni do wysokości ok 1 m i zrobimy na tym blat (żeby było łatwiej przy większych imprezach - zeby nie trzaba było nosić na około) Pozdrawiam Ola i Krrzysiek to ciekawy pomysł, my tez się nad tym zastanawiamy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 19.11.2007 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Byłam, widziałam Super domek Dzięki Aga, miło było Was gościć w naszych bardzo skromnych progach Szkoda tylko, że Krzysiek był baaaardzo zajęty, przykro mu było, że nawet słowa z Wami nie zamienił Ola i Krzysiek to ciekawy pomysł, my tez się nad tym zastanawiamy. Vanka my już jesteśmy praktycznie zdecydowani. Myślę, że stół w kuchni będzie łatwiej ulokować. Muszę teraz popracować nad projektem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.11.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Ola, zastanów się bardzo mocno nad ta kuchnią. Potem możesz żałować. Będziesz miała pociągnięte wszystkie rury i nic nie zmienisz. Popiszemy na gg, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.11.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Ola i Krzysiek ja patrze na twój gres to wydaje mi sie że mam identyczny W piatek zaczynam go układać w kuchni i korytarzu. Jak ułoże to Ci powiem jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 26.11.2007 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Ola i Krzysiek ja patrze na twój gres to wydaje mi sie że mam identyczny W piatek zaczynam go układać w kuchni i korytarzu. Jak ułoże to Ci powiem jak wyszło Oj super, koniecznie pokaż jak juz bedzie co pokazać Też masz takie wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.11.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 no nie troche mniejsze -50x50 jak teraz patrze to wydaje mi się ze bardziej mój gres wchodzi w taki piaskowy. ale moze mi sie wydaje pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 27.11.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 dla mnie gres polerowany jest zbyt elegancki, ale prezentuje się pięknie! chcecie mieć wystrój nowoczesny, czy klasyczny? a płytki ładne - co masz przeciwko matowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts