Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie okna do domu w stylu dworu

Recommended Posts

Witam

Skończyłem stan surowy i teraz przyszła kolej na wybór okien.

Ze wzgledu na styl architektoniczny mojego domu ( dwór polski z podmórówką z kamienia) przychylam się do kupna drewnianych okien ze szprosami. Przeraża mnie jednak uciażliwa coparoletnia konserwacja okien drewnianych i powoli zaczynam myślec o montarzu okien z pcv z okleina imitującą drewno. Co sądzicie o oknach z taką okleiną? Czy ona nie będzie się odklejac po paru latach? Jaka firmę polecacie?

Czy ktoś miał do czynienia z firmą? http://www.karo.pl/

Z góry dziękuję za info

Pozdrawiam

Witam

Skończyłem stan surowy i teraz przyszła kolej na wybór okien.

Ze wzgledu na styl architektoniczny mojego domu ( dwór polski z podmórówką z kamienia) przychylam się do kupna drewnianych okien ze szprosami. Przeraża mnie jednak uciażliwa coparoletnia konserwacja okien drewnianych i powoli zaczynam myślec o montarzu okien z pcv z okleina imitującą drewno. Co sądzicie o oknach z taką okleiną? Czy ona nie będzie się odklejac po paru latach? Jaka firmę polecacie?

Czy ktoś miał do czynienia z firmą? http://www.karo.pl/

Z góry dziękuję za info

Pozdrawiam

Możesz być pewny nic się nie odklei. Zrzesztą to taka potoczna nazwa okien pcv imitujących drewno. O jakim kolorze myślisz, czy gdzieś w internecie można zobaczyć projekt domu? Jest jeszcze jedna zaleta okien pcv. Szprosy międzyszybowe możesz mieć w kolorystyce jak ościeżnica i skrzydło okna.

Pozdrawoiam