Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pralkosuszarka

Monika B

Recommended Posts

Kolejny gadżet nowoczesnej kobiety? :wink: :lol: :lol: :lol:

Co sądzicie? Przeglądałam watek o suszarkach, ale myslę raczej o dosuszaniu sporadycznym, bo z tego co piszecie wynika, że jednak lepiej na sznurkach :-? Więc co, taki kombajn ma sens?

Czym właściwie różnią się te dwie opcje? Kiedyś widziałam takie zestawienie wady-zalety obu, chyba w muratorze, ale nie mogę znaleźć.

Nie wiem jakie wady czy zalety itp mam pralkosuszarkę bosha od 7 lat.

Mam bo chciałam

Nie żałuję.

Chciałam pralkę bez bajerów ale za to z opcją suszenia.

Nie żałuję.;)

Przydaje się nawet jak sporydacznie

To nie żałuję ;)

i polecam

szczególnie przydatna od czasu jak synek na świecie

Ja jakoś nie mam zaufania do produktów 2 w 1, ale może za bardzo podejrzliwa jestem :roll: Sama zamierzam kupic parlkę i osobną suszarkę, marzę o takich super mięciutkich ręcznika jakie tylko suszarka daje, żadne płyny do płukania i suszenie na sznurkach mi tego nie zapewni, poza tym myślę, że przy małym dziecku, które już za chwilę się pojawi taki sprzęt mi się przyda i nie będę go używać tylko okazyjnie.

J... poza tym myślę, że przy małym dziecku, które już za chwilę się pojawi taki sprzęt mi się przyda i nie będę go używać tylko okazyjnie.

Trochę poza tematem, ale...Kolia - jesli dobrze odczytałam informację powyżej - gratulacje :) Powiedz, kiedy się pojawi? W grupie trójmiejskiej zrobimy imprezę :)

J... poza tym myślę, że przy małym dziecku, które już za chwilę się pojawi taki sprzęt mi się przyda i nie będę go używać tylko okazyjnie.

Trochę poza tematem, ale...Kolia - jesli dobrze odczytałam informację powyżej - gratulacje :) Powiedz, kiedy się pojawi? W grupie trójmiejskiej zrobimy imprezę :)

A dziękuję, dziękuję. Miało być już w poniedziałek, ale coś mu się nie spieszy, teraz to już lada dzień :D

Kolia! Gratulacje! Bachorek to najcudowniejsza sprawa świta. I nigdy nic już nie będzie takie samo :lol: :lol: :lol:

Dziękuje Wam za wpisy. Czytałam watek o suszarkach i tak mi wyszło, że ręczniki - to owszem miękkie, ale wszystko inne pogniecione i i tak najlepiej potem dosuszać na sznurkach, więc trochę szkoda mi miejsca.

No mysle dalej.

Nie wiem czy Wy tez tak macie, ale po budowie mam już kompletnie dość zakupów i do rangi problemu urasta najmniejszy wydatek :evil: Chyba przy zakupie sprzetów odregowuję, fakt, że musiałam wiedzieć czego chcę. A teraz mogę marudzić do woli i nie wiedzieć. :wink: [/b][/i][/u][/code][/url]

• 2 weeks później...

Mam od kilku dobrych lat pralko-suszarke Indesit. Suszę głównie bieliznę, skarpety, więc oddzielna suszarka mi niepotrzebna, zreszta nie mam miejsca. Bardzo sobie chwalę. Trzeba tylko pamiętac, że zuzywa to prąd, a i wodę (do chłodzenia bębna).

Juz parę postów na forach widziałam odradzających używanie pralko-suszarki, bo zużywa prąd do suszenia. No trudno, żeby nie zużywało :-)

Pozdrawiam

zielony_listek

Dzięki Listeczko :wink: Zobaczyłam już ceny tych urządzeń i... na razie zakup odkładam. Trochę za dużo radości na raz :-?

Ja miałam zadanie ułatwione - miałam kupic pralke, a w promocji trafiłam właśnie ten model pralko-suszarki, był w cenie pralki więc się długo nie zastanawiałam :-)

Do frosch - moja ma jakies osiem lat i żadnej awarii. Trudno mi powiedzieć, czy sprzęt naprawde porządny czy po prostu mam farta.

Pozdrawiam

zielony_listek

Ja używam pralko-suszarki już 10 roczek(firmy Ariston).

Jak do tej pory żadnych usterek poza przytkaniem pojemniczka na plyn do plukania.

Faktycznie samej suszarki używam w naglych przypadkach ale wlaśnie wtedy się przydaje.

Jedyny minus to taki,że ubrania po suszeniu nie pachną już tak ladnie proszkiem czy plynem. :(

Dzięki Listeczko :wink: Zobaczyłam już ceny tych urządzeń i... na razie zakup odkładam. Trochę za dużo radości na raz :-?

Ja miałam zadanie ułatwione - miałam kupic pralke, a w promocji trafiłam właśnie ten model pralko-suszarki, był w cenie pralki więc się długo nie zastanawiałam :-)

Do frosch - moja ma jakies osiem lat i żadnej awarii. Trudno mi powiedzieć, czy sprzęt naprawde porządny czy po prostu mam farta.

Pozdrawiam

zielony_listek

po tym jak czytam , ze jestescie zadowolone ze swoich pralko-suszarek mysle , ze kupilam lipna marke (Ardo ) :-?